For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Konfigurera och registrera aktivitet och sömn med Fitbit på Google Pixel Watch

How to Set up and Use Fitbit on your Google Pixel Watch

Få hjälp med att nå dina hälso- och träningsmål med Fitbits registrering av träning, puls, sömn, aktivitet hela dagen med mera.

Anslut Fitbit-appen

Anslut Fitbit-appen under konfigureringen eller när som helst.

Obs! För att skapa ett konto för Fitbit anger du längd, vikt och kön när du tillfrågas. Dessa uppgifter används för att beräkna din steglängd och uppskatta avstånd, basal ämnesomsättning samt kaloriförbränning. Du hittar mer information i Hur beräknar Fitbit-enheten min dagliga aktivitet?

Family Link fungerar med Google Pixel Watch, men för närvarande stöds inte barnkonton under ett familjekonto i Fitbit. För barn rekommenderar vi aktivitetsarmbandet Fitbit Ace 3.

Nya Fitbit-användare

1. Ladda ned Fitbit-appen på telefonen.
  2. Öppna Fitbit-appen och tryck på Logga in med Google.
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att skapa ett konto och ansluta din klocka.
  4. Om du använder Google Pixel Watch 2 skapar du ett Google-konto eller loggar in med ett befintligt konto för att fortsätta konfigureringen.

Befintliga Fitbit-användare

1. Öppna Fitbit-appen på telefonen och logga in. Om du uppmanas göra det följer du anvisningarna för att flytta Fitbit till ditt Google-konto. Användare med Pixel Watch 2 måste flytta Fitbit till ett Google-konto för att fortsätta.
  2. På fliken I dag trycker du på ikonen uppe till vänster följt av Konfigurera en enhet .
  3. Tryck på Google Pixel Watch i listan över enheter och anslut klockan till ditt konto genom att följa anvisningarna på skärmen.

Efter att du har skapat ditt konto:

• Ditt förnamn, efternamn och din profilbild är synliga för alla andra Fitbit-användare.
  • Din information i avsnittet Om mig och datumet då du gick med i Fitbit visas för dina Fitbit-vänner.

Ditt genomsnittliga dagliga antal steg är som standard synligt för dina Fitbit-vänner och andra medlemmar i grupper du går med i, även om du kan uppdatera dina delningsinställningar. Du kan välja att dela med dig av annan information, men merparten av den information du anger för att skapa ett konto är privat som standard.

Det gick inte att ansluta mitt Fitbit-konto till Pixel Watch

Om du har problem med att ansluta klockan till ditt Fitbit-konto kan du kontrollera följande:

• Pixel Watch-appen är installerad och uppdaterad.
  • Enheten är ansluten till internet (wifi eller LTE).
  • Du loggar in med rätt konto och lösenord.

Se också till att Fitbit-appen på din klocka är uppdaterad genom att följa dessa steg:

1. Tryck på kronan på klockan.
  2. Tryck på Play Butik Google Play.
  3. Svep uppåt och tryck på Hantera appar följt av Uppdatera alla.
  4. Testa att ansluta klockan igen.

Om du har testat stegen ovan och du fortfarande inte kan ansluta klockan gör du så här:

1. Tryck på kronan på klockan.
  2. Tryck på Fitbit Today följt av Logga in.
  3. Ladda ned och installera Fitbit-appen på telefonen om du uppmanas att göra det.
    • Logga in om du redan har ett konto. Om du uppmanas att göra det följer du anvisningarna på skärmen för att flytta Fitbit till ditt Google-konto.
    • Om du inte har ett Fitbit-konto trycker du på Logga in med Google och följer anvisningarna på skärmen.
  4. På fliken I dag på telefonen trycker du på ikonen uppe till vänster följt av Konfigurera en enhet.
  5. Tryck på Google Pixel Watch i listan över enheter och anslut klockan till ditt konto genom att följa anvisningarna på skärmen.

Registrera dig för Fitbit Premium-funktioner

En sex månaders provperiod på Fitbit Premium ingår i varje Google Pixel Watch-köp.1

Fitbit Premium är din personliga resurs i Fitbit-appen. Den ger dig djupare hälso- och träningsinsikter, exklusiva träningspass, mindfulness-sessioner och mycket mer. När du har aktiverat och parkopplat Google Pixel Watch med Fitbit-appen på telefonen kan du aktivera Premium.

1. Logga in på ditt Fitbit-konto på Google Pixel Watch.
  2. Öppna Fitbit på telefonen.
  3. Tryck på Premium .
  4. Aktivera provperioden genom att följa anvisningarna på skärmen.

Läs mer på Vad borde jag veta om Fitbit Premium?

Registrera tränings- och aktivitetsmål

Träna med Pixel Watch

Google Pixel Watch kan registrera flera olika aktivitetstyper. Registrera steg, kalorier, GPS-data och annat med olika aktivitetstyper som löpning, tyngdlyftning och tennis på Google Pixel Watch. Läs mer om hur du registrerar dina träningspass.

Google Pixel Watch 2 kan automatiskt identifiera och påminna dig om att starta och stoppa olika typer av aktiviteter, inklusive gång, löpning, cykling och rodd.

Aktivera automatisk identifiering på Google Pixel Watch 2

1. Öppna Fitbit Exercise på klockan.
  2. Tryck på en aktivitet följt av tryck på Anpassa .
  3. Slå på Aktivera träningspåminnelser.

Obs! Google Pixel Watch 2 har extra träningslägen som för närvarande inte är tillgängliga på Pixel Watch. Dessa lägen spårar pulszonmål och tempocoachning.

Tips för att träna med Pixel Watch

Rengör armbandet och handleden regelbundet, särskilt efter träning, svettning eller tvätt av händerna. Google Pixel Watch är inte vattentät, men den är vattentålig och stänksäker. Vi rekommenderar att du tar av klockan när den har blivit blöt och att du torkar den väl innan du sätter på den igen.2

Google Pixel Watch tål lite regn, grunda bassänger och svett från träning, men bör inte vara under vatten i mer än 24 timmar, användas vid vattensporter med höga hastigheter eller kraftiga stötar eller utsättas för tvålvatten eller andra vätskor. Läs mer på Rengör och ta hand om Google Pixel Watch.

Simma med och rengör din vattentåliga Pixel Watch

Rengör armbandet och handleden regelbundet, särskilt efter träning, svettning eller tvätt av händerna. Google Pixel Watch är inte vattentät, men den är vattentålig och stänksäker. Vi rekommenderar att du tar av klockan när den har blivit blöt och att du torkar den väl innan du sätter på den igen.2

Google Pixel Watch tål lite regn, grunda bassänger och svett från träning, men bör inte vara nedsänkt i vatten i mer än 24 timmar, användas vid vattensporter med höga hastigheter eller kraftiga stötar eller utsättas för tvålvatten eller andra vätskor.

Sömnvanor

How to Track your Sleep on your Google Pixel Watch

Ställ in sömnmål, registrera dina sömnstadier och hantera påminnelser om att varva ner. För sömnregistrering behöver du minst 20 procent laddning. Testa att ladda under morgonrutinen eller nedvarvningen på kvällen så att batteriet räcker medan du sover.

Viktigt! Pixel Watch 2 har en särskild sensor för att övervaka variationer i din hudtemperatur under sömnen3 som rör ditt välbefinnande. Pixel Watch 2 registrerar och rapporterar syremättnad i blodet4 efter en sömn som varar i mer än tre timmar.

Läs mer om hur du kan registrera din sömn med hjälp av Google Pixel Watch.

Registrera hälsa, puls och EKG

How to use health tracking on Google Pixel Watch 2

I Fitbit-appen på Pixel Watch kan du se data om din hälsa och puls. Läs mer om Fitbit-hälsa, puls och EKG på Pixel Watch.5

Viktigt! Pixel Watch 2 har en pulsmätare med flera mätpunkter som registrerar upp till 40 procent mer noggrann pulsmätning under ansträngande aktiviteter som HIIT, spinning och rodd6. Din klocka kan också varna dig vid perioder med onormalt hög och låg puls under dagen.

Kroppsreaktionssensor för stresshantering

Med registrering av kroppsreaktioner under hela dagen med hjälp av en cEDA-sensor kan du identifiera fysiska tecken på stress, spänning, effekter av koffein och annat. Med tiden kommer du att kunna känna igen dina stressutlösare och hantera dem i stunden.

Mer information finns i Hur spårar och hanterar jag stress på min Fitbit-enhet?

Registrera avvikelser i hudtemperatur under sömn

Pixel Watch 2 har en särskild hudtemperatursensor som mäter din hudtemperatur vid handleden medan du sover. När du har fastställt en baslinjetemperatur genom att sova med klockan i tre nätter rapporterar klockan och telefonen den genomsnittliga temperaturavvikelsen från din baslinje i grader. Den informationen kan ge dig nyttiga insikter för att hantera ditt välbefinnande. Läs mer i Hur kan Fitbit hjälpa mig att spåra min temperatur?

1 Endast för nya och återkommande Premium-medlemmar. Medlemskapet måste aktiveras inom 60 dagar från enhetens aktivering (giltig betalning krävs). Medlemskapet kan inte ges bort. Avsluta innan medlemskapet förnyas för att undvika återkommande avgifter. Innehåll och funktioner kan ändras. Du hittar fullständiga villkor på fitbit.com/premium.

2 Google Pixel Watch är utformad för att uppfylla klassificeringen 5 ATM av vätskeskydd i enlighet med standarden ISO 22810:2010 vid tillverkningen, men den är inte vattentät. Vattentåligheten är inte permanent och kan försämras eller försvinna helt med tiden på grund av normalt slitage, om du reparerar eller tar isär enheten eller om den skadas. Att tappa enheten kan innebära minskat vattenskydd. Google Pixel Watch är avsedd att användas i grunt vatten och ska inte användas vid aktiviteter i höghastighetsvatten eller i vatten med en hög temperatur. Vissa Google Pixel Watch-armband är inte vattentåliga. Mer information finns på g.co/pixelwatch/water. Om enheten har utsatts för vätska rekommenderar vi att torka klockan och armbandet eftersom det bästa för huden är om armbandet är rent och torrt.

3 Fitbit-appen krävs. Inte tillgängligt i alla länder. Väsentliga ändringar i omgivningstemperaturen kan påverka registreringen av hudtemperatur negativt.

4 Fitbit-appen krävs. Inte tillgängligt i alla länder. SpO2-funktionen är inte avsedd att diagnostisera eller behandla några medicinska tillstånd och är inte till för några andra medicinska ändamål. Den är avsedd att hjälpa dig att hantera ditt välmående och hålla koll på din information.

5 EKG-appen är endast tillgänglig i vissa länder. Den är inte avsedd att användas av personer under 22 år. Du hittar mer information på fitbit.com/ecg.

6 Jämfört med Google Pixel Watch (1:a generationen). Baserat på 90:e percentilens bpm-fel från tester gjorda 2023 på personer som ägnade sig åt HIIT, spinning och rodd med Pixel Watch 2 och Pixel Watch (1:a generationen) från förproduktion. Den procentuella förbättringen omfattar inte andra aktiviteter.