For assistance with Fitbit health and fitness features on your Google Pixel Watch, including heart rate and heart health, exercise, and sleep, visit help.fitbit.com

Activiteit- en slaapregistratie instellen met Fitbit op de Google Pixel Watch

How to Set up and Use Fitbit on your Google Pixel Watch

Fitbit helpt je je gezondheids- en fitnessdoelen te bereiken door bijvoorbeeld je dagelijkse activiteit, beweging en hartslag te meten, en je slaap bij te houden.

De Fitbit-app koppelen

Koppel de Fitbit-app tijdens de installatie of wanneer je maar wilt.

Opmerking: Als je een Fitbit-account maakt, wordt je gevraagd om je lengte, gewicht, leeftijd en geslacht in te voeren om je paslengte te berekenen en een schatting te maken van de afstand, je basaalmetabolisme en het aantal verbrande calorieën. Ga voor meer informatie naar Hoe berekent mijn Fitbit-apparaat mijn dagelijkse activiteit?.

Family Link werkt met de Google Pixel Watch, maar momenteel worden accounts van kinderen onder een Fitbit-gezinsaccount niet ondersteund. Voor kinderen raden we de Fitbit Ace 3-activiteitstracker aan.

Nieuwe Fitbit-gebruikers

1. Download de Fitbit-app op je telefoon.
  2. Open de Fitbit-app en tik op Inloggen met Google.
  3. Volg de instructies op het scherm om een account te maken en verbind je smartwatch.
  4. Gebruikers van de Google Pixel Watch 2 moeten een Google-account maken of inloggen met een bestaand account om door te gaan met het instelproces.

Bestaande Fitbit-gebruikers

1. Open de Fitbit-app op je telefoon en log in. Volg de instructies om Fitbit naar je Google-account over te dragen als daarom wordt gevraagd. Pixel Watch 2-gebruikers moeten Fitbit naar een Google-account overzetten om door te gaan.
  2. Tik op het tabblad Vandaag , tik op het icoon linksboven en dan Apparaat instellen .
  3. Tik in de lijst met apparaten op Google Pixel Watch en volg de instructies op het scherm om je smartwatch aan je account te koppelen.

Nadat je je account hebt ingesteld:

• Je voornaam, eerste letter van je achternaam en profielafbeelding zijn zichtbaar voor alle andere Fitbit-gebruikers.
  • Je informatie bij 'Over mij' en de datum waarop je lid bent geworden van Fitbit zijn zichtbaar voor je Fitbit-vrienden.

Je gemiddelde dagelijkse stappenaantal is standaard zichtbaar voor je Fitbit-vrienden en andere leden van groepen waar je lid van wordt, hoewel je je instellingen voor delen kunt bijwerken. Je hebt de mogelijkheid om andere gegevens te delen, maar de meeste informatie die je verstrekt om een account te maken, is standaard privé.

Ik kan mijn Fitbit niet koppelen aan de Pixel Watch

Als je problemen ondervindt bij het koppelen van je smartwatch aan je Fitbit-account, check je het volgende:

• De Pixel Watch-app is geïnstalleerd en up-to-date
  • Je apparaat is verbonden met internet (via wifi of LTE)
  • Je logt in met de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord

Zorg ook dat de Fitbit-app op je smartwatch is geüpdatet door de volgende stappen uit te voeren:

1. Druk op de kroon van je smartwatch.
  2. Tik op Play Store Google Play.
  3. Swipe omhoog en tik op Apps beherenen dan Alles updaten.
  4. Probeer opnieuw je smartwatch te koppelen.

Als je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd en de smartwatch nog steeds niet kunt koppelen, volg je deze stappen:

1. Druk op de kroon van je smartwatch.
  2. Tik op Fitbit Vandaag en dan Inloggen.
  3. Download en installeer de Fitbit-app op je telefoon als hierom wordt gevraagd.
    • Als je al een account hebt, log je in. Volg als dat wordt gevraagd de instructies op het scherm om Fitbit naar je Google-account over te zetten.
    • Als je geen Fitbit-account hebt, tik je op Inloggen met Google en volg je de instructies op het scherm.
  4. Op je telefoon tik je via het tabblad Vandaag op het icoon linksboven en dan Apparaat instellen .
  5. Tik in de lijst met apparaten op Google Pixel Watch en volg de instructies op het scherm om je smartwatch aan je account te koppelen.

Aanmelden voor Fitbit Premium-functies

Bij elke aankoop van een Google Pixel Watch krijg je een proefperiode van 6 maanden voor Fitbit Premium1.

Fitbit Premium is jouw gepersonaliseerde bron in de Fitbit app voor onder andere meer inzicht in je gezondheid en conditie, exclusieve work-outs en mindfulness-sessies. Nadat je je Google Pixel Watch hebt geactiveerd en gekoppeld aan de Fitbit-app op je telefoon, kun je Premium activeren.

1. Log op de Google Pixel Watch in op je Fitbit-account.
  2. Open Fitbit op je telefoon.
  3. Tik op Premium .
  4. Volg de instructies op het scherm om de proefperiode te verzilveren.

Ga voor meer informatie naar Wat moet ik weten over Fitbit Premium?

Trainings-, fitness- en activiteitsdoelen bijhouden

Trainen met je Pixel Watch

De Google Pixel Watch houdt verschillende activiteitstypen bij. Houd bijvoorbeeld stappen, calorieën en gps-gegevens bij met activiteitstypen zoals hardlopen, gewichtheffen of tennis op je Google Pixel Watch. Vind meer informatie over je trainingen bijhouden.

De Google Pixel Watch 2 herkent automatisch verschillende soorten activiteit, zoals wandelen, hardlopen, fietsen en roeien, en herinnert je eraan om deze te starten en stoppen.

Automatische detectie aanzetten op je Google Pixel Watch 2

1. Open Fitbit Training op je smartwatch.
  2. Tik op een activiteit en dan tik op Aanpassen .
  3. Zet Herinneringen voor trainingen starten aan.

Belangrijk: De Google Pixel Watch 2 heeft extra trainingsmodi die momenteel niet beschikbaar zijn op de Pixel Watch. Met deze modi worden doelen voor hartslagzones en tempocoaching bijgehouden.

Tips voor trainen met je Pixel Watch

Reinig je bandje en pols regelmatig, vooral na het sporten, als je zweet of als je je handen hebt gewassen. De Google Pixel Watch is niet waterdicht, maar wel water- en spatbestendig. We raden je aan de smartwatch af te doen als deze nat is geworden en deze goed te laten drogen voor je de smartwatch weer omdoet.2

De Google Pixel Watch is bestand tegen een beetje regen, ondiepe plassen en zweet van het sporten, maar mag niet langer dan 24 uur onder water zijn, gebruikt worden tijdens watersporten met hoge snelheid of grote impact, of worden blootgesteld aan zeepwater of andere vloeistoffen. Ga voor meer informatie naar Clean and care for Google Pixel Watch.

Zwemmen met en schoonmaken van je waterbestendige Pixel Watch

Reinig je bandje en pols regelmatig, vooral na het sporten, als je zweet of als je je handen hebt gewassen. De Google Pixel Watch is niet waterdicht, maar wel water- en spatbestendig. We raden je aan de smartwatch af te doen als deze nat is geworden en deze goed te laten drogen voor je de smartwatch weer omdoet.2

De Google Pixel Watch is bestand tegen een beetje regen, ondiepe plassen en zweet van het sporten, maar mag niet langer dan 24 uur in water worden ondergedompeld, worden gebruikt tijdens watersporten met een hoge snelheid of grote impact, of worden blootgesteld aan zeepwater of andere vloeistoffen.

Slaapgewoonten

How to Track your Sleep on your Google Pixel Watch

Stel slaapdoelen in, houd je slaapfasen bij en beheer herinneringen om te ontspannen. Je smartwatch moet minimaal 20% lading hebben om slaap bij te houden. Probeer op te laden terwijl je je 's ochtends klaarmaakt voor de dag of 's avonds tot rust komt, zodat de batterij lang genoeg meegaat terwijl je slaapt.

Belangrijk: De Pixel Watch 2 heeft een speciale sensor om variaties in je huidtemperatuur tijdens het slapen bij te houden3 die met je welzijn te maken hebben. De Pixel Watch 2 houdt als je langer dan 3 uur slaapt de zuurstofsaturatie4 van je bloed bij en rapporteert hierover.

Vind meer informatie over hoe je met de Google Pixel Watch je slaap kunt bijhouden.

Gezondheid, hartslag en ECG bijhouden

How to use health tracking on Google Pixel Watch 2

Met de Fitbit-app op de Pixel Watch krijg je inzicht in gegevens over je gezondheid en hartslag. Ga voor meer informatie naar Fitbit health, heart rate, and ECG tracking on Pixel Watch.5

Belangrijk: De Pixel Watch 2 heeft een meervoudige hartslagsensor die tot 40% nauwkeurigere hartslagmeting registreert bij intensieve activiteiten zoals HIIT, spinnen en roeien6. Je smartwatch kan je ook waarschuwen als je hartslag gedurende de dag abnormaal hoog of laag is.

Stressbeheersing met een sensor voor fysieke reacties

Met een cEDA-sensor die de hele dag fysieke reacties bijhoudt, herken je bijvoorbeeld fysieke tekenen van stress, spanning en cafeïne-effecten. Na verloop van tijd herken je je stresstriggers en ga je er beter mee om als ze er zijn.

Ga voor meer informatie naar Hoe kan ik stress volgen en beheersen met mijn Fitbit-apparaat?

Afwijkingen in huidtemperatuur tijdens het slapen bijhouden

De Pixel Watch 2 heeft een speciale huidtemperatuursensor die via je pols je huidtemperatuur meet terwijl je slaapt. Nadat je een standaardtemperatuur hebt vastgesteld door 3 nachten met je smartwatch te slapen, rapporteren je smartwatch en telefoon de gemiddelde afwijking van de huidtemperatuur in graden ten opzichte van je standaardwaarde. Deze informatie biedt nuttige inzichten om je welzijn te onderhouden. Ga voor meer informatie naar Hoe kan Fitbit me helpen mijn temperatuur bij te houden?.

1 Alleen voor nieuwe en terugkerende Premium-leden. Het lidmaatschap moet binnen 60 dagen na activering van het apparaat worden geactiveerd (geldige betaalmethode vereist). Dit lidmaatschap kan niet cadeau worden gegeven. Als u terugkerende kosten wilt voorkomen, zegt u het lidmaatschap op voordat het afloopt. Content en functies kunnen veranderen. Ga naar fitbit.com/premium voor de volledige voorwaarden.

2 De Google Pixel Watch is ontworpen om te voldoen aan de classificatie voor waterbestendigheid van 5 ATM volgens de ISO-norm 22810:2010 bij het verlaten van de fabriek, maar is niet waterdicht. Waterbestendigheid is niet permanent en neemt af of verdwijnt na verloop van tijd als gevolg van normale slijtage, reparatie, demontage of beschadiging. Als je het apparaat laat vallen, kan de waterbestendigheid afnemen. De Google Pixel Watch is ontworpen voor gebruik in ondiep water en mag niet worden gebruikt voor activiteiten met hoge snelheden in het water, of in water met een hoge temperatuur. Sommige Google Pixel Watch-bandjes zijn niet waterbestendig. Ga naar g.co/pixelwatch/water voor meer informatie. We raden je aan de smartwatch en het bandje na contact met vloeistof te laten drogen omdat het, net als elke andere wearable, beter voor je huid is als het bandje schoon en droog is.

3 Hiervoor is de mobiele Fitbit-app vereist. Niet in alle landen beschikbaar. Aanzienlijke schommelingen in de omgevingstemperatuur kunnen het meten van de huidtemperatuur negatief beïnvloeden.

4 Hiervoor is de mobiele Fitbit-app vereist. Niet in alle landen beschikbaar. De SpO2-functie is niet bedoeld om medische aandoeningen vast te stellen of te behandelen, of voor andere medische doeleinden. De functie is bedoeld om je te helpen je welzijn te beheren en je gegevens bij te houden.

5 De ECG-app is alleen beschikbaar in bepaalde landen. Niet bedoeld voor mensen onder de 22 jaar. Ga naar fitbit.com/ecg voor meer informatie.

6 Vergeleken met de Google Pixel Watch (1e generatie). Op basis van een bpm-afwijking in het 90e percentiel bij tests in 2023 met gebruik van de pre-productie Pixel Watch 2 en Pixel Watch (1e generatie) door personen tijdens HIIT, spinnen en roeien. De procentuele verbetering heeft geen betrekking op andere activiteiten.