Problemen met Assistent-spraakopdrachten op de Pixel Tablet oplossen

Voer de volgende stappen uit als Google Assistent-spraakopdrachten op je Pixel Tablet niet werken zoals verwacht.

Belangrijk: Als je de Pixel Tablet wilt docken of de Hub-modus wilt gebruiken, heb je een Oplaaddock met speaker nodig. Je kunt de Pixel Tablet met of zonder dock kopen of afzonderlijk kopen.

Hetzelfde account gebruiken voor de Assistent en Google Home

Zorg dat het Google-account waarmee je de Pixel Tablet hebt ingesteld, hetzelfde account is dat je hebt gebruikt om het Oplaaddock met speaker in te stellen in de Google Home-app Google Home-app. Voor de beste functionaliteit raden we je aan om voor beide hetzelfde account te gebruiken.

Optie 1: Wijzig het account dat aan het oplaaddock met speaker is gekoppeld

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal en dan wissel naar het account waarmee je het Oplaaddock met speaker aan je huis hebt toegevoegd.
  3. Tik op Instellingen en dan verwijder de Pixel Tablet en het oplaaddock met speaker uit je huis.
    Meer informatie over hoe je apparaten uit je huis verwijdert
  4. Tik op je profielfoto of initiaal en dan schakel over naar het account waarmee je de Pixel Tablet hebt ingesteld.
  5. Voeg de Pixel Tablet en het oplaaddock met speaker aan je huis toe.
    Meer informatie over hoe je apparaten aan je huis toevoegt

Optie 2: Wijzig je Pixel Tablet-account

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op je profielfoto of initiaal en dan wissel naar het account waarmee je het Oplaaddock met speaker aan je huis hebt toegevoegd in de Google Home-app Google Home-app.
  3. Kies de Assistent in de instellingen van de Hub-modus en koppel alle mediaservices die je wilt gebruiken:

Optie 3: Zet de fabrieksinstellingen terug op je Pixel Tablet en het oplaaddock met speaker

Als de vorige stappen niet werken, kun je de fabrieksinstellingen terugzetten op je tablet en oplaaddock. Gebruik na de reset hetzelfde Google-account om je Pixel Tablet in te stellen en het oplaaddock aan je huis toe te voegen.

Als je verschillende accounts moet gebruiken

Als je verschillende accounts wilt gebruiken voor de Google Assistent en Google Home, zorg je voor het volgende: