Hantera flygplansläge, privat DNS och andra nätverksinställningar på Pixel Tablet

Du kan hantera flygplansläge, internetdelning, VPN, privat DNS och andra nätverksinställningar för Pixel Tablet.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Ändra en inställning för nätverk eller internet

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet.
  3. Tryck på inställningen som du vill ändra.

Tillgängliga inställningar för nätverk och internet

Anslutningar

Wi-Fi
Läs mer om hur du ansluter till wifi-nätverk om du vill ändra hur och när enheter ansluter till wifi.

Internetdelning

Du kan dela enhetens internetanslutning med andra enheter via USB, Bluetooth eller Ethernet. Detta kallas internetdelning. Läs mer om hur du delar enhetens dataanslutning.
VPN
Du kan ansluta till säkrare nätverk med ett VPN (virtuellt privat nätverk) när du är ute och reser. Läs mer om att använda virtuella privata nätverk.

Kontroller

Flygplansläge

Så här aktiverar eller inaktiverar du flygplansläge:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet.
  3. Aktivera eller inaktivera Flygplansläge.

Tips!

Privat DNS

Viktigt! Som standard används privat DNS i alla nätverk som kan använda det. Vi rekommenderar att du låter Privat DNS vara aktiverat.

Så här aktiverar eller inaktiverar du privat DNS eller ändrar inställningarna för det:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av Privat DNS.
  3. Välj ett alternativ:
    • Av
    • Automatisk
    • Värdnamn för privat DNS-leverantör
  4. Tryck på Spara.
Tips! Med privat DNS skyddas bara frågor till och svar från DNS-servern. Ingenting annat skyddas.

Resurser