Ansluta till wifi-nätverk på Pixel Tablet

Du kan ändra hur och när Pixel Tablet ansluter till wifi.
När wifi är aktiverat ansluter mobilen automatiskt till wifi-nätverk i närheten som du har anslutit till tidigare. Du kan också ställa in telefonen på att automatiskt aktivera wifi i närheten av sparade nätverk.
Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Slå på och ansluta till wifi på en Pixel Tablet

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck på ett nätverk i listan. Vid lösenordsskyddade nätverk visas ett lås Lås.

Tips! När du har anslutit sparas nätverket. När din enhet är i närheten och wifi är aktiverat ansluter enheten automatiskt till nätverket.

Ansluta via avisering
När Wi-Fi har aktiverats får du en avisering när ett offentligt nätverk av hög kvalitet är tillgängligt. Använd aviseringarna så här:
  • Om du vill ansluta till nätverket trycker du på Anslut.
  • Om du vill ändra wifi-inställningarna trycker du på Alla nätverk.
  • Om du inte vill få aviseringar om det nätverket tar du bort aviseringen. Läs om hur du styr aviseringarna.
Ansluta från internetpanelen
  1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Tryck på Internet.
  3. Välj ett nätverk i panelen som visas.
Tips! För att få en bättre anslutning kan du snabbt byta till ett annat nätverk via internetpanelen. Inställningen sparas tillfälligt.
Jämföra nätverks styrka
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Nätverkets signalstyrka visas på wifi-ikonen Wi-Fi. Ju starkare signalen är, desto mer av ikonen är fylld.
Återställa en internetanslutning
Obs! Om du återställer anslutningen när ett telefon- eller videosamtal pågår avslutas samtalet.
  1. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  2. Tryck länge på Internet.
  3. Tryck på Återställ .

Koppla från wifi på enheten

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck på Wifi-inställningar Inställningar bredvid det anslutna wifi-nätverket följt av Koppla från.

Ändra, lägga till, dela eller ta bort sparade nätverk på en Pixel Tablet

Ändra ett sparat nätverk
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
    • Byt mellan nätverk i listan genom att trycka på ett nätverksnamn.
    • Om du vill ändra inställningarna för ett nätverk trycker du på nätverket.
Lägga till ett sparat nätverk

Alternativ 1: Vänta på att nätverkslistan ska läsas in igen

Om nätverket du vill ha inte visas, men finns i närheten, väntar du tills listan uppdateras.

Alternativ 2: Lägg till nätverket

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck på Lägg till nätverk längst ned.
    • Du kan behöva ange nätverksnamn (SSID) och säkerhetsuppgifter.
  4. Tryck på Spara.

Dela wifi-information från appen Inställningar

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Kontrollera att wifi är aktiverat och att du är ansluten till nätverket du vill dela.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid wifi-nätverket följt av Dela.
  5. Verifiera din identitet på enheten om det behövs.
  6. Använd QR-koden för att dela wifi-nätverket.
Dela wifi-information från snabbinställningarna
  1. Öppna snabbinställningarna genom att svepa nedåt från skärmens överkant.
  2. Tryck på Internet.
  3. Kontrollera att wifi är aktiverat och att du är ansluten till nätverket du vill dela.
  4. Tryck på Dela wifi nere till vänster.
  5. Verifiera din identitet på enheten om det behövs.
  6. Använd QR-koden för att dela wifi-nätverket.
Ta bort ett sparat nätverk
  1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Nätverk och internet följt av Internet.
  3. Tryck länge på ett sparat nätverk.
  4. Tryck på Glöm.