Verbinding maken met wifi-netwerken op je Pixel Tablet

Je kunt zelf bepalen hoe je wifi gebruikt door te wijzigen hoe en wanneer je Pixel Tablet verbinding maakt.
Als je wifi hebt aangezet, maakt je tablet automatisch verbinding met wifi-netwerken in de buurt waarmee je eerder verbonden bent geweest. Je kunt je tablet ook instellen zodat wifi automatisch wordt aangezet als je in de buurt van opgeslagen netwerken komt.
Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 14 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie updatet

Wifi aanzetten en verbinding maken met wifi op een Pixel Tablet

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik op een netwerk in de lijst. Netwerken waarvoor een wachtwoord is vereist, hebben een hangsloticoon Vergrendelen.

Tip: Nadat je verbinding hebt gemaakt, wordt het netwerk opgeslagen. Als je apparaat in de buurt is en wifi aanstaat, maakt je apparaat automatisch verbinding met dit netwerk.

Verbinding maken via meldingen
Als wifi aanstaat, krijg je meldingen van beschikbare, openbare netwerken van hoge kwaliteit. Met deze meldingen kun je het volgende:
  • Tik op Verbinden om verbinding te maken met het netwerk.
  • Tik op Alle netwerken om de wifi-instellingen te wijzigen.
  • Als je geen meldingen voor dat netwerk wilt ontvangen, wis je de melding. Meer informatie over het beheren van meldingen.
Verbinding maken vanuit het internetvenster
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Internet.
  3. Selecteer een netwerk in het venster dat verschijnt.
Tip: Voor een betere verbinding kun je het internetvenster gebruiken om snel naar een ander netwerk te schakelen. Je voorkeur wordt tijdelijk opgeslagen.
Sterkte van netwerken vergelijken
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. De signaalsterkte van het netwerk staat op het wifi-icoon Wifi. Hoe voller het icoon, hoe sterker het signaal.
Je internetverbinding resetten
Belangrijk: Als je je verbinding reset terwijl je een telefoon- of videogesprek voert, wordt het gesprek beëindigd.
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Internet en houd vast.
  3. Tik op Resetten .

De wifi-verbinding op je apparaat verbreken

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik naast je verbonden wifi-netwerk op Wifi-instellingen Instellingen en dan Verbinding verbreken.

Opgeslagen netwerken op een Pixel Tablet wijzigen, toevoegen, delen of verwijderen

Een opgeslagen netwerk wijzigen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
    • Als je tussen vermelde netwerken wilt schakelen, tik je op een netwerknaam.
    • Als je de netwerkinstellingen wilt wijzigen, tik je op het netwerk.
Een opgeslagen netwerk toevoegen

Optie 1: Wacht tot de netwerklijst opnieuw is geladen

Als het gewenste netwerk niet wordt weergegeven maar wel in de buurt is, wacht u tot de lijst wordt vernieuwd.

Optie 2: Een netwerk toevoegen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik onderaan de lijst op Netwerk toevoegen.
    • Misschien moet je de netwerknaam (SSID) en beveiligingsgegevens opgeven.
  4. Tik op Opslaan.

Wifi-gegevens delen via de app Instellingen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Zorg dat wifi aanstaat en dat je verbinding hebt met het netwerk dat je wilt delen.
  4. Tik naast het wifi-netwerk op Instellingen Instellingen en dan Delen.
  5. Laat zo nodig je identiteit verifiëren op je apparaat.
  6. Gebruik de QR-code om het wifi-netwerk te delen.
Wifi-gegevens delen vanuit Snelle instellingen
  1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om Snelle instellingen te openen.
  2. Tik op Internet.
  3. Zorg dat wifi aanstaat en dat je verbinding hebt met het netwerk dat je wilt delen.
  4. Tik linksonder op Wifi delen.
  5. Laat zo nodig je identiteit verifiëren op je apparaat.
  6. Gebruik de QR-code om het wifi-netwerk te delen.
Een opgeslagen netwerk verwijderen
  1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik op een opgeslagen netwerk en houd vast.
  4. Tik op Vergeten.