Niet-gebruikte apps op je Pixel Tablet verwijderen, uitzetten en beheren

Je kunt apps verwijderen die je op je Pixel Tablet hebt geïnstalleerd. Als je een app verwijdert waarvoor je hebt betaald, kun je de app later opnieuw installeren zonder deze opnieuw te hoeven kopen. Je kunt ook systeem-apps uitzetten die bij je tablet zijn geleverd.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 14 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie updatet

Geïnstalleerde apps verwijderen

1. Open de Google Play Store-app Google Play.

2. Tik rechtsboven op het profielicoon.

3. Tik op Apps en apparaten beheren en dan Beheren.

4. Tik op de naam van de app die je wilt verwijderen.

5. Tik op Verwijderen.

Tip: Als u een app verwijdert of uitschakelt, kunt u deze weer toevoegen aan uw telefoon of opnieuw inschakelen. Als u een app heeft gekocht, kunt u de app opnieuw installeren zonder deze nogmaals te kopen. Meer informatie over het opnieuw installeren en aanzetten van apps

Apps uitzetten die bij je Pixel Tablet zijn geleverd

Bepaalde systeem-apps die vooraf zijn geïnstalleerd op je Pixel Tablet, kun je niet verwijderen, maar je kunt meeste systeem-apps wel uitzetten.

1. Open de app Instellingen op je apparaat.

2. Tik op Apps en dan Alle apps bekijken en dan de app die je wilt uitzetten.

3. Tik op Uitzetten.

Tip: Je kunt elke app verwijderen van je startschermen. Meer informatie over hoe je het startscherm aanpast

Niet-gebruikte apps op je Pixel Tablet beheren

Als je apps al lange tijd niet hebt gebruikt, optimaliseert Android deze door het volgende te doen:

• Ruimte vrijmaken door tijdelijke bestanden te verwijderen.

• App-rechten intrekken.

• Voorkomen dat de apps op de achtergrond worden uitgevoerd en dat er meldingen worden gestuurd.

Ga naar Apps en dan Niet-gebruikte apps om de niet-gebruikte apps te bekijken die zijn geoptimaliseerd.

Zo sluit je specifieke apps uit van deze functie:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.

2. Tik op Apps en dan Alle apps bekijken en dan de app die je wilt beheren.

3. Zet onder de schakelaar App-activiteit onderbreken indien niet gebruikt aan.