Använda Google Assistent i hubbläget på Pixel Tablet

Få ut mesta möjliga av Google Assistent i hubbläget. Du aktiverar hubbläget genom att ansluta Pixel Tablet till en laddningsstation med högtalare. När enheten är dockad i hubbläget kan du aktivera en inställning som gör att vem som helst kan säga ”Hey Google” och prata med Google Assistent, spela upp videor, streama musik med mera.

Det är bara Pixel Tablet-enhetens primära användare som kan få anpassade resultat med Google Assistent.

Innan du kan aktivera alla funktioner för media och hemstyrning efter att ha ställt in hubbläget måste du lägga till Pixel Tablet i hemmet i Google Home-appen Google Home.

Låsa och docka Pixel Tablet

Om du vill använda hubbläget kontrollerar du att Pixel Tablet är låst och ordentligt ansluten till laddningsstationen med högtalare. Läs mer om hur du låser och dockar Pixel Tablet.

Aktivera ”Hey Google”

Om du vill aktivera assistenten med hjälp av rösten måste du aktivera ”Hey Google” i Assistent-inställningarna:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Apparföljt av Assistent följt av Hey Google och Voice Match.
  3. Aktivera eller inaktivera ”Hey Google” genom att trycka på skjutreglaget.

Tillåta att vem som helst pratar med Google-assistenten i hubbläget

När surfplattan är låst och dockad kan du låta assistenten svara alla, även gäster och barn, när de säger ”Hey Google”. De kan ställa frågor till assistenten, spela upp musik, styra smarta hemenheter med mera.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Assistent följt av Tillåt att vem som helst pratar med assistenten i hubbläge.
  3. Om du vill inaktivera inställningen trycker du på den igen.

Viktigt! Google-assistenten kan svara på ”Hey Google” även när den här inställningen är inaktiverad. Om du aktiverar styrning med av/på-knappen på assistenten kan vem som helst aktivera den genom att hålla av/på-knappen nedtryckt.

Streama filmer, musik och mer i hubbläget

Om du vill streama filmer och musik med Google Assistent i hubbläget måste du aktivera den här inställningen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Assistent följt av aktivera Använd assistenten för att spela upp musik, filmer och annat när surfplattan är låst.

Tips! Om du aktiverar den här inställningen och låter vem som helst prata med assistenten i hubbläget kan vem som helst säga ”Hey Google” när surfplattan är låst för att spela upp medietjänster som du länkar till din Pixel Tablet. Om du vill spela upp musik när surfplattan är i hubbläget testar du att säga ”Hey Google, spela upp lite musik”.

• För att docka Pixel Tablet och använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare.
  • Du kan behöva låsa upp surfplattan innan du kan använda röstkommandon för Google Assistent för att spela upp nyheter, radio, poddar eller annan media från vissa appar och tjänster.