Använda skärmtangentbordet på Pixel Tablet

Skriv och infoga emojis med Pixel Tablets skärmtangentbord. Du kan även ändra tangentbordsinställningarna för att ändra hur tangentbordet ser ut och fungerar.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Öppna och ändra inställningarna för skärmtangentbordet

Öppna eller stänga skärmtangentbordet

• Öppna skärmtangentbordet genom att trycka på en textruta på skärmen.
  • Om du vill dölja skärmtangentbordet trycker du på nedåtpilen vid blankstegstangenten.

Så här öppnar du tangentbordet automatiskt när du sveper uppåt på startskärmen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Snabböversikt följt av Sök på surfplattan.
  3. Tryck på Visa alltid tangentbord.

Använda det delade skärmtangentbordet

Du kan använda ett delat skärmtangentbord för att göra det enklare att skriva när du håller surfplattan i händerna.

1. Öppna enhetens skärmtangentbord.
  2. Du aktiverar det delade tangentbordet genom att trycka på ikonen för delat tangentbord. Det ser ut som ett tangentbord med ett tomt utrymme i mitten.
  3. Om du vill inaktivera det delade tangentbordet trycker du på ikonen för standardtangentbord. Den ser ut som ett tangentbord.

Använda ett mindre skärmtangentbord

Du kan göra tangentbordet mindre så att det liknar telefonens tangentbord.

1. Öppna enhetens skärmtangentbord.
  2. Om du vill göra skärmtangentbordet mindre trycker du på ikonen för flytande tangentbord. Det ser ut som ett tangentbord med en linje under.
  3. Om du vill återställa tangentbordets standardstorlek trycker du på ikonen för flytande tangentbord igen.

Ändra skärmtangentbordets tema

1. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp på tangentbordet i förslagsfältet.
  2. Tryck på Tema följt av välj ett tema.
  3. Tryck på Tillämpa.

Läs mer om hur du ändrar andra tangentbordsinställningar.

Lägga till eller ta bort ett inmatningsspråk

1. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp på tangentbordet i förslagsfältet.
  2. Om du vill lägga till ett språk trycker du på Språk följt av Lägg till tangentbord.
  3. Om du vill ta bort ett språk trycker du på Redigera Redigera följt av välj ett språk följt av tryck på Radera Radera.

Skriva med versaler, emojis, symboler eller accenter

När skärmtangentbordet är öppet kan du ändra hur orden visas när du trycker på tangenterna.

Aktivera eller inaktivera Caps Lock

Caps Lock-tangenten är placerad ovanför vänster skifttangent. Tryck för att aktivera eller inaktivera.

Infoga en emoji eller annan bild

Om det inte finns någon emojiknapp på skärmtangentbordet:

1. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp på tangentbordet i förslagsfältet.
  2. Tryck på Emojis, dekaler och GIF-bilder.
  3. Tryck på en inställning för att aktivera eller inaktivera den:
    • Om du vill aktivera eller inaktivera emojiknappen trycker du på Emojis på symboltangentbordet.
    • Om du vill lägga till en rad för snabbåtkomst till emojis trycker du på Rad för snabbåtkomst till emojis.
    • Tryck på andra inställningar för att aktivera eller inaktivera dem.

Så här lägger du till emojis i dokument, e-postmeddelanden eller chattsessioner:

1. Öppna enhetens skärmtangentbord.
  2. Tryck på Emoji Emoji följt av den emoji eller bild du vill infoga.

Tips! Om emoji-knappen inte visas på skärmtangentbordet när du har aktiverat det startar du om surfplattan och försöker igen.

Infoga en symbol

1. Öppna enhetens skärmtangentbord.
  2. Tryck på ?123 följt av =\< följt av symbolen du vill infoga.

Obs! Alla tangentbord har inte stöd för bokstäver med accentmarkeringar. Om du vill byta till eller lägga till ett tangentbord på ett annat språk letar du reda på raden med inställningar ovanför tangentbordet följt av trycker på Inställningar Inställningar följt av Språk Jordglob.

Öppna och ändra inställningarna för det fysiska tangentbordet

Om du har ett kompatibelt fysiskt tangentbord kan du ansluta det till Pixel Tablet och ändra inställningarna för det.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på System följt av Tangentbord följt av Fysiskt tangentbord.
  3. Du kan göra följande under Fysiskt tangentbord:
    • Ändra det fysiska tangentbordets layout: Välj ditt nuvarande fysiska tangentbord följt av välj språket som du vill ändra layouten för följt av välj en layout.
  4. Du kan göra följande under Alternativ:
    • Använda skärmtangentbordet: Aktivera den här inställningen om du vill att det virtuella tangentbordet ska finnas kvar på surfplattans skärm när det fysiska tangentbordet är aktivt.
    • Kortkommandon: Tryck för att visa en lista över användbara kortkommandon.
    • Specialtangenter: Tryck på den här inställningen om du vill ändra hur fysiska tangenter som Caps Lock, Ctrl och Alt fungerar.

Obs! När du ansluter ett tangentbord till Pixel Tablet för första gången uppdateras inställningarna för det fysiska tangentbordet så att de omfattar de språk som har aktiverats för skärmtangentbordet. Om det fysiska tangentbordet har en specifik layout identifieras den när tangentbordet är anslutet till Pixel Tablet.

Felsöka problem

• Om skärmtangentbordet inte visas kontrollerar du att du har valt ett giltigt textinmatningsfält. Du kan testa fält på olika menyer, i olika appar eller på olika webbplatser.
  • Om du använder röstinmatning men inga ord visas kontrollerar du att mikrofonen inte används av andra öppna program.
  • Om du har en extern mikrofon kontrollerar du att den är korrekt ansluten, att ljudet inte är av och att programvaran är uppdaterad.