Het schermtoetsenbord op de Pixel Tablet gebruiken

Gebruik het schermtoetsenbord van de Pixel Tablet om te typen en emoji's in te voegen. Je kunt ook je toetsenbordvoorkeuren wijzigen om aan te passen hoe je toetsenbord eruitziet en werkt.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 14 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie updatet

De instellingen van het schermtoetsenbord openen en wijzigen

Het schermtoetsenbord openen en sluiten

• Als je het schermtoetsenbord wilt openen, tik je op een willekeurig tekstvak in het scherm.
  • Als je het schermtoetsenbord wilt verbergen, tik je op de pijl-omlaag naast de spatiebalk.

Als je het toetsenbord automatisch wilt openen door omhoog te swipen in het startscherm, doe je dit:

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Hub-modus en dan Snel overzicht en dan Zoeken op je tablet.
  3. Zet Toetsenbord altijd tonen aan.

Het gesplitste schermtoetsenbord gebruiken

Je kunt een gesplitst schermtoetsenbord gebruiken om makkelijker te typen terwijl je de tablet vasthoudt.

1. Open het schermtoetsenbord van je apparaat.
  2. Tik op het icoon voor toetsenbord splitsen om het gesplitste toetsenbord aan te zetten. Dit icoon ziet eruit als een toetsenbord met een lege ruimte in het midden.
  3. Tik op het icoon voor het standaardtoetsenbord om het gesplitste toetsenbord uit te zetten. Dit icoon ziet eruit als een toetsenbord.

Een kleiner schermtoetsenbord gebruiken

Je kunt je toetsenbord kleiner maken, zodat het lijkt op het toetsenbord van je telefoon.

1. Open het schermtoetsenbord van je apparaat.
  2. Tik op het icoon voor het zwevende toetsenbord om je schermtoetsenbord kleiner te maken. Dit icoon ziet eruit als een toetsenbord met een lijn eronder.
  3. Als je het toetsenbord wilt herstellen naar de standaardgrootte, tik je opnieuw op het icoon voor het zwevende toetsenbord.

Het thema van het schermtoetsenbord wijzigen

1. Tik in de balk met suggesties bovenaan het toetsenbord op Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Thema en dan selecteer een thema.
  3. Tik op Toepassen.

Meer informatie over hoe je andere instellingen van het toetsenbord wijzigt

Een invoertaal toevoegen of verwijderen

1. Tik in de balk met suggesties bovenaan het toetsenbord op Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Talen en dan Toetsenbord toevoegen om een taal toe te voegen.
  3. Tik op Bewerken Bewerken en dan selecteer een taal en dan tik op Verwijderen Verwijderen om een taal te verwijderen.

Typen met hoofdletters, emoji's, symbolen of diakritische tekens

Als je schermtoetsenbord is geopend, kun je wijzigen hoe woorden worden getoond terwijl je op toetsen tikt.

Caps Lock aan- of uitzetten

Je vindt de knop Caps Lock boven de linker Shift-knop. Tik erop om Caps Lock aan of uit te zetten.

Emoji's of andere afbeeldingen invoegen

Als je schermtoetsenbord geen emoji-knop heeft:

1. Tik in de balk met suggesties bovenaan het toetsenbord op Instellingen Instellingen.
  2. Tik op Emoji's, stickers en gif's.
  3. Tik op een instelling om deze aan of uit te zetten:
    • Als je de emoji-knop wilt aan- of uitzetten, tik je op Emoji's op symbooltoetsenbord.
    • Als je een snelle toegangsrij voor emoji's wilt toevoegen, tik je op Snelle toegangsrij voor emoji's.
    • Tik op andere instellingen om deze aan of uit te zetten.

Zo voeg je emoji's toe aan je documenten, e-mails of chatsessies:

1. Open het schermtoetsenbord van je apparaat.
  2. Tik op Emoji Emoji en dan de emoji of afbeelding die je wilt invoegen.

Tip: Als de emoji-knop niet wordt getoond op het schermtoetsenbord nadat je deze hebt aangezet, start je de tablet opnieuw op en probeer je het opnieuw.

Een symbool invoegen

1. Open het schermtoetsenbord van je apparaat.
  2. Tik op ?123 en dan =\< en dan het symbool dat je wilt invoegen.

Opmerking: Niet alle toetsenborden ondersteunen diakritische tekens. Zoek de rij met instellingen boven je toetsenbord en dan tik op Instellingen Instellingen en dan Talen Wereldbol om naar een toetsenbord in een andere taal te schakelen of een ander toetsenbord toe te voegen.

De instellingen van het fysieke toetsenbord openen en wijzigen

Als een geschikt fysiek toetsenbord hebt, kun je het aansluiten op je Pixel Tablet en de instellingen ervan wijzigen.

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Systeem en dan Toetsenbord en dan Fysiek toetsenbord.
  3. Onder Fysiek toetsenbord:
    • Wijzig de indeling van het fysieke toetsenbord: Kies je huidige fysieke toetsenbord en dan kies de taal waarvoor je de indeling wilt wijzigen en dan kies een indeling.
  4. Onder Opties:
    • Schermtoetsenbord gebruiken: Zet dit aan als je je virtuele toetsenbord op het scherm van de tablet wilt houden wanneer het fysieke toetsenbord actief is.
    • Sneltoetsen: Tik hier voor een lijst met handige sneltoetsen.
    • Functietoetsen: Tik op deze instelling om het gedrag van toetsen van het fysieke toetsenbord te wijzigen, bijvoorbeeld Caps lock, Ctrl en Alt.

Opmerking: Wanneer je voor de eerste keer een toetsenbord aansluit op je Pixel Tablet, worden de instellingen van je fysieke toetsenbord geüpdatet met de talen die zijn ingesteld op je schermtoetsenbord. Als je fysieke toetsenbord een specifieke indeling heeft, wordt dit gedetecteerd wanneer het toetsenbord wordt aangesloten op je Pixel Tablet.

Problemen oplossen

• Als het schermtoetsenbord niet wordt getoond, zorg je dat je een geldig tekstinvoerveld selecteert. Je kunt velden in verschillende menu's, apps of websites testen.
  • Als je spraakgestuurd typen gebruikt, maar er verschijnen geen woorden, check je of je microfoon niet wordt gebruikt door een ander geopend programma.
  • Als je een externe microfoon hebt, zorg je dat deze goed is aangesloten, niet gedempt is en geüpdatete software heeft.