Kontrollera batterinivån och ändra batteriinställningarna

Du kan kontrollera hur mycket batteri Pixel Tablet har kvar i statusfältet högst upp på surfplattans skärm eller i appen Inställningar Appen Inställningar. När surfplattan laddas kan du kontrollera hur lång tid det är kvar tills batteriet är fulladdat och dölja eller visa batteriprocenten i statusfältet.

Få ut mesta möjliga av batteriets laddning genom att ändra batterianvändningen för appar och bakgrundstjänster på Pixel Tablet. Du kan även kontrollera hur mycket batteri som är kvar på surfplattan och hur batteriförbrukningen förändras över tid.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Kontrollera batterinivån på Pixel Tablet

Batterinivån visas i statusfältet i hörnet av Pixel Tablet. Den ser ut som ett batteri.

Visa batteriprocent i statusfältet

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri följt av aktivera Batteriprocent.

Kontrollera batteritiden

Så här kontrollerar du hur mycket batteri som finns kvar:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri.
  3. Kontrollera hur mycket batteri du har kvar högst upp under procentandelen.

Lägga till batteriwidgeten på startskärmen

Du kan lägga till batteriwidgeten på startskärmen om du vill ha detaljerad information om batteriladdning, inklusive eventuella anslutna tillbehör, och för att snabbt komma åt batterimenyn.

Viktigt! Batteriwidgeten är tillgänglig på Android 12 och senare och fungerar med enheter som rapporterar batteriinformation med Bluetooth eller Google Fast Pair Service. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

1. Tryck länge på en tom plats på startskärmen.
  2. Tryck på Widgetar följt av Batteri.
  3. Tryck länge på batteriwidgeten följt av dra den till startskärmen.
  4. Om du vill ta bort batteriwidgeten trycker du länge på den följt av dra den till Ta bort högst upp på skärmen.

Kontrollera Pixel Tablets batteriförbrukning

Kontrollera och ändra en apps batteriförbrukning

Så här kontrollerar du apparnas batterianvändning över tid och ändrar hur appar använder batteriet:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri följt av Batteriförbrukning.
  3. Om du vill kontrollera hur en app använder batteriet trycker du på appens namn under Visa efter appar.
  4. Välj en batteriinställning:
    • Obegränsad: Tar bort begränsningar för hur en app använder batteriet när den körs i bakgrunden.
    • Optimerad: Rekommenderas för de flesta appar. Appar använder batteriet på ett effektivare sätt.
    • Begränsad: Begränsar batteriförbrukningen i bakgrunden. Vissa appar kanske inte fungerar som förväntat och vissa aviseringar kan fördröjas.

Kontrollera batteriförbrukningen efter systemfunktion

Så här kontrollerar du batteriförbrukningen efter systemfunktion som CPU, wifi och Bluetooth:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Batteri följt av Batteriförbrukning.
Välj Visa efter system i rullgardinsmenyn.

Tips för att minska batteriurladdning

Du kan ändra inställningarna och aktiviteter i bakgrunden så att surfplattans batteri räcker längre:

Aktivera batterisparläget

Batterisparläget aktiverar mörkt tema och begränsar aktiviteten i bakgrunden för att spara batteritid. Läs mer om hur du använder och schemalägger batterisparläget.

Aktivera Smart batteri

Det smarta batteriet optimerar kontinuerligt apparnas batterianvändning baserat på din användning av surfplattan. Prestandan kan begränsas och aviseringar försenas i syfte att förlänga batteritiden. Så här aktiverar du det:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri.
  3. Tryck på Batterisparläge följt av aktivera Smart batteri.

Undvika funktioner som låter skärmen vara på kontinuerligt

• Inaktivera skärmen när du inte använder den.
  • Låt skärmen automatiskt slockna tidigare:
    1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
    2. Tryck på Skärm följt av Skärmens tidsgräns.
    3. Välj en kortare tidsgräns.
  • Aktivera Mörkt tema:
    1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
    2. Tryck på Skärm följt av aktivera Mörkt tema.

Inaktivera funktioner som förbrukar mycket batteri

• Begränsa appar som drar mycket batteri i bakgrunden.
  • Stäng av internetdelning och surfzoner när de inte används.

Begränsa hur mycket information du bearbetar

• Stäng kameraappen när du inte använder den.
  • Stäng appar som du inte använder.