Hantera inställningarna för hubbläget på Pixel Tablet

Om du har en laddningsstation med högtalare kan du docka Pixel Tablet för att aktivera hubbläget. Du kan anpassa inställningarna för hubbläget för skärmsläckaren, Google Assistent, vilka typer av aviseringar du får på låsskärmen med mera.

Så här väljer du inställningar för hubbläget:

• Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten. följt av tryck på Hubbläge.
  • Tryck på inställningen som du vill ändra.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

• För att docka Pixel Tablet och använda hubbläget behöver du en laddningsstation med högtalare.
  • Du kan behöva låsa upp surfplattan innan du kan använda röstkommandon för Google Assistent för att spela upp nyheter, radio, poddar eller annan media från vissa appar och tjänster.

Så här ändrar du inställningarna för hubbläget

Tryck på en inställning i menyn för hubbläget för att ändra den.

Snabböversikt

Få viktig information och genvägar med Snabböversikt på lås- och startskärmen. Du kan till exempel få lokala vädervarningar och timers. Så här öppnar du inställningarna för Snabböversikt:

Aktivera eller inaktivera Snabböversikt:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Snabböversikt.
  3. Tryck på Snabböversikt följt av Aktivera eller Inaktivera.

Anpassa inställningarna för hemmet:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Snabböversikt.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Snabböversikt.
  4. Tryck på inställningen som du vill ändra:
    • Känsligt innehåll på låsskärmen: Välj om känsligt innehåll ska visas när enheten är låst.
    • Anpassa med appdata: Tillåter att appar skickar information till Snabböversikt.
    • Fler funktioner: Du kan aktivera och inaktivera fler funktioner, till exempel om du vill eller inte vill visa aviseringar från dörrklockan, aviseringar om paketleveranser, timeraviseringar och statusen för hemenheterna på låsskärmen med mera.

Anpassa låsskärmen

Ändra vad som visas på låsskärmen i hubbläget:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Skärm följt av Låsskärm.
  3. Välj en inställning:
    • Integritet: Ändra vilka aviseringar som visas på låsskärmen.
    • Lägg till användare från låsskärmen: Lägg till fler användarprofiler direkt från låsskärmen.
    • Lägg till text på låsskärmen: Lägg till en textrad på låsskärmen.
    • Visa enhetsstyrning: Visa hur du kan styra externa enheter på låsskärmen. Läs mer om hur du använder hempanelen.
    • Använd enhetsstyrning: Styr externa enheter utan att låsa upp telefonen eller surfplattan om det tillåts av appen för enhetsstyrning
    • Dynamisk klocka: Välj om klockan ska visas på två rader eller en rad på låsskärmen.
    • Nu spelas: Identifiera snabbt låtar som spelas i närheten av surfplattan.
    • Tryck för att kolla surfplattan: Viss information kan visas när du trycker på skärmen.
    • Lyft för att kolla surfplattan: Visa aviseringar när du plockar upp surfplattan.
    • Aktivera skärmen för aviseringar: Skärmen på surfplattan aktiveras när du tar emot nya aviseringar.
    • När jobbprofilen är låst: Visa eller dölj känsligt jobbinnehåll om du har en hanterad enhet.

Ändra vem som kan använda Google Assistent i hubbläget

När surfplattan är låst och dockad kan du låta assistenten svara alla, även gäster och barn, när de säger ”Hey Google”. De kan ställa frågor till assistenten, spela upp musik, styra smarta hemenheter med mera.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Assistent följt av Tillåt att vem som helst pratar med assistenten i hubbläge.
  3. Om du vill inaktivera inställningen trycker du på den igen.

Viktigt! Google-assistenten kan svara på ”Hey Google” även när den här inställningen är inaktiverad. Om du aktiverar styrning med av/på-knappen på assistenten kan vem som helst aktivera den genom att hålla av/på-knappen nedtryckt.

Läs mer om hur du använder Google Assistent i hubbläget.

Streama filmer, musik och mer i hubbläget

Om du vill streama filmer och musik med Google Assistent i hubbläget måste du aktivera den här inställningen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Assistent följt av aktivera Använd assistenten för att spela upp musik, filmer och annat när surfplattan är låst.
Tips! Om du vill spela upp musik när surfplattan är i hubbläget testar du att säga ”Hey Google, spela upp lite musik”.
Om du aktiverar den här inställningen och låter vem som helst prata med assistenten i hubbläget kan vem som helst säga ”Hey Google” när surfplattan är låst för att spela upp medietjänster som du länkar till din Pixel Tablet. Det är inte alla medietjänster som tillåter uppspelning av media i hubbläget.

Dela media och casta till eller från surfplattan

I hubbläget kan du överföra och dela media till en enhet som du har konfigurerat i Google Home-appen Hem eller casta media till en annan enhet med inbyggd Chromecast från Pixel Tablet. Pixel Tablet har även inbyggd Chromecast så att du kan casta till den dockade surfplattans skärm från en annan enhet.

Ändra dockningsinställningarna

Om du har en laddningsstation med högtalare kan du kontrollera dess status, versionsnummer och om du vill aktivera programvaruuppdateringar för dockningsstationen:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Hubbläge följt av Dockningsinställningar.
  3. Kontrollera eller tryck på en inställning.

Ändra skärminställningarna för hubbläget

Du kan aktivera automatiska funktioner för ljusstyrka och färg så att hubbläget blir lättare att se i olika ljusförhållanden och vid olika tidpunkter.

Aktivera anpassad ljusstyrka

Med anpassad ljusstyrka ändras skärmens ljusstyrka automatiskt baserat på omgivningsljuset.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Skärm följt av aktivera Anpassad ljusstyrka.

Aktivera adaptiv färgton

Med adaptiv färgton anpassas skärmen dynamiskt till varmare eller kallare toner baserat på omgivningsljuset.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Skärm följt av aktivera Adaptiv färgton.

Aktivera nattljus

Med Nattljus blir skärmen gultonad för anpassning för ögonen i mörker. Du kan även schemalägga när Nattljus ska aktiveras.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Skärm följt av Nattljus följt av aktivera Använd nattljus om du vill veta mer.
  3. Om du vill schemalägga när Nattljus ska aktiveras eller inaktiveras trycker du på Schemalägg.