Om hanterade enheter och konton

Om du loggar in på Pixel Tablet med ett konto som hanteras av en arbetsgivare eller utbildningsinstitution visas ett meddelande om att enheten hanteras. När du har loggat in kan du behöva be organisationens administratör att aktivera inställningar som behövs för att ladda ned Android-appar från Google Play Butik och använda Google Assistent.

Använda Google Assistent med en hanterad enhet

Om du använder Pixel Tablet på jobbet eller i skolan kan du behöva be administratören att aktivera tjänsterna Sök och Assistent och Webb- och appaktivitet för att använda Google Assistent.

Tänk på att data i jobbprofilen är synlig för IT-administratören. Administratören kan även styra enheten och blockera appar från att installeras på surfplattan.

Obs! Du kan inte använda Google Assistent på surfplattan om den konfigurerats via en grund- eller gymnasieskola eller om du har en e-postadress från skolan (.edu). Om du använder ett jobbkonto kan organisationens administratör behöva aktivera funktioner som Assistent innan du kan använda dem.

Skapa en privat profil

Du kan även logga in på ditt personliga konto på Pixel Tablet, även om den primära användarens konto hanteras av en annan person eller institution. Läs mer om privata profiler på enheter som ägs av organisationen.

Appar på olika konton

Android-appar är länkade till kontot du använde när du installerade dem. Det innebär att olika appar kan vara installerade för ditt personliga konto jämfört med appar som är installerade för ditt jobb- eller skolkonto.