Over beheerde apparaten en accounts

Als je inlogt op je Pixel Tablet met een account dat wordt beheerd door een werkgever of onderwijsinstelling, krijg je een melding dat het apparaat wordt beheerd. Nadat je bent ingelogd, moet je de beheerder van je organisatie misschien vragen instellingen aan te zetten waarmee je Android-apps kunt downloaden uit de Google Play Store en de Google Assistent kunt gebruiken.

De Google Assistent gebruiken met een beheerd apparaat

Als je de Pixel Tablet gebruikt op het werk of op school, moet je misschien je beheerder vragen Zoeken en Assistent-services en Web- en app-activiteit aan te zetten om de Google Assistent te gebruiken.

Gegevens in je werkprofiel zijn zichtbaar voor je IT-beheerder. De beheerder kan ook het apparaat beheren en voorkomen dat apps op je tablet worden geïnstalleerd.

Opmerking: Je kunt de Google Assistent niet gebruiken op je tablet als deze is ingesteld via een school voor basis- of middelbaar onderwijs of als je een e-mailadres van een school (.edu) hebt. Als je een werkaccount gebruikt, moet de beheerder van je organisatie misschien functies zoals de Assistent aanzetten voordat je ze kunt gebruiken.

Een persoonlijk profiel instellen

Je kunt ook inloggen op je persoonlijke account op je Pixel Tablet, zelfs als het account van de primaire gebruiker wordt beheerd door een andere persoon of instelling. Meer informatie over persoonlijke profielen op apparaten die eigendom zijn van je organisatie

Apps in verschillende accounts

Android-apps zijn gekoppeld aan het account dat je hebt gebruikt om ze te installeren. Dit betekent dat er misschien andere apps in je persoonlijke account worden geïnstalleerd dan de apps die met je werk- of schoolaccount zijn geïnstalleerd.