Ställa in fingeravtryck, pinkod, mönster eller lösenord

Pixel Tablet har en fingeravtryckssensor på av/på-knappen. Om du ställer in autentisering med fingeravtryck på surfplattan kan du snabbt låsa upp enheten genom att trycka på sensorn.

Du kan även låsa upp enheten genom att ställa in en pinkod, ett mönster eller ett lösenord.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Ställa in eller lägga till ett fingeravtryck eller lösenord

Om du inte ställer in ett fingeravtryck, en pinkod, ett lösenord eller mönster när du konfigurerar surfplattan kan du lägga till det när som helst.

Lägg till ett fingeravtryck

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet.
  3. Tryck på Enhetsupplåsning följt av Fingeravtryckslås.
  4. Ange pinkoden, mönstret eller lösenordet när du uppmanas till det.
  5. Lägg till ett fingeravtryck.
    • Om inga fingeravtryck har ställts in scrollar du ned följt av tryck på Jag godkänner följt av följ anvisningarna på skärmen.
    • Om du har ställt in minst ett fingeravtryck trycker du på Lägg till fingeravtryck Lägg till följt av följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Vinkla fingret på olika sätt så blir avläsningen bättre.

Lägga till en pinkod, ett mönster eller ett lösenord

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet.
  3. Tryck på Enhetsupplåsning följt av Skärmlås.
  4. Du kan behöva ange pinkod, mönster eller lösenord.
  5. Tryck på lösenordstypen du vill ställa in följt av följ anvisningarna på skärmen.

Låsa upp surfplattan med ditt fingeravtryck

1. Tryck på av/på-knappens sensor med fingret tills surfplattan låses upp.
  2. Av säkerhetsskäl måste du ibland använda den pinkod eller det mönster eller lösenord som du har som reservmetod. Detta kan krävas när
    • fingeravtrycket inte kan identifieras efter några försök
    • du startar om surfplattan
    • du byter till en annan användare
    • surfplattan har varit inaktiv ett tag sedan du senast låste upp den med ditt fingeravtryck.

Ändra eller ta bort fingeravtryck, pinkod, mönster eller lösenord

Ta bort ett fingeravtryck

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet.
  3. Tryck på Enhetsupplåsning följt av Fingeravtryckslås.
  4. Ange pinkoden, mönstret eller lösenordet när du uppmanas till det.
  5. Tryck på Radera Delete bredvid fingeravtrycket du vill ta bort följt av Radera.

Ändra pinkod, mönster eller lösenord

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Säkerhet och integritet.
  3. Tryck på Enhetsupplåsning följt av Skärmlås.
  4. Du kan behöva ange pinkod, mönster eller lösenord.
  5. Tryck på lösenordstypen som du vill byta till. Om du vill sluta använda ett lösenord trycker du på Inget.
Aktivera Bekräfta upplåsning automatiskt

Aktivera Bekräfta upplåsning automatiskt om du vill låsa upp enheten automatiskt när du anger rätt pinkod med minst sex siffror. Om du aktiverar den här inställningen behöver du inte trycka på Retur när du har angett pinkoden.

Viktigt! Att bekräfta upplåsning automatiskt är något mindre säkert än att trycka på Retur för att bekräfta.

Om du inte har en pinkod med minst sex siffror anger du en först:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet och integritet.
  3. Tryck på Enhetsupplåsning följt av Skärmlås. Du kan behöva ange pinkod, mönster eller lösenord.
  4. Tryck på Pinkod. Du kan behöva ange pinkod, mönster eller lösenord.
  5. Ange en ny pinkod med minst sex siffror.
  6. Välj Bekräfta rätt pinkod automatiskt.
  7. Slutför inställningen av den nya pinkoden.

Om du har en pinkod som består av minst sex siffror:

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Säkerhet och integritet.
  3. Tap Enhetsupplåsning.
  4. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Skärmlås.
  5. Aktivera Bekräfta upplåsning automatiskt.

Vanliga frågor om fingeravtryckslås

Var sparas mitt fingeravtryck? Hur säkert är det?

Fingeravtrycksdata lagras på ett säkert sätt och lämnar inte din Pixel Tablet. Fingeravtrycksdatan delas inte med Google eller andra appar på enheten. När fingeravtrycket har verifierats får apparna ett meddelande om det. Läs mer om hur fingeravtrycksdata skyddas.

När måste jag använda pinkod, mönster eller lösenord i stället för fingeravtryck?

I vissa fall kan du behöva använda en pinkod, ett mönster eller ett lösenord som reservmetod i stället för ett fingeravtryck. Detta kan krävas när

• fingeravtrycket inte kan identifieras efter några försök
  • du startar om surfplattan
  • du byter till en annan användare
  • surfplattan har varit inaktiv ett tag sedan du senast låste upp den med ditt fingeravtryck.

Surfplattan låses upp när jag rör vid sensorn. Kan jag förhindra att det här händer?

Ja. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten. följt av tryck på Säkerhet och integritet följt av Enhetsupplåsning följt av Fingeravtryckslås följt av inaktivera Tryck för att låsa upp när som helst.

Varför känner Pixel Tablet inte igen mitt fingeravtryck?

Om surfplattans sensor inte känner igen ditt fingeravtryck kontrollerar du följande:

• När du ställer in ditt fingeravtryck ska du hålla surfplattan och fingret i samma position som du när du låser upp den.
  • Om fingret är fuktigt torkar du det och försöker igen. Om fingret är torrt fuktar du det och försöker igen.

Jag kan inte ställa in mitt fingeravtryck. Hjälp!

Om det inte går att lägga till ditt fingeravtryck rengör du av/på-knappen försiktigt med en mjuk, torr luddfri trasa och försöker sedan igen. Om det inte fungerar kontrollerar du att surfplattans programvara är uppdaterad och försöker igen med ett annat finger.
Vad händer om jag glömmer pinkoden, mönstret eller lösenordet?
Om du glömmer Pixel Tablets pinkod, mönster eller lösenord kan du återställa standardinställningarna med hjälp av surfplattans knappar. Då kan du konfigurera surfplattan igen och ställa in ett nytt skärmlås. Om du inte kan logga in på ditt Google-konto när du konfigurerar surfplattan läser du om hur du återställer kontot.

Varför går det inte att logga in med fingeravtryck på vissa webbplatser?

På webbplatser där fingeravtryckslås inte har implementerats kan du inte logga in med ditt fingeravtryck.