Använda batterisparläget på Pixel Tablet

Batterisparläget är ett tillvalsläge utformat för att ge dig mer tid mellan batteriladdningar. Det begränsar aktiviteten i bakgrunden, aktiverar mörkt tema för menyer och inaktiverar vissa visuella effekter, funktioner och nätverksanslutningar. Du kan även schemalägga batterisparläget så att det aktiveras när surfplattans batteri börjar ta slut.

Obs! En del funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 14 eller senare. Läs om hur du uppdaterar din Android-version.

Aktivera batterisparläget eller det effektivare batterisparläget

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri följt av Batterisparläge följt av aktivera Använd batterisparläge.
  3. Välj vilken typ av batterisparläge du vill använda:
    • Vanligt batterisparläge: Begränsar visuella effekter och aktivitet i bakgrunden och aktiverar Mörkt tema.
    • Effektivare batterisparläge: Begränsar visuella effekter och aktivitet i bakgrunden, aktiverar mörkt tema och pausar appar som inte är viktiga samt deras aviseringar.

Schemalägga när batterisparläget ska aktiveras

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri följt av Batterisparläge följt av Schema och påminnelser.
  3. Tryck på alternativet du vill använda.
    • Aktivera utifrån batterinivå: Aktivera det här alternativet följt av dra skjutreglaget åt vänster eller höger för att välja när batterisparläget ska aktiveras.
    • Inaktivera vid 90 %: Aktivera det här alternativet för att hålla batterisparläget aktiverat tills batteriet laddats till 90 %.
    • Påminnelser om batterisparläget: Aktivera det här alternativet om du vill få påminnelser på surfplattan när batterinivån är låg.

Ändra inställningarna för effektivare batterisparläge

Så här kontrollerar och ändrar du vilka mindre viktiga appar som pausas när du använder effektivare batterisparläge:

1. Öppna appen Inställningar på enheten.
  2. Tryck på Batteri följt av Batterisparläge.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Effektivare batterisparläge. Om du vill lägga till en app på listan över viktiga appar trycker du på Lägg till Lägg till bredvid den.

Obs! Du får inga aviseringar från pausade appar.

Lägga till batterisparläget i menyn Snabbinställningar

När du lägger till batterisparläget i snabbinställningarna kan du aktivera och inaktivera det utan att behöva öppna appen Inställningar.

1. Svep nedåt från skärmens överkant.
  2. Tryck på Redigera Redigera under rutorna.
  3. Leta reda på rutan Batterisparläge och dra den nedifrån och upp.
  4. Tryck på Tillbaka Tillbaka.
  5. Tryck på Batterisparläge för att aktivera eller inaktivera batterisparläget.
När du aktiverar batterisparläget och aviseringen visas trycker du på den för att ställa in ett schema för batterisparläget.

Inaktivera batterisparläget

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten..
  2. Tryck på Batteri följt av Batterisparläge följt av inaktivera Använd batterisparläge.