Batterijbesparing gebruiken op een Pixel Tablet

Batterijbesparing is een optionele modus die is ontworpen om je meer tijd te bieden tot je de batterij opnieuw moet opladen. Deze modus beperkt de achtergrondactiviteit, zet het donkere thema aan voor menu's en zet bepaalde visuele effecten, functies en netwerkverbindingen uit. Je kunt ook instellen dat Batterijbesparing wordt aangezet als de batterij van je tablet leegraakt.

Opmerking: Sommige functies zijn niet in alle landen of talen beschikbaar.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 14 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie updatet

Batterijbesparing of extreme batterijbesparing aanzetten

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan zet Batterijbesparing gebruiken aan.
  3. Selecteer het type batterijbesparing dat je wilt gebruiken:
    • Standaard batterijbesparing: Beperkt visuele effecten en achtergrondactiviteit en zet het donkere thema aan.
    • Extreme batterijbesparing: Beperkt visuele effecten en achtergrondactiviteit, zet het donkere thema aan en onderbreekt niet-essentiële apps en de meldingen ervan.

Plannen wanneer Batterijbesparing wordt aangezet

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan Planning en herinneringen.
  3. Tik op de optie die je wilt gebruiken.
    • Aanzetten op basis van batterijniveau: Zet deze functie aan en dan sleep de schuifregelaar naar links of rechts om het batterijpercentage te kiezen waarop de Batterijbesparing aangaat.
    • Uitzetten bij 90%: Zet dit aan om de Batterijbesparing aan te houden tot je batterij is opgeladen tot 90%.
    • Herinneringen van Batterijbesparing: Zet dit aan om herinneringen op je tablet te krijgen als de batterij bijna leeg is.

Instellingen voor Extreme batterijbesparing wijzigen

Zo check je welke niet-essentiële apps zijn gepauzeerd door Extreme batterijbesparing en pas je deze instellingen aan:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing.
  3. Tik op Instellingen Instellingen naast Extreme batterijbesparing. Als je een app wilt toevoegen aan de lijst met essentiële apps, tik je op Toevoegen Toevoegen ernaast.

Belangrijk: Gepauzeerde apps sturen geen meldingen.

Batterijbesparing toevoegen aan het menu Snelle instellingen

Als je Batterijbesparing toevoegt aan Snelle instellingen, kun je de optie aan- of uitzetten zonder de app Instellingen te openen.

1. Swipe van bovenaan het scherm naar beneden.
  2. Tik onder de tegels op Bewerken Bewerken.
  3. Zoek de tegel Batterijbesparing en sleep deze van boven naar beneden.
  4. Tik op Terug Terug.
  5. Tik op Batterijbesparing om Batterijbesparing aan of uit te zetten.
Wanneer je Batterijbesparing aanzet en de melding verschijnt, tik je erop om een schema voor Batterijbesparing in te stellen.

Batterijbesparing uitzetten

1. De app Instellingen Instellingen-app openen op je apparaat.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan zet Batterijbesparing uit.