Det går inte att kopiera data till en ny Pixel Tablet

Om det inte går att kopiera data från din nuvarande enhet till Pixel Tablet testar du följande felsökningssteg.

Om processen stoppas eller inte startar

Om strömmen bryts eller enheten kopplas bort från nätverket

Om wifi-signalen försvinner, strömförsörjningen försvinner eller om sladden kopplas ur medan data kopieras återställer du standardinställningarna på surfplattan och startar omedelbart igen.

Om processen inte startar eller om du får ett felmeddelande

Kontrollera grunderna:

• Kontrollera att båda enheterna är olåsta, laddade och påslagna.
  • Inaktivera batterisparläget på den nuvarande enheten.
  • Starta om den nuvarande enheten.

Kontrollera kabeln:

• Dra ur kontakten och sätt i kabelns båda ändar i båda enheterna.
  • Om du använder en kabeladapter kontrollerar du att adaptersidan är ansluten till surfplattan.
  • Testa en annan strömkabel. Det går inte att överföra data med alla strömkablar.

Om du inte kan kopiera data via wifi-nätverket

Vissa enheter kan inte kopiera data via wifi. Det går till exempel inte att kopiera data från

• en iPhone med iOS 7 eller tidigare
  • en telefon med Android 4 eller tidigare.

Om du hoppar över datakopiering under konfigureringen

Om du hoppar över datakopieringen när du konfigurerar surfplattan kan du återgå till eller starta om datakopieringen:

• Inom några minuter efter konfigureringen: Du får en avisering på Pixel Tablet om att konfigurationen inte är klar. Tryck på aviseringen.
  • Några dagar efter att du har konfigurerat Pixel Tablet: Öppna appen Inställningar på surfplattan Appen Inställningar följt av och följ anvisningarna på skärmen för att slutföra konfigurationen.
  • När du har haft surfplattan ett tag: Återställ standardinställningarna på Pixel Tablet. Observera att all data på surfplattan raderas.

Problem med att kopiera från en iPhone eller iPad

Kontrollera om en iPhone eller iPad hanteras av en organisation

Kontrollera om du har en kontrollerad enhet:

Om din iPhone hanteras av en organisation, t.ex. ett företag eller en skola, går det inte att kopiera data. Så här kontrollerar du om din enhet hanteras:

1. Öppna Inställningar följt av Allmänt följt av Om.
  2. Titta exempelvis efter orden Denna iPhone administreras under enhetens namn.

Kontrollera om du har en hanterad enhet:

Om din iPhone eller iPad hanteras av ett företag, en skola eller en annan organisation kan det finnas begränsningar för mängden data som kopieras. Så här kontrollerar du om din enhet hanteras:

1. Öppna Inställningar följt av Allmänt följt av Profiler och enhetshantering.
  2. Titta efter organisationens policyprofiler under enhetens namn.

Du kan ta bort dessa profiler om du vill kunna kopiera mer data. Observera att detta kan påverka åtkomsten till organisationens information.

Kontrollera om det finns foton i HEIF-formatet på din iPhone eller iPad (iOS 11 eller senare).

Om du vill kopiera HEIF-foton till Pixel Tablet sparar du dem i Google Foto från iPhone eller iPad. Läs om hur du säkerhetskopierar till Google Foto.

Tips! Öppna Google Foto-appen Foto om du vill få åtkomst till foton och videor på Pixel Tablet.

Kopiera data från ditt iCloud-konto

1. Kontrollera att du har alla dina kontakter i iCloud.
  2. Exportera kontakterna som en vCard-fil från icloud.com.
  3. Importera kontakterna till Gmail. Läs mer om hur du lägger till, flyttar eller importerar kontakter.
  4. När du har kopierat kontakterna till Google-kontot visas de i kommunikationsapparna du har på Pixel Tablet.
  5. Om du vill kopiera dina iCloud-foton till Google Foto begär du en iCloud-överföring.
Om du inte har Google Foto på din iPhone konverteras HEIF-bilder till JPG på Pixel Tablet under konfigureringen.

Vad kopieras inte under konfigureringen?

Om du använder en Android-enhet:

• Konton som inte är Google-konton, och tillhörande data
  • Nedladdningar, t.ex. PDF-filer
  • Foton, videor och musik som har lagrats i dolda mappar
  • Appar som inte kommer från Google Play Butik
  • Data från appar som inte använder Android-säkerhetskopiering
  • Kontakter och kalendrar som synkroniserats i molnet. Logga in på dina konton via inställningarna på Pixel-enheten för att få synkroniserad data.

Från en iPhone eller iPad

• Appdata
  • Betalappar
  • Kostnadsfria appar som inte finns i Play Butik
  • Köp i appar
  • Foton där originalbilden inte lagras på din iPhone eller iPad
    • Tips! När du aktiverar optimerad lagring på din iPhone lagras originalfotona i iCloud och inte på din iPhone. De lågupplösta versionerna av fotona kopieras inte även om de sparats på din iPhone.
  • Foton, videor, dokument och andra filer som sparats i iCloud
  • Telefoninställningar, t.ex. wifi-lösenord
  • Musik som skyddas av iTunes Digital Rights Management
  • Konton
  • Kontakter och kalendrar som synkroniserats i molnet från andra tjänster än iCloud. Om du vill synkronisera data med andra tjänster loggar du in på dina konton via appen Inställningar på Pixel Tablet Appen Inställningar.
  • Bokmärken från Safari
  • Viss data i chattappar från tredje part

Andra problem med att kopiera data

När du kopierar från en Android-enhet

Gör så här om du inte har någon kabel:

1. På Pixel Tablet:
    1. Starta konfigureringen av surfplattan.
    2. Anslut till ett wifi-nätverk.
  2. Tryck på Kan du inte använda den gamla telefonen? när du uppmanas att använda din gamla enhet.
  3. Följ anvisningarna på skärmen för att komma åt säkerhetskopian.

Om du inte kan använda din gamla enhet:

1. Kontrollera att du har en säkerhetskopia av din nuvarande Android-telefon. Läs mer om hur du hanterar säkerhetskopior.
  2. Påbörja konfigureringen på Pixel Tablet.
  3. Tryck på Kan du inte använda den gamla mobilen? när du uppmanas att använda den gamla enheten.
  4. Tryck på OK under Kopiera på ett annat sätt följt av En säkerhetskopia från molnet.
  5. Anslut till ett wifi-nätverk.
  6. Logga in på Google-kontot där din säkerhetskopierade data finns.
  7. Följ anvisningarna på skärmen för att komma åt säkerhetskopian.

Kopiera data i Google-kontot från den gamla enheten

Kontakter:

Om du redan har kontakter på den gamla enheten med Google-kontot, till exempel i Gmail, visas de automatiskt på Pixel Tablet när du loggar in. Om du vill se dina kontakter öppnar du appen Kontakter .

Foton, videor, filer och mappar:

Ladda upp innehåll från din nuvarande mobil eller dator till Google-kontot. Innehållet på ditt Google-konto visas på din Pixel Tablet. Läs mer om hur du laddar upp på Google Drive och säkerhetskopierar till Google Foton.

Om du fortfarande inte kan kopiera data

Kontakta oss om det fortfarande inte går att kopiera data till Pixel Tablet.