Betalingsgegevens automatisch invoeren in apps

U kunt uw creditcards en pinpassen toevoegen aan Google Pay, zodat u artikelen later kunt afrekenen. Als u binnen een app gegevens invoert in een nieuw formulier, kan uw telefoon u vragen of u die gegevens wilt opslaan.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Verzoeken om betalingsgegevens op te slaan uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Privacy en dan Google-service voor automatisch invullen.
  3. Zet Automatisch invullen gebruiken met Google uit.

Wijzigen waar uw gegevens worden opgeslagen

Zo kies je welke app of service je betalingsgegevens opslaat:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts.
  3. Tik onder Service voor automatisch invullen op Google.
  4. Kies een optie. Als je de gewenste optie niet ziet, tik je op Service toevoegen.

Verificatie via vingerafdruk of gezichtsherkenning uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Google en dan Automatisch invullen en dan Automatisch invullen met Google en dan Voorkeuren.
  3. Geef op de pagina Verificatie vereist je pincode of vingerafdruk op.
  4. Zet bij Beveiliging de optie Verifiëren met biometrische systemen voordat betaalkaarten worden ingevuld uit.

Waar uw betalingsgegevens zijn opgeslagen

Als u een aankoop doet op uw telefoon, wordt u mogelijk gevraagd of u wilt dat Google de gegevens van uw kaart opslaat. Als u akkoord gaat, worden uw gegevens opgeslagen in Google Pay.

Als u Google Pay nog niet eerder heeft gebruikt

Als u nog geen Google Pay-profiel heeft, wordt er een voor u gemaakt wanneer u de gegevens van uw creditcard of pinpas opslaat. Meer informatie over Google Pay

Opgeslagen gegevens wijzigen of verwijderen

U kunt gegevens van uw kaarten die zijn opgeslagen in Google Pay, bewerken of verwijderen. Meer informatie over hoe u betaalmethoden kunt wijzigen