Betalingsgegevens automatisch invoeren in apps

U kunt uw creditcards en pinpassen toevoegen aan Google Pay, zodat u artikelen later kunt afrekenen. Als u binnen een app gegevens invoert in een nieuw formulier, kan uw telefoon u vragen of u die gegevens wilt opslaan.

Opmerking: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.1 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe u uw Android-versie controleert.

Verzoeken om betalingsgegevens op te slaan uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en privacy en dan Meer privacyinstellingen en dan Google-service voor automatisch invullen
  3. Zet Automatisch invullen gebruiken met Google uit.

Wijzigen waar uw gegevens worden opgeslagen

Zo kies je welke app of service je betalingsgegevens opslaat:

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Wachtwoorden en accounts.
  3. Tik onder Service voor automatisch invullen op Google.
  4. Kies een optie. Als je de gewenste optie niet ziet, tik je op Toevoegen Service toevoegen.

Verificatie via vingerafdruk of gezichtsherkenning uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je apparaat.
  2. Tik op Google en dan Automatisch invullen en dan Automatisch invullen met Google en dan Voorkeuren.
  3. Geef op de pagina Verificatie vereist je pincode of vingerafdruk op.
  4. Zet bij Beveiliging de optie Verifiëren met biometrische systemen voordat betaalkaarten worden ingevuld uit.

Waar uw betalingsgegevens zijn opgeslagen

Als je een aankoop doet op je apparaat, wordt je mogelijk gevraagd of je wilt dat Google de gegevens van je kaart opslaat. Als je akkoord gaat, worden je gegevens opgeslagen in Google Wallet.

Tip: Google kan een creditcardautorisatie met een klein bedrag uitvoeren als de creditcard wordt ingevoerd of opgeslagen vanuit een Android-app. We doen dit om er zeker van te zijn dat jij de eigenaar van de kaart bent. Dit wordt op je betaalkaartafschrift vermeld als 'GOOGLE * TEMPORARY HOLD' ('GOOGLE * TIJDELIJKE RESERVERING'). Google annuleert deze beveiligingsmaatregel binnenkort.

Als je Google Wallet nog niet eerder hebt gebruikt

Als je nog geen Google Wallet-profiel hebt, wordt er een voor je gemaakt wanneer je de gegevens van je creditcard of pinpas opslaat. Meer informatie over Google Wallet

Opgeslagen gegevens wijzigen of verwijderen

Je kunt gegevens van je kaarten die zijn opgeslagen in Google Wallet, bewerken of verwijderen. Meer informatie over hoe je betaalmethoden kunt wijzigen