Uw identiteit of betalingsgegevens verifiëren

Voor bepaalde activiteiten in uw Google-account, zoals aanmeldingen voor Google-producten of -services, transacties of wijzigingen in uw betaalmethode, moeten we misschien uw identiteit of eigendom van de gebruikte betaalmethode verifiëren. We kunnen vragen om de volgende informatie:

• Officiële naam
  • De naam die wordt gebruikt in uw betalingsprofiel
  • Adres
  • Geboortedatum

Mogelijk moet u ons ook het volgende sturen:

• Een afbeelding van uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs
  • Adresbewijs
  • Een afbeelding van uw betaalmethode

Tip: Deze stappen zijn bedoeld voor mensen die informatie moeten verifiëren om Google-producten of -services te kopen. Als u uw identiteit in de Google Pay-app wilt verifiëren, volgt u deze instructies.

Waarom we u mogelijk om verificatie vragen

• We willen nagaan of uw informatie klopt en of u hiermee toegang heeft tot bepaalde content.
  • We moeten uw identiteit verifiëren als u een transactie wilt uitvoeren via Google.
  • We hebben ongebruikelijke activiteit of transacties ontdekt.
  • We hebben om juridische of wettelijke redenen meer informatie nodig.

Belangrijk: Als we u vragen om uw account te verifiëren, worden alle transacties geannuleerd die in behandeling zijn. Openstaande bedragen op uw bankafschrift verdwijnen binnen 14 werkdagen.

Hoe we uw informatie gebruiken

Google gebruikt de informatie die u indient om:

• uw identiteit of betaalmethode te verifiëren,
  • u te beschermen tegen fraude en misbruik,
  • de verificatieservices voor Google-producten te verbeteren.

Uw geverifieerde informatie (zoals uw naam en adres) wordt opgeslagen in uw Google-account. U kunt deze informatie beheren op pay.google.com.

De informatie die u indient, wordt verwerkt volgens het Privacybeleid van Google en de Privacyverklaring van Google Payments indien van toepassing.

De verificatie afronden

U wordt misschien gevraagd om documenten in te dienen of een code aan te vragen om uw informatie te verifiëren.

Uw betaalmethode verifiëren met een verificatiecode
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Log in op uw account.
  3. Klik rechtsboven op Meldingen Alert en dan Verifiëren.
    • Klik op Betaalmethoden als er geen meldingen zijn.
  4. Klik naast de kaart die u wilt verifiëren op Verifiëren en dan Code ophalen.
  5. In uw transactiegeschiedenis ziet u een tijdelijke afschrijving van minder dan $ 1,95 met de vermelding GOOGLE. De verificatiecode bestaat uit de laatste 6 cijfers.
    • Meestal krijgt u de code meteen, maar dit kan tot 7 dagen duren.
    • Opmerking: De afschrijving op uw rekening is tijdelijk.
  6. Ga terug naar uw account en geef de 6-cijferige code op om de verificatie af te ronden.
Uw identiteit of betaalmethode verifiëren met documenten

Gebruik de link in het verificatieverzoek om uw identiteit of betaalmethode te verifiëren. Hier vindt u instructies en een lijst met geaccepteerde documenten.

Zorg dat uw documenten:

• allemaal dezelfde volledige naam bevatten,
  • geldig en niet verlopen zijn,
  • leesbaar zijn.

Zorg dat de afbeelding die u uploadt:

• een document weergeeft en geen afbeelding is van iets anders,
  • leesbaar is,
  • niet in zwart-wit maar in kleur is,
  • scherp en goed belicht is en geen schittering heeft,
  • alle 4 de hoeken van het document toont.

Tips:

• Zorg dat uw naam, adres en betalingsgegevens op pay.google.com up-to-date zijn.
  • Nadat u uw documenten heeft ingediend, kan het een paar dagen duren voordat de verificatie is afgerond.
Kunt u de e-mail of het formulier met het verificatieverzoek niet vinden?
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Klik bovenaan op Meldingen Alert.
  3. Klik op Nu verifiëren.
  4. Volg de instructies op het scherm om uw identiteit te verifiëren.
Google Pay notifications

Problemen met een verificatiecode oplossen

Meer informatie over hoe u problemen oplost als u betaalmethoden met een code verifieert

Problemen met documentverificatie oplossen

Zo lost u het probleem op:
  • Als u een e-mail of foutmelding heeft gekregen, volgt u de instructies in het bericht.
  • Als u hulp nodig heeft van ons team om het probleem op te lossen, nemen we contact met u op nadat we uw informatie hebben beoordeeld.

Verificatie mislukt

Als de verificatie niet is gelukt, krijgt u kort na het besluit een e-mail. U kunt de beslissing aanvechten door de instructies in de e-mail op te volgen.