Maksaminen älykellolla

Tietyissä maissa tai tietyillä alueilla voit tehdä lähimaksuja älykellolla kaupoissa, jotka hyväksyvät maksamisen Google Paylla.

Google Payn käyttäminen älykellolla edellyttää seuraavia asioita:

• Kellon käyttöjärjestelmä on Wear OS 2 tai uudempi.
  • Kellossa on NFC.
  • Wear OS ‑maksuja tuetaan käyttäjän alueella.
  • Varmista, että Google Pay ‐sovellus on asennettu kelloon. Jos sovellusta ei ole vielä asennettu, voit ladata sen Play Kaupasta.
  • Käytät tuettua korttia.

Tärkeää:

• PayPalia ei voi käyttää maksutapana kellon Google Payssa.
  • Kellon Google Pay ‐saldolla ei tällä hetkellä voi maksaa.
  • Kellon Google Pay ‑sovellukseen ei ole tällä hetkellä mahdollista lisätä alennus-, kanta-asiakas- tai bonuskorttia.
  • Japanissa tuetaan seuraavia maksutapoja: VISA Contactless, Mastercard Contactless ja Suica. Tämän artikkelin ohjeet koskevat VISA Contactlessia ja Mastercard Contactlessia. Suicaa koskevia tietoja on älykellojen Suica-maksuja koskevassa artikkelissa. Älykelloilla ei voi tällä hetkellä käyttää muita sähköisiä rahakortteja, QUICPayta tai iD:tä.

Kortin lisääminen kelloon

Jos lisäät kortin kelloon, et tarvitse maksamiseen puhelinta.

Tärkeää: Kellon Google Pay ‑sovellukseen ei voi tällä hetkellä lisätä alennus-, kanta-asiakas- tai bonuskortteja.

1. Avaa kellon Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Valitse Aloita.
  3. Laita näytön lukitus päälle, jos se ei ole jo käytössä.
  4. Lisää credit- tai debit-kortti seuraamalla puhelimen ohjeita.
    • Vinkki: Kortti lisätään vain kellon Google Pay ‑sovellukseen, ei puhelimeen.
  5. Kortti näkyy nyt kellossa.

Maksaminen kaupassa

1. Avaa kellon Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Pidä kelloa lähimaksupäätettä vasten, kunnes kuulet äänen tai kello värisee.
  3. Valitse kysyttäessä kortin tyypiksi Credit riippumatta kortin todellisesta tyypistä.
  4. Debit-korttimaksun yhteydessä on ehkä annettava PIN-koodi.

Korttien ylläpito

Maksaminen muulla kuin oletuskortilla

Maksamiseen käytetään ensimmäistä Google Payhin lisäämääsi korttia, jollet valitse toista korttia. Tee näin:

1. Avaa kellon Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Vieritä käytettävän kortin kohdalle. Kun näet Aseta maksupäätettä vasten ‑sanoman, kortti on valmis käytettäväksi.
  3. Pidä kelloa lähimaksupäätettä vasten, kunnes kuulet äänen tai kello värisee.
  4. Jos käytät debit-korttia, tee näin:
    1. Valitse Credit.
    2. Lisää kysyttäessä kortin tunnusluku.

Oletuskortin vaihtaminen

Valinta tehdään eri tavalla eri kelloversioissa. Katso ohjeet kellon version tarkistamiseen.

Wear 3.0

1. Avaa kellon Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Vieritä korttiin, jota haluat käyttää oletuksena.
  3. Napauta korttia ja sitten Aseta oletukseksi.

Wear 2.0

1. Avaa kellon Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Vieritä korttiin, jota haluat käyttää oletuksena.
  3. Napauta korttia.
  4. Pyyhkäise Lisää-kuvaketta Lisää alhaalta ylös.
  5. Napauta Aseta oletuskortiksi.
Kortin poistaminen
  1. Avaa kellon Google Pay ‑sovellus Google Pay.
  2. Vieritä poistettavan kortin kohdalle ja napauta sitä.
  3. Pyyhkäise Lisää-kuvaketta Lisää alhaalta ylös.
  4. Napauta Poista Remove.
Find past purchases
  1. On your watch, open the Google Pay app Google Pay.
  2. Tap a card.
  3. Swipe up on the card to view your transactions.

Ongelmien korjaaminen

Korttia ei voi lisätä tai se poistettiin

Korttia ei voi lisätä

Jos et voi käyttää korttia Google Payssa, tarkista sitä tukevat pankit ja yhteensopivat kortit.

Jos sinulla on kysyttävää tai palautetta kortistasi, ota yhteyttä pankkiisi.

Ilmoitus verkkovirheestä kortin lisäyksen aikana

Varmista, että puhelin on lähettyvillä. Sekä puhelimessa että kortissa tulisi olla Bluetooth- ja internetyhteys (joko mobiiliyhteys tai Wi-Fi).

Kortti poistettiin automaattisesti

Google Payhin lisätyt kortit poistetaan turvallisuussyistä, kun näytön lukitus poistetaan. Lisää kortti uudelleen avaamalla ensin kellon Google Pay. Lisää näytön lukitus ja lisää kortti uudelleen.

Kello ei voi muodostaa yhteyttä tai tarkistaa tilejä, tai se pyytää käynnistämään puhelimen uudelleen

Kello ei voi muodostaa yhteyttä ja jumittuu korttia lisätessä

1. Varmista, että puhelimen Bluetooth-yhteys on päällä.
  2. Avaa puhelimella Wear OS ‑sovellus Wear OS by Google.
  3. Varmista, että yläosassa näkyy tilana "Yhdistetty".
  4. Avaa kellosi Google Pay ‑sovellus ja yritä luoda yhteys uudelleen.

Kello ei voi tarkistaa tilejä sovellusta avatessa

Korjaa virhe päivittämällä Google Pay ‑sovellus.

1. Avaa kellon Play Kauppa ‑sovellus Play Kauppa.
  2. Pyyhkäise ylhäältä ja napauta Omat sovellukset.
  3. Vieritä kohtaan Google Pay ja napauta sitä.
  4. Napauta Päivitä.
  5. Avaa Google Pay ‑sovellus Google Pay uudelleen.

Sovellus pyytää käynnistämään puhelimen uudelleen

1. Käynnistä puhelin uudelleen (ei kelloa).
  2. Odota 30–60 sekuntia. Näin varmistetaan, että puhelin on asentanut kellon toimintaan tarvittavat päivitykset.
  3. Avaa kellon Google Pay ‑sovellus ja napauta Yritä uudelleen Retry.

Latausympyrä ei pysähdy

Sulje kellon Google Pay ‑sovellus ja avaa se uudelleen. Jos ongelma ei ratkea, käynnistä kello uudelleen painamalla virtapainiketta pitkään.

Ongelmia kellon Google Pay ‑sovelluksen käyttämisessä kaupoissa

1. Varmista, että kello on napakasti kädessä ja lukitus avattuna

Napauta näyttöä ja tarkista, pyysikö Google Pay avaamaan kellon lukituksen. Jos pyytää, avaa lukitus ennen maksamista.

2. Varmista, että Google Pay ‑sovellus on auki

Avaa kellon Google Pay juuri ennen maksamista ja varmista, että näet näytöllä kortin, jolla haluat maksaa.

3. Pidä kelloa maksupäätteellä kauemmin

Kokeile pitää kellon NFC-kohtaa maksupäätteellä, kunnes kuulet äänimerkin ja kello värisee.

Voit kokeilla myös pitää kelloa maksupäätteellä eri asennoissa. Se voi auttaa, koska kello viestii maksupäätteen kanssa NFC-yhteydellä (Near Field Communication). Useimmissa kelloissa NFC-antenni on näytön takana, mutta voit tarkistaa sen tarkan sijainnin kellon käyttöoppaasta.

4. Varmista, että kauppa hyväksyy etämaksut

Kysy myyjältä, hyväksyykö kauppa etämaksut. Jos näin ei ole, sinun on käytettävä fyysistä korttia.

Google Payn valitseminen oletusmaksutavaksi

Kun olet ladannut Google Payn uudelle laitteelle, sinun on ehkä tehtävä siitä oletusmaksutapa.
  1. Avaa kellon Asetukset.
  2. Siirry Yhteydet‑ tai Yhteys-kohtaan.
  3. Napauta NFC.
  4. Varmista, että Google Pay on valittu maksunvälittäjäksi.
Vinkki: Jos Google Pay on asennettuna valmiiksi, sinun ei tarvitse suorittaa näitä vaiheita.