Beskyt dine betalingsoplysninger

How your card info stays safe

Få flere oplysninger om, hvordan Google Pay beskytter dine betalingsoplysninger, tips til at undgå mistænkelige anmodninger, og hvad du skal gøre, hvis din telefon er blevet væk eller stjålet.

Oplysninger om dit privatliv

Google Pay og sælgere

Deltagende sælgere accepterer, at Google Pay må bruges til køb af varer og tjenester på websites og i apps. Google oplyser deltagende websites og apps om, hvorvidt du har konfigureret Google Pay på din enhed. På denne måde ved sælgerne, om de kan tilbyde dig Google Pay som en betalingsmulighed. Du kan fravælge, at Google videregiver denne oplysning i privatlivsindstillingerne for Google Pay. Fravalg kan påvirke din mulighed for at bruge Google Pay til at foretage transaktioner med visse sælgere.

Google Pay og dine transaktionsdata

Google kan bruge data fra dine Google Pay-transaktioner i butikker eller via tredjepartsapps og websites til at:

• Behandle dine Google Pay-transaktioner.
  • Vise dig dine transaktionsoplysninger og din transaktionshistorik.
  • Løse problemer, du har med Google Pay.
  • Levere andre Google Pay-funktioner til dig.

Gå til Googles privatlivspolitik for at få flere oplysninger.

Hjælp med at beskytte dine betalingsoplysninger

Her er 4 metoder til at holde dine betalingsoplysninger mere sikre.

Datakryptering

Kryptering af dine data gemmer dine data i en form, der kun kan læses, når din telefon eller tablet er låst op. Når du låser din enhed op, dekrypterer du dine data. Fordelene ved kryptering omfatter:

• Hvis din enhed bliver stjålet, kan kryptering yde beskyttelse.
  • De fleste personoplysninger krypteres på en krypteret enhed.

Mange enheder er krypteret som standard. Nogle enheder kan dog kræve, at du aktiverer kryptering i indstillingerne på din enhed.

Du bør altid kræve, at din pinkode, dit mønster eller din adgangskode skal angives for at låse enheden op, når din enhed startes, så dataene på din krypterede enhed beskyttes bedst muligt.

Send kun penge til folk, du kender

Vigtigt! Når du har godkendt en transaktion til nogen, er Google ikke ansvarlig for tvister mellem dig og personen, du har sendt penge til.

Du kan sende eller anmode om penge fra venner og familie i Google Pay.

Hjælp til at undgå bedrageri og svindel:

• Bekræft altid, at den person, der anmoder om penge fra dig, er en, du kender. Svindlere kan oprette falske konti, der ligner dine venner eller din familie.
  • Send ikke penge til personer, du ikke kender.
  • Undgå at acceptere pengeanmodninger fra personer, du ikke kender.
  • Køb ikke varer eller tjenester fra fremmede via pengeoverførsler.
  • Forsøg ikke at sælge varer eller tjenester via pengeoverførsler.

Se, hvordan du undgår svindel med betalingsoverførsler.

Rapportér straks uautoriserede debiteringer

Rapportér det inden for 120 dage efter transaktionsdagen, hvis du mener, at der har været svigagtig eller uautoriseret aktivitet på din betalingsprofil.

Tip! En uautoriseret debitering er en transaktion, som du mener er foretaget på svigagtig vis. Hvis du vil gøre indsigelse mod en betaling, der er foretaget med din Google Pay-saldo, eller penge, der er sendt til en ven, kan du få flere oplysninger om, hvordan du gør indsigelse mod en transaktion.

Identificer og rapportér svigagtige Google Pay-meddelelser

"Phishing" og "spoofing" er svigagtige forsøg på at få adgang til dine personlige oplysninger.

• Phishing er, når nogen foregiver at være en anden og beder dig om personlige oplysninger.
  • Spoofing er, når nogen forfalsker identiteten af en mails afsender, så den ser mere troværdig ud.

Hvis du får en mistænkelig mail, skal du ikke svare med de oplysninger, den anmoder om.

Sådan finder du ud af, om en mail er mistænkelig

Vigtigt! Google beder dig aldrig om at udlevere personlige oplysninger som adgangskoder, betalingskortnumre eller skatteoplysninger via mail, sms eller telefonopkald. Hvis du modtager en meddelelse om, at Google skal verificere dine oplysninger, skal du gå direkte til payments.google.com. Hvis Google har brug for at verificere dine oplysninger, vises en advarsel øverst på skærmen, som du kan vælge for yderligere vejledning.

Trin 1. Tjek, hvilke oplysninger der bedes om

Det er svindel, hvis nogen anmoder om personlige økonomiske oplysninger eller andre følsomme oplysninger på Google Pay. Del aldrig følsomme oplysninger via mail eller over telefonen. Eksempler på følsomme oplysninger:

• Dine adgangskoder eller link til nulstilling af adgangskoder
  • Pinkoder (personlige identifikationsnumre)
  • Oplysninger om betalingskort
  • Bankoplysninger som f.eks. kontonumre
  • Personlige oplysninger som f.eks. adresse eller cpr-nummer

Google vil ikke bede dig om at downloade en app for at modtage support eller løse et problem.

Vær hellere lidt for forsigtig, og undgå at sende penge eller personlige oplysninger, hvis du stadig ikke er sikker på, om en mail eller en besked er mistænkelig.

Trin 2. Find mailens rigtige afsender

1. I Gmail skal du ud for "Svar" klikke på Mere Mere og derefter Vis oprindelig.
  2. Tjek, at "Fra"-adressen og "Svar til"-adressen matcher.
  3. Tjek, at adressen i "Meddelelses-id" også matcher "Fra"-adressens domæne.
  4. Hvis du ikke bruger Gmail, skal du bede din mailudbyder om oplysninger om, hvordan du bekræfter en afsender.

Automatiske sikkerhedsfunktioner

Her er et par eksempler på, hvordan Google Pay beskytter dine oplysninger.

Indbygget sikkerhed

For at beskytte dig mod svindel og bedrageri bruger Google Pay avanceret indbygget sikkerhed, der bedre kan identificere mistænkelige transaktioner, bl.a. når du sender eller modtager penge.

Notifikation om mistænkelig transaktion

Hvis du forsøger at betale penge eller modtager en anmodning om penge fra personer uden for din kontaktliste, giver Google Pay dig besked. På den måde kan du undgå transaktionen, hvis den forekommer mistænkelig.

Databeskyttelse

Dine betalingsoplysninger og din aktivitet opbevares sikkert med branchens bedste kryptering. Google Pay krypterer alle dine betalinger for at beskytte dig under transaktioner.

Virtuelle kontonumre

Et virtuelt kontonummer er en slags midlertidigt alias for dit faktiske kontonummer. Der oprettes et virtuelt kontonummer, når du tilføjer et kort ved hjælp af Google Pay-appen, Google Wallet-appen eller din bankapp. Når du f.eks. betaler i butikker, sker følgende:

• Dit virtuelle kontonummer deles med sælgeren.
  • Dit rigtige kontonummer deles ikke. Det er med til at holde dine oplysninger sikre.

Sådan finder du det virtuelle kontonummer:

1. Åbn Google Wallet-appen .
  2. Tryk på det kort, du brugte til at foretage købet, øverst på skærmen.
    • Du skal muligvis stryge fra højre mod venstre for at finde det og derefter trykke på kortet.
  3. Nederst skal du trykke på Info og derefter Virtuelt kontonummer.

Tip! Hvis du ikke kan finde "Virtuelt kontonummer", skal du konfigurere betalingskortet til betaling i butikker.

Skærmlås

Før du føjer kort til Google Pay-appen eller foretager betalinger i butikker, skal du konfigurere en skærmlås på din enhed. Af sikkerhedsmæssige årsager fjerner Google Pay dit virtuelle kontonummer fra din enhed, hvis du slår skærmlåsen fra.

I de fleste tilfælde skal du låse din telefon op for at foretage et køb. For visse små betalinger behøver du dog ikke at låse telefonen op.

Find og beskyt en mistet enhed

Forbered din enhed, i tilfælde af at den bliver væk eller stjålet

Se, hvordan du kan finde en mistet Android-enhed, så du er forberedt, hvis du mister din Android-enhed.

Hvad sker der med mine betalingsoplysninger på stjålne enheder?

Hvad skal jeg gøre, hvis min enhed bliver væk eller stjålet?

1. Følg vejledningen i, hvordan du finder, låser eller rydder en mistet Android-enhed.

Tip! Når du rydder din enhed, fjernes betalingsoplysninger, herunder kredit- og debetkort, fra enheden.

2. Hvis du har mistanke om, at din Google-konto er blevet hacket, skal du følge vejledningen i, hvordan du beskytter en hacket eller kompromitteret Google-konto.