Protegir la informació de pagament

How your card info stays safe

Obtén informació sobre com t'ajuda a protegir la teva informació de pagament Google Pay i què has de fer si perds el telèfon o te'l roben, i consells per evitar sol·licituds sospitoses.

Informació sobre la privadesa

Google Pay i comerciants

Els comerciants participants accepten Google Pay per a compres de productes i serveis fetes des de llocs web i aplicacions. Google comunica als llocs web i les aplicacions participants si has configurat o no Google Pay al dispositiu. D'aquesta manera, els comerciants poden saber si et poden oferir Google Pay com a opció de pagament. Pots desactivar aquesta comunicació a la configuració de privadesa de Google Pay. Això podria afectar la teva capacitat d'utilitzar Google Pay per fer transaccions amb comerciants determinats.

Dades de les teves transaccions amb Google Pay

Google pot utilitzar les dades de les transaccions de Google Pay que facis en botigues o en aplicacions de tercers i llocs web per:

• Facilitar les transaccions de Google Pay.
  • Mostrar-te les teves dades i l'historial de transaccions.
  • Resoldre els problemes que puguis tenir amb Google Pay.
  • Oferir-te altres funcions de Google Pay.

Per obtenir més informació, consulta la política de privadesa de Google.

Ajudar a protegir la informació de pagament

A continuació trobaràs 4 maneres per mantenir la informació de pagament més protegida.

Encriptació de dades

L'encriptació emmagatzema les dades en un format que només es pot llegir quan el telèfon o la tauleta estan desbloquejats. Quan desbloqueges el dispositiu, desencriptes les teves dades. Aquests són alguns dels avantatges de l'encriptació:

• Si et roben el dispositiu, l'encriptació ofereix protecció addicional.
  • En un dispositiu encriptat, la majoria de dades personals s'encripten.

Molts dispositius estan encriptats de manera predeterminada. Tanmateix, és possible que alguns dispositius requereixin que activis l'encriptació a la configuració del dispositiu.

Per obtenir una protecció òptima per a les dades del teu dispositiu encriptat, configura'l perquè sol·liciti sempre el PIN, el patró o la contrasenya per desbloquejar-lo quan s'iniciï.

Enviar diners només a persones que coneguis

Important: un cop hagis aprovat un pagament correctament, Google no es fa responsable dels conflictes que puguis tenir amb la persona a qui has enviat els diners.

Pots enviar o sol·licitar diners a amics i familiars a Google Pay.

Per ajudar-te a evitar el frau i les estafes:

• Confirma sempre que la persona que sol·licita els diners sigui algú que coneixes. Els estafadors poden crear comptes falsos que semblin dels teus amics o familiars.
  • No enviïs diners a persones que no coneixes.
  • No acceptis sol·licituds de diners de persones que no coneixes.
  • No compris productes ni serveis mitjançant transferències de diners amb desconeguts.
  • No provis de vendre productes o serveis amb transferències de diners.

Obtén informació sobre com pots evitar les estafes relacionades amb la transferència de pagaments.

Informa Google de càrrecs no autoritzats immediatament

Si creus que s'ha comès un frau o una activitat no autoritzada al teu perfil de pagaments, informa'n en un termini de 120 dies a partir de la data de la transacció.

Consell: un càrrec no autoritzat és una transacció que creus que s'ha fet de manera fraudulenta. Si vols impugnar un pagament que hagis fet amb el saldo de Google Pay o els diners que hagis enviat a un amic, obtén informació sobre com pots impugnar un pagament.

Identificar missatges fraudulents a Google Pay i informar-ne

La pesca de credencials i el falsejament d'identitat són intents fraudulents d'accedir a la informació personal.

• La pesca de credencials es produeix quan una persona es fa passar per algú altre i demana informació personal.
  • El falsejament d'identitat es produeix quan algú falseja la identitat del remitent d'un correu electrònic perquè transmeti més confiança.

Si reps un correu electrònic sospitós, no responguis amb la informació que s'hi demana.

Com se sap si un correu electrònic és sospitós

Important: Google no demana mai que enviïs informació personal com ara contrasenyes, números de targeta de crèdit o informació fiscal mitjançant un correu electrònic, un missatge de text o una trucada telefònica. Si reps un missatge en què s'indica que Google ha de verificar la teva informació, ves directament a payments.google.com. Si Google ha de verificar-la, a l'extrem superior dret hi haurà una alerta amb instruccions que podràs seleccionar.

Pas 1. Comprova quina informació s'hi demana

Si algú sol·licita dades financeres personals o una altra informació sensible a Google Pay, és una estafa. No comparteixis mai informació sensible per correu electrònic ni per telèfon. Exemples d'informació sensible:

• Les contrasenyes o l'enllaç per restablir-les.
  • Els PIN (números d'identificació personal).
  • La informació de la targeta de crèdit o de dèbit.
  • La informació bancària, com ara els números de compte.
  • La informació personal, com ara l'adreça o el número de la seguretat social.

Google no et demanarà que baixis una aplicació per rebre assistència ni resoldre cap problema.

Si tot i així no tens clar si un correu electrònic o un missatge és sospitós, ves amb compte i no enviïs diners ni informació personal.

Pas 2. Troba el remitent real del correu electrònic

1. A Gmail, al costat de "Respon", fes clic a Més Més i, a continuació, Mostra l'original.
  2. Assegura't que les adreces "De" i "Respon a" coincideixin.
  3. Comprova que l'adreça de l'identificador de missatge també coincideixi amb el domini de l'adreça "De".
  4. Si no fas servir Gmail, demana al teu amfitrió de correu electrònic la informació per verificar el remitent.

Funcions de seguretat automàtiques

Aquestes són algunes de les mesures en què Google Pay treballa per mantenir la informació més protegida.

Seguretat integrada

Per protegir-te contra estafes i fraus, Google Pay utilitza una seguretat avançada integrada per identificar millor els pagaments sospitosos, fins i tot quan envies o reps diners.

Notificació de pagament sospitós

Si proves de pagar algú que no s'inclou a la llista de contactes o reps una sol·licitud de diners d'algú que no figura entre els teus contactes, Google Pay t'avisarà. D'aquesta manera, pots evitar la transacció si és sospitosa.

Protecció de dades

La teva informació i activitat de pagament s'emmagatzemen de manera segura amb l'encriptació líder del sector. Per protegir-te durant les transaccions, Google Pay encripta tots els teus pagaments.

Números de compte virtuals

Un número de compte virtual és un tipus d'àlies temporal per al teu número de compte real. Es crea en afegir una targeta amb l'aplicació Google Pay, Google Wallet o del banc. Per exemple, quan pagues en botigues:

• El número de compte virtual es comparteix amb el comerciant.
  • El número de compte real no es comparteix per ajudar a protegir la informació del teu compte.

Per localitzar el número de compte virtual:

1. Obre l'aplicació Google Wallet .
  2. A la part superior, toca la targeta de pagament que has utilitzat per a la compra.
    • Pot ser que hagis de lliscar de dreta a esquerra per trobar-la i, a continuació, tocar la targeta.
  3. A la part inferior, toca Detalls i, a continuació, Número de compte virtual.

Consell: si no trobes l'opció "Número de compte virtual", has de configurar la targeta de pagament per a pagaments en botigues.

Bloqueig de pantalla

Abans d'afegir targetes a l'aplicació Google Pay o per fer pagaments en botigues, has de configurar un bloqueig de pantalla al dispositiu. Si desactives el bloqueig de pantalla, Google Pay suprimirà el teu número de compte virtual del dispositiu per protegir-te.

Per poder fer la majoria de compres, has de desbloquejar el telèfon, però no caldrà que ho facis en el cas d'alguns pagaments d'imports petits.

Trobar i protegir un dispositiu perdut

Preparar el dispositiu per a la pèrdua o el robatori

Per preparar-te en cas que perdis el teu dispositiu Android, estigues a punt per trobar un dispositiu Android perdut.

Què passa amb la meva informació de pagament que hi ha als dispositius robats?

Què he de fer si he perdut o m'han robat el dispositiu?

1. Segueix els passos per trobar un dispositiu Android perdut, bloquejar-lo o esborrar-ne les dades.

Consell: si esborres les dades del dispositiu, se suprimirà la informació de pagament, com ara les targetes de crèdit i de dèbit.

2. Si sospites que t'han piratejat el teu Compte de Google, segueix els passos per protegir un Compte de Google piratejat o en perill.