Som en försiktighetsåtgärd mot covid-19 arbetar vi just nu med ett begränsat supportteam. Det kan ta längre tid än vanligt att få kontakt med oss. Tack för ditt tålamod. Ytterligare support hittar du i hjälpcentret

Säkerhetskopiera enheten

Här lagras telefonens information

Säkerhetskopiorna laddas upp på Googles servrar och krypteras med lösenordet för ditt Google-konto. För viss data används telefonens pinkod, mönster eller lösenord för skärmlås också för kryptering av data så att den kan säkerhetskopieras på ett säkert sätt.

Din säkerhetskopierade data (förutom det du säkerhetskopierar till Google Foto) raderas om

• du inte använder enheten på 57 dagar
  • du stänger av Android-säkerhetskopiering.

Följande sparas med Säkerhetskopiering i Google One

• Appdata
  • Samtalshistorik
  • Kontakter
  • Inställningar
  • Sms
  • Bilder och videor
  • Mms

Kontrollera detaljer för säkerhetskopia

Du kan kontrollera vilken data och vilka appar som ingår i säkerhetskopian.

1. Öppna Google One-appen Google One på en Android-telefon.
  2. Tryck på Lagring högst upp.
  3. Scrolla till avsnittet för säkerhetskopiering av enheten.
    • Om det är första gången du säkerhetskopierar telefonen: Tryck på Ställ in säkerhetskopiering av data.
    • Om det inte är första gången du säkerhetskopierar telefonen: Tryck på Visa detaljer.
  4. Om du vill se inställningarna för säkerhetskopiering trycker du på Hantera säkerhetskopior.

Aktivera automatisk säkerhetskopiering

Du kan konfigurera telefonen så att den säkerhetskopierar dina filer automatiskt.

1. Öppna Google One-appen Google One på en Android-telefon.
  2. Tryck på Lagring högst upp.
  3. Scrolla till avsnittet för säkerhetskopiering av enheten.
    • Om det är första gången du säkerhetskopierar telefonen: Tryck på Ställ in säkerhetskopiering av data.
    • Om det inte är första gången du säkerhetskopierar telefonen: Tryck på Visa detaljer.
  4. Om du vill se inställningarna för säkerhetskopiering trycker du på Hantera säkerhetskopior.
  5. Välj inställningar för säkerhetskopiering.
    • Om du får råd om att installera en app, uppdatera en app eller ändra dina inställningar följer du stegen på skärmen. Återvänd sedan till appen Google One för att slutföra.
  6. Tryck på Tillåt behörigheter när du uppmanas till det.
  7. Tryck på Tillbaka Tillbaka uppe till vänster.

Det kan ta upp till 24 timmar att säkerhetskopiera Google One. När din data sparas visas På nedanför de datatyper du har valt.

Starta eller stoppa en säkerhetskopiering

När du har valt inställningar för säkerhetskopiering kan du välja att starta en säkerhetskopiering direkt. Du kan också inaktivera automatisk säkerhetskopiering när som helst.

Starta en säkerhetskopiering

1. Öppna Google One-appen Google One på en Android-telefon.
  2. Tryck på Lagring högst upp.
  3. Scrolla till avsnittet för säkerhetskopiering av enheten.
    • Om det är första gången du säkerhetskopierar telefonen: Tryck på Ställ in säkerhetskopiering av data.
    • Om det inte är första gången du säkerhetskopierar telefonen: Tryck på Visa detaljer.
  4. Om du vill se inställningarna för säkerhetskopiering trycker du på Hantera säkerhetskopior.
  5. Tryck på Säkerhetskopiera nu.

Stoppa framtida säkerhetskopior av enheter

1. Öppna Google One-appen Google One på en Android-telefon.
  2. Scrolla till avsnittet för säkerhetskopiering av enheten och tryck på Visa detaljer.
  3. Inaktivera de datatyper som du inte vill säkerhetskopiera.

Hämta din data till en ny telefon

Dina foton och videor är redan tillgängliga i Google Foto. Du kan dock återställa övrig data som du säkerhetskopierade när du konfigurerade den nya telefonen för första gången eller efter en återställning av standardinställningarna. Följ anvisningarna på skärmen för att återställa data.

Processen kan ta upp till 24 timmar.

Radera säkerhetskopior på mobilen

Om du inaktiverar Säkerhetskopiering i Google One på enheten raderas säkerhetskopiorna. Foton och videor som du har säkerhetskopierat tidigare finns kvar i Google Foto.

Om du inte använder enheten på 57 dagar raderas även säkerhetskopierad data (förutom foton eller videor).

Åtgärda problem med säkerhetskopieringen

Du kan inte starta säkerhetskopieringen

Kontrollera att mobilen kan säkerhetskopieras korrekt.

• Kontrollera att enheten är online. Testa att använda wifi för en bättre anslutning om du använder mobildata.
  • Kontrollera att telefonens batteri är laddat.
  • Installera eller uppdatera Google One-appen Google One.
  • Kontrollera lagringsutrymmet i Google One-appen. Du kan välja mellan följande alternativ om du har slut på lagringsutrymme:
    • Köp mer lagringsutrymme
    • Frigöra lagringsutrymme
Du hittar inte allt du har säkerhetskopierat

Kontrollera att du tittar på rätt ställe.Dina filer sparas i andra appar, inte Google One.

• Du hittar telefonnummer och andra kontaktuppgifter på webbplatsen eller i appen Google Kontakter.
  • För möten och påminnelser kontrollerar du webbplatsen eller appen för Google Kalender.
  • Titta på foton och videor på webbplatsen eller i appen för Google Foto.

Om din media fortfarande inte säkerhetskopieras

Du kan ladda upp filerna manuellt.

Läs mer om att

Ett fel uppstod när du säkerhetskopierade telefonen

Testa dessa steg om en eller flera datatyper inte säkerhetskopieras. Kontrollera om säkerhetskopian fungerar efter varje steg.

1. Kontrollera att enheten är online.
    • Testa att använda wifi för en bättre anslutning om du använder mobildata.
  2. Installera eller uppdatera Google One-appen.
  3. Öppna Google One-appen. Om du har slut på lagringsutrymme kan du välja mellan följande alternativ:
  4. Tryck på Inställningar följt av Hantera inställningar för säkerhetskopiering i Google One-appen. Följ anvisningarna på skärmen om du får råd om att uppdatera eller installera en app.
    • Tips! Om flera uppdateringar krävs för enheten kan säkerhetskopieringen ta några timmar.
  5. I Google One-appen högst upp trycker du på Hem.

Om din data fortfarande inte säkerhetskopieras

Du kan köra en säkerhetskopiering manuellt:

Det går inte att hitta foton eller videor i enhetens fotogalleri eller när du försöker ladda upp till sociala medier

Om du inte har tagit fotot eller videon på enheten sparas det eller den inte i galleriet. Istället sparas alla foton i Google Foto-appen. Om du vill lägga till dem på telefonen laddar du ned dem från Google Foto.

Åtgärda återställningsproblem

Det går inte att starta återställningsprocessen

Om återställningsalternativ är gråtonade eller om ett felmeddelande visas kan du behöva göra några extra steg. En vanlig lösning är att kontrollera att operativsystemet Android är uppdaterat. Om du vill säkerhetskopiera och återställa telefonen måste den ha Android 8 eller senare.

Din nya telefon har inte återställt allt

Testa följande steg om en eller flera filtyper saknas när att du har återställt en Google One-säkerhetskopia:

• Kontrollera att enheten är online.
    • Testa att använda wifi för en bättre anslutning om du använder mobildata.
  • Installera eller uppdatera Google One-appen.
  • Öppna Android-inställningarna. Bekräfta följande:
    • Det finns tillräckligt med plats i den lokala enhetens lagringsutrymme för att rymma säkerhetskopian.
    • Din nya enhets version av Android är samma eller nyare än din gamla enhets. Ta reda på vilken version av Android du har.
  • Säkerhetskopian finns kvar så länge du använder enheten. Om du har använt enheten för mer än 57 dagar sedan är säkerhetskopian inte längre tillgänglig.

Filer som återställs under konfigurationen

Viss data kan endast återställas när du konfigurerar enheten, till exempel appdata, inställningar och meddelanden. Om du vill återställa data återställer du enheten till standardinställningarna och upprepar konfigurationen av Android.