Crear una còpia de seguretat d'un dispositiu

On s'emmagatzemen les dades del telèfon

Les còpies de seguretat es pengen als servidors de Google i s'encripten amb la contrasenya del teu Compte de Google. També s'utilitza el PIN, el patró o la contrasenya de bloqueig de pantalla del telèfon per encriptar i crear una còpia de seguretat d'algunes dades.

Les dades de la còpia de seguretat (tret de les incloses a la còpia de seguretat de Google Fotos) s'esborren si:

• No fas servir el dispositiu durant 57 dies.
  • Desactives la còpia de seguretat d'Android.

Què es desa amb Còpia de seguretat de Google One

Còpia de seguretat de Google One desa automàticament les dades del teu telèfon. Per exemple:

• Dades de les aplicacions
  • Historial de trucades
  • Contactes
  • Configuració
  • Missatges SMS
  • Fotos i vídeos
  • MMS

Pots comprovar quines dades i aplicacions s'inclouen en la còpia de seguretat.

1. Al telèfon Android, obre l'aplicació Google One Google One.
  2. A la part inferior, toca Emmagatzematge.
  3. Desplaça't fins a la secció de còpies de seguretat del dispositiu.
    • Si és la primera còpia de seguretat que crees del telèfon, toca Configura la còpia de seguretat de les dades.
    • Si no ho és, toca Mostra els detalls.
  4. Per consultar la configuració de la còpia de seguretat, toca Gestiona la còpia de seguretat.

Crear una còpia de seguretat automàtica del telèfon

Pots configurar el telèfon perquè creï còpies de seguretat automàtiques dels teus fitxers.

1. Al telèfon Android, obre l'aplicació Google One Google One.
  2. A la part inferior, toca Emmagatzematge.
  3. Desplaça't fins a "Còpia de seguretat" i toca Mostra.

• Si és la primera còpia de seguretat que crees del telèfon, toca Configura la còpia de seguretat de les dades.

• Si no ho és, toca Mostra els detalls.

4. Per consultar la configuració de la còpia de seguretat, toca Gestiona la còpia de seguretat.

5. Tria la configuració de la còpia de seguretat.

• Si se't suggereix que instal·lis una aplicació, l'actualitzis o en canviïs la configuració, segueix els passos en pantalla. A continuació, torna a l'aplicació Google One per acabar.

6. Si se't demana, toca Concedeix els permisos.

7. A la part superior esquerra, toca Enrere.

La còpia de seguretat de Google One pot tardar fins a 24 hores. Quan les teves dades s'hagin desat, veuràs "Activat" a sota dels tipus de dades que hagis seleccionat.

Consell: aviat les còpies de seguretat de WhatsApp a Android ocuparan emmagatzematge del Compte de Google. Obtén més informació sobre les còpies de seguretat de WhatsApp.

Iniciar o aturar una còpia de seguretat

Un cop triïs la configuració de còpia de seguretat, pots decidir si vols crear una còpia immediatament. També pots desactivar les còpies de seguretat automàtiques en qualsevol moment.

Començar a crear una còpia de seguretat

1. Al telèfon Android, obre l'aplicació Google One Google One.
  2. A la part inferior, toca Emmagatzematge.
  3. Desplaça't fins a la secció de còpies de seguretat del dispositiu.
    • Si és la primera còpia de seguretat que crees del telèfon, toca Configura la còpia de seguretat de les dades.
    • Si no ho és, toca Mostra els detalls.
  4. Per cercar la configuració de còpia de seguretat, toca Gestiona la còpia de seguretat.
    • Per crear una còpia de les dades del telèfon, activa l'opció Dades del dispositiu.
    • Per crear una còpia de seguretat dels fitxers multimèdia en la millor qualitat, activa l'opció Fotos i vídeos en resolució completa.
    • Per crear una còpia de seguretat dels MMS, activa l'opció Missatges multimèdia.
  5. Toca Crea una còpia de seguretat ara.

Aturar les còpies de seguretat futures del dispositiu

1. Al telèfon Android, obre l'aplicació Google One Google One.
  2. Desplaça't fins a la secció de còpia de seguretat del dispositiu i toca Mostra els detalls.
  3. Desactiva els tipus de dades de què no vulguis crear una còpia de seguretat.

Moure les dades a un telèfon nou

Les fotos i els vídeos ja estan disponibles a Google Fotos. Tanmateix, pots restaurar la resta de les dades de què hagis creat una còpia de seguretat quan configuris el dispositiu nou per primera vegada o després de restablir-ne les dades de fàbrica. Per restaurar les dades, segueix els passos en pantalla durant la configuració.

El procés pot tardar fins a 24 hores.

Suprimir les còpies de seguretat de dades

Si desactives Còpia de seguretat de Google One al dispositiu, se suprimiran les còpies de seguretat que tinguis. Les fotos i els vídeos que ja tinguin una còpia de seguretat creada continuaran desats a Google Fotos.

Si no utilitzes el dispositiu durant 57 dies, també s'esborraran les dades de les quals hagis creat una còpia de seguretat (tret de les fotos i dels vídeos).

Corregir problemes relacionats amb la còpia de seguretat

No pots iniciar el procés de còpia de seguretat

Comprova que el telèfon pugui fer còpies de seguretat correctament.

• Assegura't que el dispositiu estigui en línia. Si utilitzes dades mòbils, connecta't a una Wi‑Fi per tenir millor connexió.
  • Assegura't que la bateria del telèfon estigui carregada.
  • Instal·la o actualitza l'aplicació Google One Google One.
  • Per accelerar la sincronització de Fotos, obre l'aplicació Google Fotos Fotos.
  • A l'aplicació Google One, consulta el teu emmagatzematge. Si t'has quedat sense emmagatzematge, pots triar entre aquestes opcions:
    • Comprar més emmagatzematge.
    • Alliberar espai d'emmagatzematge.
No trobes tot el contingut del qual has creat una còpia de seguretat

Assegura't que estiguis consultant el lloc correcte. Els fitxers es desen en altres aplicacions, no a Google One.

• Per veure els números de telèfon i la resta d'informació de contacte, consulta el lloc web o l'aplicació de Contactes de Google.
  • Per veure les reunions i els recordatoris, consulta el lloc web o l'aplicació de Google Calendar.
  • Per veure les fotos i els vídeos, consulta el lloc web o l'aplicació de Google Fotos.

Si encara no es crea una còpia de seguretat del teu contingut multimèdia

Pots penjar els fitxers manualment.

Obtén informació sobre com pots:

Se t'ha mostrat un error quan creaves una còpia de seguretat del telèfon

Si falla la còpia de seguretat d'un o de diversos tipus de dades, segueix aquests passos. Després de cada pas, comprova si la còpia de seguretat ja funciona.

1. Assegura't que el dispositiu estigui en línia.
    • Si utilitzes dades mòbils, connecta't a una Wi‑Fi per tenir millor connexió.
  2. Instal·la o actualitza l'aplicació Google One.
  3. Obre-la. Si t'has quedat sense emmagatzematge, pots triar entre aquestes opcions:
  4. A l'aplicació Google One, toca Configuració i després Gestiona la configuració de còpia de seguretat. Si se't suggereix que actualitzis o instal·lis una aplicació, segueix els passos en pantalla.
    • Consell: si el dispositiu necessita diverses actualitzacions, la còpia de seguretat del telèfon pot tardar unes quantes hores.
  5. A la part superior de l'aplicació Google One, toca Inici.

Si continua fallant la còpia de seguretat de les teves dades

Pots crear una còpia de seguretat manualment:

No trobes fitxers a la galeria o per penjar-los als mitjans socials
Tret que haguessis capturat la foto o el vídeo al dispositiu, no es desarà a la galeria. Tot aquest contingut es desa a l'aplicació Google Fotos. Si el vols afegir al telèfon, baixa'l de Google Fotos.

Corregir problemes relacionats amb la restauració

No pots iniciar el procés de restauració

Si hi ha opcions de restauració que es mostren ombrejades o reps un missatge d'error, és possible que hagis de seguir alguns passos addicionals. Una de les solucions habituals és comprovar que el sistema operatiu Android estigui actualitzat. Per crear una còpia de seguretat de les dades del telèfon i restaurar-les, ha de tenir Android 8 o una versió posterior.

No s'ha restaurat tot el contingut al telèfon nou

Si falta un o diversos tipus de fitxers després de restaurar una còpia de seguretat de Google One, segueix aquests passos:

• Assegura't que el dispositiu estigui en línia.
    • Si utilitzes dades mòbils, connecta't a una Wi‑Fi per tenir millor connexió.
  • Instal·la o actualitza l'aplicació Google One.
  • Obre la configuració d'Android. Confirma el següent:
  • La còpia de seguretat es conserva a condició que utilitzis el dispositiu. Si fa més de 57 dies que vas utilitzar el dispositiu per darrera vegada, la còpia de seguretat ja no estarà disponible.

Fitxers que es restauren amb la configuració

Hi ha dades que només es poden restaurar quan es configura el dispositiu, com ara les dades d'aplicacions, les dades de les opcions de configuració i els missatges. Per restaurar aquestes dades, restableix la configuració de fàbrica del dispositiu i, a continuació, segueix el procés de configuració d'Android.