Lägga till en förälder i din familjegrupp

Om du är familjeadministratör kan du lägga till en förälder i familjegruppen.

Lägga till eller ta bort en förälder

Lägga till eller ta bort en förälder

En person som du lägger till som förälder i din familjegrupp måste vara minst 18 år och tillhöra familjegruppen.

Play Butik-appen

1. Öppna Google Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Inställningar följt av Familj följt av Hantera familjemedlemmar.
  4. Tryck på Bjud in familjemedlemmar.
  5. Tryck på Skicka.
    • Ett e-postmeddelande skickas när någon går med i din familj.

Family Link-appen

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Hantera familj uppe till vänster.
  3. Välj någon att lägga till eller ta bort som förälder.
  4. Tryck på Ta bort eller lägg till föräldrabehörigheter följt av Bekräfta.

Google One-appen

1. Öppna Google One-appen Google One på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Meny följt av Inställningar.
  3. Tryck på Hantera familjens inställningarföljt av Hantera familjegrupp.
  4. Tryck på Hantera föräldrabehörigheter.
  5. Välj någon att lägga till eller ta bort som förälder.
  6. Tryck på Ta bort.
Ta bort dig själv som förälder

Om familjeadministratören lägger till dig som förälder kan du ta bort din föräldrabehörighet.

Appen Play Butik

1. Öppna Play Butik-appen Google Play.
  2. Tryck på profilikonen uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera ditt Google-konto följt av Personer och delning följt av Hantera familjegruppen.
  4. Välj den förälder vars behörigheter du vill ta bort.
  5. Tryck på Ta bort föräldrabehörigheter.

Family Link-appen

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Hantera familj uppe till vänster.
  3. Välj någon att ta bort som förälder.
  4. Tryck på Ta bort föräldrabehörigheter följt av Bekräfta.

Föräldrabehörigheter

Föräldrar har de flesta behörigheter som familjeadministratören har, inklusive följande:

• Föräldrar kan hantera barnets Google-konto med Family Link. Detta omfattar inställningar som styr aktivitet på Google, skärmtid och plats.
  • Föräldrar kan godkänna köp och nedladdningar på Google Play som görs med familjens betalningsmetod om godkännande av köp har aktiverats.
  • Föräldrar kan se familjemedlemmars köp som gjorts med familjens betalningsmetod.
  • Föräldrar kan ändra familjemedlemmars inställningar för godkännande av köp på Google Play.
    • Inställningar för godkännande av köp gäller endast för köp som görs via Google Plays faktureringssystem.

Bara familjeadministratören kan

Vuxna i din familj kan prenumerera på Google One. Prenumerationsansvarig för Google One behöver inte vara samma person som familjeadministratören. Läs om att lägga till familjemedlemmar i Google One-medlemskapet.