Een ouder toevoegen aan een gezinsgroep

Als je de gezinsbeheerder bent, kun je een ouder toevoegen aan je gezinsgroep.

Een ouder toevoegen of verwijderen

Een ouder toevoegen of verwijderen

Als je iemand als ouder wilt toevoegen aan je gezinsgroep, moet deze persoon 18 jaar of ouder zijn en lid zijn van je gezinsgroep.

Play Store-app

1. Open de Google Play Store-app Google Play.
  2. Tik rechtsboven op het profielicoon.
  3. Tik op Instellingen en dan Gezin en dan Gezinsleden beheren.
  4. Tik op Gezinsleden uitnodigen.
  5. Tik op Sturen.
    • Je krijgt een e-mailmelding als iemand lid wordt van je gezinsgroep.

Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezin beheren.
  3. Kies een persoon die je als ouder wilt toevoegen of verwijderen.
  4. Tik op Ouderlijke rechten toevoegen of verwijderen en dan Bevestigen.

Google One-app

1. Open de Google One-app Google One op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Gezinsinstellingen beheren en dan Gezinsgroep beheren.
  4. Tik op Ouderlijke rechten beheren.
  5. Kies een persoon die je als ouder wilt toevoegen of verwijderen.
  6. Tik op Verwijderen.
Jezelf verwijderen als ouder

Als de gezinsbeheerder jou als ouder heeft toegevoegd, kun je je ouderlijke rechten verwijderen.

Play Store-app

1. Open de Play Store-app Google Play.
  2. Tik op het profielicoon rechtsboven.
  3. Tik op Je Google-account beheren en dan Mensen en delen en dan Je gezinsgroep beheren.
  4. Kies de ouder van wie je de rechten wilt verwijderen.
  5. Tik op Ouderlijke rechten verwijderen.

Family Link-app

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Gezin beheren.
  3. Kies de persoon die je als ouder wilt verwijderen.
  4. Tik op Ouderlijke rechten verwijderen en dan Bevestigen.

Ouderlijke rechten

Ouders hebben grotendeels dezelfde rechten als de gezinsbeheerder, zoals:

• Family Link gebruiken om het Google-account van een kind te beheren, waaronder instellingen om de Google-activiteit, schermtijd en locatie te beheren,
  • Google Play-aankopen of ‑downloads goedkeuren (als aankoopgoedkeuring aanstaat) die zijn gedaan met de betaalmethode voor het gezin,
  • aankopen van gezinsleden bekijken die zijn gedaan met de betaalmethode voor het gezin,
  • de instellingen voor aankoopgoedkeuringen van gezinsleden wijzigen op Google Play.
    • Instellingen voor aankoopgoedkeuringen gelden alleen voor aankopen via het factureringssysteem van Google Play.

Alleen de gezinsbeheerder kan:

Volwassenen in je gezin kunnen een abonnement nemen op Google One. De beheerder van het Google One-abonnement hoeft niet dezelfde persoon als de gezinsbeheerder te zijn. Bekijk hoe je gezinsleden toevoegt aan je Google One-lidmaatschap.