Använd en familjekalender på Google

När du skapar en familj på Google får du även en familjekalender. Alla i din familj kan använda kalendern för att skapa händelser som alla familjemedlemmar kan se.

Hur familjekalendern fungerar

När du skapar en familj på Google skapas en kalender som heter Familj automatiskt. Den som går med i din familj kommer att se familjekalendern när de öppnar Google Kalender på de enheter de är inloggade på.

• Alla i familjen kan se, skapa, redigera eller ta bort händelser i familjekalendern.
  • Alla i familjen kan redigera kalenderns namn.
  • Du kan inte lägga till icke-familjemedlemmar i familjekalendern, men du kan bjuda in dem till händelser.

Obs! Om någon lämnar eller tas bort från familjegruppen kommer de inte längre att ha tillgång till familjens kalender. Om familjeadministratören tar bort familjegruppen kommer familjekalendern och alla händelser att raderas.

Länder

Du kan använda familjekalendern om du befinner dig i något av följande länder:

• Australien
  • Belgien
  • Brasilien
  • Kanada
  • Chile
  • Tjeckien
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Norge
  • Polen
  • Ryssland
  • Sydafrika
  • Spanien
  • Schweiz
  • Ukraina
  • Storbritannien
  • USA

Skapa en händelse i familjekalendern

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Skapa händelse Lägg till fråga längst ned till höger.
  3. I avsnittet Kalender använder du rullgardinsmenyn och väljer namnet på familjekalendern.
  4. Lägg till en titel och händelseinformation. Om du vill kan du bjuda in icke-familjemedlemmar att delta i händelsen.
  5. Klicka på Spara.

Ändra aviseringsinställningarna för familjekalendern

Som standard får du samma aviseringar för kommande händelser som du får för din primära kalender. Du får dock inte aviseringar när en familjemedlem skapar, redigerar eller tar bort en händelse.

Så här ändrar du avsiseringsinställningarna för kommande händelser:

1. Öppna Google Kalender.
  2. Leta upp avsnittet Mina kalendrar till vänster på sidan.
  3. Håll muspekaren över namnet på din familjekalender och klicka sedan på Alternativ Mer.
  4. Klicka på .
  5. Välj dina nya aviseringsinställningar. Ändringarna sparas automatiskt.

Felsöka problem

Jag vill lägga till eller ta bort personer från familjekalendern

Du kan inte lägga till eller ta bort personer från familjekalendern såvida inte familjeadministratören lägger till eller tar bort dem från familjegruppen.

Däremot kan du bjuda in personer utanför din familj till alla händelser som du skapar i familjekalendern.

Jag vill dölja familjekalendern

Familjemedlemmar kan inte ta bort familjekalendern.

Om du inte vill se familjekalendern kan du ta reda på hur du döljer eller tar bort kalendern. Men detta kommer inte att dölja eller ta bort den för andra familjemedlemmar.