Hitta foton och videor som kommit bort

När du aktiverar säkerhetskopiering sparas dina foton på photos.google.com.

Steg 1: Kontrollera kontot

Det kan se ut som om foton har försvunnit därför att du är inloggad på ett annat konto.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på profilbilden högst upp till höger.
  4. Kontrollera att du är inloggad på det konto som du säkerhetskopierade fotona till.

Steg 2: Sök efter foton som fanns tidigare men har försvunnit

Om några foton plötsligt har försvunnit kan de ha ett avvikande datum. Om ett foto läggs till från en enhet med andra inställningar för datum och tid kanske tidsstämpeln inte stämmer. Läs mer om hur du ändrar tidsstämpel på foton.

1. Öppna photos.google.com/search/_tra_ på datorn. Titta igenom de senaste fotona.
  2. Om fotot inte finns där söker du efter det med rätt datum eller sökord. Skriv det du söker efter högst upp, t.ex. hundar, Göteborg eller någons namn (om du har försett fotona med etiketter).
  3. Om sökningen inte gav något resultat testar du andra sökord eller söker igen efter 3–5 dagar. Det kan ta tid innan foton blir sökbara.

Testa om du kan hitta fotona på något annat sätt

Om foton eller videor ändå saknas i appen Google Foto hittar du möjliga förklaringar nedan, med den troligaste först och den minst troliga sist.

Kontrollera om säkerhetskopieringen har aktiverats

Säkerhetskopiera från datorn

Om du laddade upp fotot med Google Drive måste du aktivera Google Drive i Google Foto.

1. Öppna photos.google.com/settings.
  2. Aktivera Google Drive.

Du kan också ladda ned och installera Säkerhetskopiera och synkronisera.

Säkerhetskopiera från mobilen

1. Kontrollera att du är inloggad på rätt konto på enheten.
  2. Säkerhetskopieringens status visas högst upp.

Om säkerhetskopiering har aktiverats

• Säkerhetskopieringen kanske fortfarande pågår. Om statusen är en siffra eller att säkerhetskopieringen väntar kanske alla foton inte har säkerhetskopierats ännu.
  • Fotot kan ha hoppats över. Kontrollera att fotonas eller videornas filstorlek kan säkerhetskopieras. Läs mer om filstorlekar.

Om säkerhetskopiering inte har aktiverats

Om du har raderat ett foto från enheten kanske det aldrig säkerhetskopierades med Google Foto. I så fall kanske det inte går att återställa det.

Säkerhetskopiera foton och videor innan du tar bort dem från enheten. Läs mer om hur du aktiverar säkerhetskopiering.

Hitta foton från andra appar, som Facebook eller Instagram

Fotot kanske ligger i en mapp på enheten. Enhetens mappar går bara att se på mobilen.

1. Öppna appen Google Foto Foton på enheten.
  2. Tryck på Album längst ned.
  3. Titta i mapparna under Foton på enheten.
Om du säkerhetskopierar mapparna på enheten hittar du bilder från andra appar på photos.google.com. Läs mer om hur du säkerhetskopierar mappar på enheten.

Kolla om fotot har tagits bort

• Fotot kanske fortfarande ligger i papperskorgen. Det kan fortfarande gå att återställa det. Läs mer om hur du återställer ett foto som tagits bort.
  • Fotot kan ha tagits bort permanent. Om det var mer än 60 dagar sedan fotot lades i papperskorgen kan det vara borta.
  • Det kan ha tagits bort med en annan app. Om du använder ett annat fotogalleri och tog bort foton där kanske det togs bort innan Google Foto hann säkerhetskopiera det.

Hitta ett arkiverat foto

Om du letar efter en skärmdump eller ett foto som det var länge sedan du tittade på kanske du har arkiverat det. Läs mer om arkivet.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på menyn Meny följt av Arkiv högst upp.

Sök efter foton som har funnits tidigare men försvunnit

Kontrollera att du skrev rätt datum eller sökord när du sökte efter fotot eller videon som är borta. Om ett foto skannades eller laddades ned på en enhet med fel datum och tid kanske tidsstämpeln inte stämmer. Läs mer om hur du ändrar tidsstämpel på foton

Så här hittar du ett foto eller en video som nyss lagts till:

1. Öppna photos.google.com/search/_tra_ på datorn.
  2. Bläddra bland nyss tillagda objekt för att hitta fotot eller videon.

Om ditt objekt inte finns i Nyss tillagt kan du söka efter en person, plats eller ett föremål på fotot:

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Skriv det du söker efter högst upp, t.ex. hundar, Göteborg eller någons namn som du har lagt in som etikett.

Testa följande om sökningen inte ger något resultat:

• Sök med ett annat sökord.
  • Sök igen om 3–5 dagar. Det kan ta lite tid innan fotona blir sökbara.