Hitta foton och videor som har kommit bort

När du aktiverar säkerhetskopiering sparas dina foton på photos.google.com.

Obs!

Steg 1: Kontrollera kontot

Det kan se ut som om foton har försvunnit eftersom du använder ett annat konto.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Klicka på profilbilden högst upp.
  4. Kontrollera att du är inloggad på det konto som du säkerhetskopierade fotona till.

Steg 2: Sök efter foton som har kommit bort

Obs!

• Om du plötsligt förlorar foton kan de ha ett annat datum.
  • Foton som tagits före kl. 4.00 sorteras till föregående dag.
  • Om du laddar ned eller skannar ett foto från en enhet med andra inställningar för datum och tid kanske tidsstämpeln inte stämmer. Lär dig att byta tidsstämpel på foton.
  1. Öppna Nyss tillagt i Google Foto på datorn.
  2. Om fotot inte finns där söker du efter det med rätt datum eller sökord. Tryck på Sök högst upp och ange det du vill hitta, till exempel ”hundar”, ”Göteborg” eller någons namn som du har taggat.
  3. Om sökningen inte gav något resultat testar du andra sökord eller söker igen efter 3–5 dagar. Det kan ta tid innan foton blir sökbara.

Steg 3: Kontrollera om fotot har raderats

• Om fotot fortfarande finns i papperskorgen kan du kanske återställa det. Läs mer om hur du återställer ett foto som tagits bort.
  • Om fotot har legat i papperskorgen i mer än 60 dagar kan det raderas permanent.
  • Om du använder en annan fotoapp eller ett annat galleri och raderar foton där kan du radera fotot innan Google Foto kan säkerhetskopiera det.

Testa om du kan hitta fotona på något annat sätt

Kontrollera om säkerhetskopieringen har aktiverats
  1. Kontrollera att du är inloggad på rätt konto på enheten.
  2. Statusen för säkerhetskopieringen visas högst upp.

Om säkerhetskopiering har aktiverats

• Ditt foto kanske fortfarande säkerhetskopieras. Om meddelandet Inväntar säkerhetskopiering eller en siffra visas har vissa foton inte säkerhetskopierats ännu.
  • Kontrollera att filstorlekarna för dina foton eller videor kan säkerhetskopieras i Google Foto. Läs mer om filstorlekar.

Om säkerhetskopiering inte har aktiverats

Viktigt! Säkerhetskopiera foton i Google Foto innan du raderar dem från enheten. Läs mer om att aktivera säkerhetskopiering.

Om du raderar ett foto från enheten kan du kanske inte återställa det. I Google Foto säkerhetskopieras inte foton direkt.

Hitta foton från appar som Facebook eller Instagram
Om du inte hittar ett foto i Google Foto kan det finnas i mapparna på enheten. Det går bara att se enhetens mappar på mobilen.
  1. Öppna Google Foto-appen Foto på enheten.
  2. Tryck på Bibliotek följt av Album längst ned.
  3. Titta i mapparna under Foton på enheten.
Om du säkerhetskopierar enhetsmappar visas foton från andra appar på photos.google.com. Läs mer om hur du säkerhetskopierar mapparna på enheten.
Hitta ett arkiverat foto

Om du inte kan hitta en skärmbild eller ett foto som du inte tittar på regelbundet kan bilden eller fotot finnas i arkivet. Läs mer om arkivet.

1. Öppna photos.google.com på datorn.
  2. Klicka på Arkivera.