Hitta foton och videor som kommit bort

När du aktiverar säkerhetskopiering sparas dina foton på photos.google.com.

Steg 1: Kontrollera kontot

Det kan se ut som om foton har försvunnit därför att du är inloggad på ett annat konto.

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på menyn Meny.
  4. Kontrollera högst upp att du är inloggad på det konto som du säkerhetskopierade fotona till.

Steg 2: Hitta foton från andra appar, som Facebook eller Instagram

Fotot kanske ligger i en mapp på enheten.

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Album längst ned.
  3. Titta i mapparna under Foton på enheten.

Säkerhetskopiera mapparna på enheten om du vill att bilder från andra appar ska visas i Foto. Läs mer om hur du säkerhetskopierar mappar på enheten.

Testa om du kan hitta fotona på något annat sätt

Om foton eller videor ändå saknas i appen Google Foto hittar du möjliga förklaringar nedan, med den troligaste först och den minst troliga sist.

Om du använder ett annat galleri men tryckte på Frigör utrymme i Google Foto

Om du tryckte på Frigör utrymme i Google Foto nyligen kan fotona eller videorna ha raderats från enheten. Men de finns i appen Google Foto. Läs mer om vad som händer när du frigör utrymme på enheten.

Säkerhetskopiera bilderna med Google Foto innan du raderar dem på mobilen. Läs mer om hur du aktiverar säkerhetskopiering.

Kontrollera om säkerhetskopieringen har aktiverats

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Kolla att du är inloggad på rätt konto.
  3. Säkerhetskopieringens status visas högst upp.

Om säkerhetskopiering har aktiverats

• Säkerhetskopieringen kanske fortfarande pågår. Om statusen är en siffra eller att säkerhetskopieringen väntar kanske fotot inte har säkerhetskopierats ännu.
  • Fotot kan ha hoppats över. Kontrollera att fotonas eller videornas filstorlek kan säkerhetskopieras. Läs mer om vilka filstorlekar som kan säkerhetskopieras.

Om säkerhetskopiering inte har aktiverats

Om du har raderat ett foto från enheten kanske det aldrig säkerhetskopierades med Google Foto. I så fall kanske det inte går att återställa det.

Säkerhetskopiera foton och videor innan du tar bort dem från enheten. Läs mer om hur du aktiverar säkerhetskopiering.

Kolla om fotot har tagits bort

• Fotot kanske fortfarande ligger i papperskorgen. Det kan fortfarande gå att återställa det. Läs mer om hur du återställer ett foto som tagits bort.
  • Fotot kan ha tagits bort permanent. Om det var mer än 60 dagar sedan fotot lades i papperskorgen kan det vara borta.
  • Det kan ha tagits bort med en annan app. Om du använder ett annat fotogalleri och tog bort foton där kanske det togs bort innan Google Foto hann säkerhetskopiera det.

Hitta ett arkiverat foto

Om du letar efter ett foto som det var länge sedan du tittade på kanske du har arkiverat det. Läs mer om arkivet.

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Kolla att du är inloggad på rätt konto.
  3. Tryck på menyn Meny följt av Arkiv högst upp.

Sök efter ett foto eller en video

Kontrollera att du skrev rätt datum eller sökord när du sökte efter fotot eller videon som är borta. Om ett foto skannades eller laddades ned på en enhet med fel datum och tid kanske tidsstämpeln inte stämmer. Lär dig hur du byter tidsstämplar på foton

Så här hittar du ett foto eller en video som nyss lagts till:

1. Öppna appen Google Foto Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Tryck på sökfältet högst upp.
  4. Under de olika typerna av artiklar trycker du på Visa mer
  5. Tryck på Nyss tillagt

Sök efter en person, plats eller sak på bilden i stället:

1. Öppna Google Foto-appen Foton på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Skriv det du söker efter högst upp, t.ex. hundar, Göteborg eller någons namn som du har lagt in som etikett.

Testa följande om sökningen inte ger något resultat:

• Sök med ett annat sökord.
  • Sök igen om 3–5 dagar. Det kan ta lite tid innan fotona blir sökbara.
Kontrollera att säkerhetskopiering och synkronisering är på. Det går bara att söka efter säkerhetskopierade foton. Aktivera säkerhetskopiering.