Hitta eller återställa en fil

Om du inte kan hitta filer på Google Drive kan du försöka återställa dem med dessa tips. Om du tror att någon har fått tillgång till din Google Drive utan din tillåtelse bör du agera för att öka säkerheten för ditt konto.

Återställa filer som du har tagit bort

Om du nyss har tagit bort något med hjälp av Google Drive eller datorappen för Google Drive kan du kanske återställa filen själv.

Återställa från papperskorgen

1. Öppna drive.google.com/drive/trash på en dator.
    • Tips! Du kan sortera papperskorgen efter datum då objekten placerades i den om du vill hitta de äldsta eller senaste filerna.
  2. Högerklicka på filen som du vill återställa.
  3. Klicka på Återställ.
  4. Du hittar återställda filer på den ursprungliga platsen.
    • Titta i Min enhet om den ursprungliga platsen inte längre finns.
Hitta en fil som du inte tror att du har tagit bort

Steg för att hitta eller återställa en fil i Google Drive

Testa följande

Kontrollera aktivitetspanelen

1. Öppna drive.google.com på en dator.
  2. Klicka på Information Information uppe till höger.
  3. Klicka på Aktivitet för att se aktivitetspanelen.
  4. Scrolla ned och leta efter din fil.

Använd en avancerad sökning

1. Öppna drive.google.com på en dator.
  2. Klicka på ikonen längst till höger i sökfältet.
  3. Sök efter filen med de avancerade sökalternativen. Om du till exempel vill hitta kalkylark klickar du på nedåtpilen bredvid Typ och sedan på Kalkylark.

Använda sökfältet med sökoperatorer i Google Drive.

Läs mer om varför filer saknas

Om det var du som skapade filen

Om du inte hittar en fil som du har skapat på Drive kan mappen som den fanns i ha försvunnit. Filen är inte borta, men den blir svårare att hitta.

Så kan en mapp försvinna

• Du skapar en fil i någon annans mapp och hen tar bort den mappen. Filen raderas inte. Den flyttas automatiskt till Min enhet.
    Viktigt! Det är bara du som kan radera filer du äger.
  • Du delar en mapp med någon och tar bort filen från mappen. Filen raderas inte utan flyttas automatiskt till Min enhet.

Hitta filer som inte är ordnade

1. Öppna drive.google.com på en dator.
  2. Skriv is:unorganized owner:me i sökfältet
  3. När du har hittat filen flyttar du den till en mapp på Min enhet så att det blir lättare att hitta den igen.

Sök nu

Om någon annan har skapat filen

När andra skapar en fil kan de ta bort, byta namn på och återställa den. Kontakta personen som skapade filen och be honom/henne att återställa den eller dela den med dig igen.

Om den fanns i en mapp som någon annan har skapat

Om någon har tagit bort mappen hittar du den inte på Drive längre.

Hitta filer som du har skapat i borttagna mappar

Hitta alla filer i borttagna mappar

Flytta filen till en mapp på Min enhet så att det blir lättare att hitta den i fortsättningen.

Mer om hur du hittar filer

Testa avancerad sökning

Använd en sökfras på datorn med något av följande alternativ för att förfina sökningen på Drive:

Sök efter Exempel
Exakt fras

Använd citattecken runt en exakt fras

Uteslut ett ord

Vatten men inte sjöar:

vatten -sjöar

Filägare

Filer som pappa äger:

owner:pappa@gmail.com

Filer som delas av andra

Filer som mamma har delat med dig:

from:mamma@gmail.com

Dina delade filer

Filer som du har delat med mamma:

to:mamma@gmail.com

Stjärnmärkta objekt

is:starred

Raderade objekt

is:trashed

Filtyp

Filtypen är kalkylark:

type:spreadsheet

Tidsram

Före eller efter 18 januari 2015.

before:2015-01-18

after:2015-01-18

Titel

title:"Titeln här"

App

Filer som öppnats på Google Drive:

app:”Drive”

Återställda filtyper

För personliga konton kan du återställa filer som nyss har raderats under en begränsad tid efter att de har raderats om du använder

• Google Drive med ett konsumentkonto
  • inte via jobbet, skolan eller någon annan grupp.

Något av följande stämmer in:

• Du har skapat filen.
  • Du har överfört filen till Google Drive.
  • Du har godkänt äganderätt för filen från någon.

Om ditt Google-konto har tagits bort kan du kanske inte återställa dina filer.

Använda sökbrickor

Du kan begränsa listan med filer i Drive genom att använda sökbrickor. Du kan söka och filtrera efter:

• Typ
  • Personer
  • Ändrades

Dessa brickor visas under sökfältet och söker i alla filer, mappar och undermappar i vyn, som Min enhet, Senaste eller Papperskorgen.

• Ta bort en sökbricka: Klicka på till höger om brickan.
  • Ta bort alla sökbrickor: Klicka på i slutet av brickorna.

Tips! Sökbrickor visas som standard. Om du vill dölja dem klickar du på filterknappen .

Återställa e-post från Gmail

Läs mer om hur du återställer e-post från Gmail.

Om du vill kontakta oss loggar du in på ditt Google-konto.

Support för Drive är inte tillgängligt på alla språk. Om du talar engelska kan du ändra språk och kontakta en Drive-specialist.

1. Öppna hjälpcentret för Google Drive på datorn.
  2. Längst ned på sidan klickar du på ditt språk.
  3. Välj engelska.
  4. Klicka på menyn följt av Kontakta oss uppe till vänster.
  5. Välj din fråga och hur du vill kontakta oss.

Obs! När du är klar kan du ändra tillbaka till önskat språk.