Hva er det mørke nettet?

Det mørke nettet er en del av internett hvor folk kan skjule identiteten og posisjonen sin for hverandre og politiet. Derfor kan det mørke nettet brukes til å selge personopplysninger som er stjålet.

Hvordan får du tilgang til det mørke nettet?

For å få tilgang til det mørke nettet kan du ikke bruke Google Søk eller vanlige nettlesere som Chrome og Safari. I stedet må du bruke programvare som er utviklet spesielt for dette formålet, for eksempel Tor eller I2P.

Hva brukes det mørke nettet til?

Det mørke nettet er ofte knyttet til ulovlige aktiviteter, for eksempel salg av narkotika og databrudd. Offentlige organer bruker imidlertid også det mørke nettet til å

• dele gradert informasjon
  • utføre andre ikke-kriminelle aktiviteter

Hva er forskjellen mellom det mørke nettet og dypnettet?

Det mørke nettet blir ofte feilaktig omtalt som dypnettet.

Dypnettet viser til de delene av internett du ikke kan nå via søkemotorer som Google Søk. Dette omfatter det mørke nettet, men dypnettet inneholder også sider du bare kan finne hvis du registrerer deg eller logger på, for eksempel det meste av innholdet fra Gmail og Facebook.

Dypnettet inneholder 90 % av internett, mens det mørke nettet trolig utgjør mindre enn 0,01 %.

Hvordan havner personopplysninger på det mørke nettet?

Databrudd og skadelig programvare er to vanlige måter personopplysninger kan havne på det mørke nettet på.

Databrudd forekommer når hackere stjeler brukerdata fra selskapers databaser. Disse dataene kan senere selges til identitetstyver på det mørke nettet.

Skadelig programvare er alle former for programvare som kan skade datamaskiner. Skadelig programvare kan brukes til å stjele sensitiv info fra datamaskinen din, gradvis gjøre den tregere og til og med sende falske e-poster fra kontoen din. Finn ut hvordan du beskytter deg mot skadelig programvare.

Hvordan vet Google hvilke personopplysninger som finnes på det mørke nettet?

For å finne ut hvilken informasjon som finnes på det mørke nettet, bruker Google en tredjepartsleverandør. Denne leverandøren har tilgang til databaser som viser hvilket innhold som per nå er tilgjengelig på det mørke nettet.