Google Drive voor desktop gebruiken

Gebruik de synchronisatieclient voor desktops van Google om Drive voor desktop te gebruiken en eenvoudig content te beheren en te delen op al je apparaten en in de cloud.

Gebruik Drive voor desktop om via Windows Verkenner of macOS Finder de Drive-bestanden en -mappen op je computer te vinden.

Als je een bestand in de cloud bewerkt, verwijdert of verplaatst, wordt dezelfde wijziging ook op je computer en apparaten doorgevoerd en andersom. Hierdoor zijn je bestanden altijd up-to-date en kun je ze op elk apparaat openen.

Meer informatie over de voordelen van Drive voor desktop

Je kunt Drive voor desktop gebruiken voor het volgende:

• Bestanden die in de cloud zijn opgeslagen rechtstreeks op je computer openen.
  • Je bestanden weergeven en ordenen in het bestandssysteem van je computer zonder opslagruimte te gebruiken.
  • Mappen synchroniseren van je computer naar Google Drive.
    • Tijdens de synchronisatie worden je bestanden gedownload uit de cloud en geüpload vanaf de harde schijf van je computer.
    • Na de synchronisatie komen de bestanden op je computer overeen met die in de cloud.
    • Je bestanden blijven up-to-date en toegankelijk. Elke wijziging die je aanbrengt, wordt zichtbaar op alle apparaten.
  • Bestanden en mappen opslaan voor offline gebruik. Dit geldt ook voor bestanden uit gedeelde Drives.
  • In realtime samenwerken aan Microsoft Office-bestanden.
  • Als je Outlook in Windows gebruikt met een werk- of schoolaccount, kun je bestanden sturen en opslaan met Microsoft Outlook.

Drive voor desktop installeren en instellen

Drive voor desktop voor Windows installeren en instellen

Belangrijk: Controleer voordat je begint of je besturingssysteem compatibel is met Drive voor desktop.

1. Zo download je Drive voor desktop:

DOWNLOADEN VOOR WINDOWS

2. Open GoogleDriveSetup.exe.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, kun je Drive voor desktop misschien niet gebruiken of moet je organisatie het voor je installeren. Neem contact op met je beheerder als je vragen hebt.

Rechtsonder in de menubalk vind je het Drive voor desktop-menu Drive File Stream.

Tip: Klik op de pijl om Verborgen pictogrammen te tonen.

Zet de app vast zodat je Drive voor desktop makkelijker kunt vinden als de app is gesloten.

• Als je Drive wilt toevoegen aan het menu Start, klik je in het menu Start met de rechtermuisknop op Drive en dan Aan Start vastmaken.
  • Als je Drive wilt toevoegen aan de taakbalk, klik je in het menu Start met de rechtermuisknop op Drive en dan Aan taakbalk vastmaken.
Drive voor desktop voor MacOS installeren en instellen

Belangrijk: Controleer voordat je begint of je besturingssysteem compatibel is met Drive voor desktop.

1. Zo download je Drive voor desktop:

DOWNLOADEN VOOR MAC

2. Open GoogleDrive.dmg.
  3. Volg de instructies op het scherm.

Tip: Als je een werk- of schoolaccount gebruikt, kun je Drive voor desktop misschien niet gebruiken. Je organisatie moet het voor je installeren. Neem contact op met je beheerder als je vragen hebt.

Rechtsboven in de menubalk vind je het Drive voor desktop-menu Drive File Stream.

Zet de app vast zodat je Drive voor desktop makkelijker kunt vinden als de app is gesloten.

• Drive toevoegen aan het je Dock: Sleep in de map Apps de Drive-app naar de linkerkant van de regel tussen de recent gebruikte apps.

Aan de slag met Google Drive voor desktop

Inloggen bij Drive voor desktop

Get started with Drive for Desktop

Als je Drive voor desktop voor het eerst opent of nadat je account is ontkoppeld, log je op deze manier in:

1. Open Drive voor desktop Drive File Stream op je computer.
  2. Klik op Inloggen via browser.
  3. Log in op het Google-account dat je wilt gebruiken met Drive voor desktop.

Tip: Je kunt maximaal 4 accounts tegelijk gebruiken met Drive voor desktop. Meer informatie over hoe je meerdere accounts tegelijk kunt gebruiken

Synchroniseren met Google Drive en Google Foto's

Een back-up maken van foto's en video's

Je kunt je foto's en video's automatisch opslaan in je Google-account als je back-up aanzet op photos.google.com.

Meer informatie over back-ups maken van foto's en video's

Belangrijk:

• Als je alleen foto's en video's opslaat, raden we je aan een back-up te maken in Google Foto's.
  • Als je bestanden opslaat in foto's en video's, worden ze 2 keer geüpload en wordt er meer Google-opslag gebruikt.
  • Network Attached Storage (NAS) ondersteunt alleen back-ups in Google Foto's.

Bestanden synchroniseren met Drive

Sync files and folders to Drive for Desktop

Als je Drive voor desktop voor het eerst opent, krijg je de melding 'Google Drive wil beginnen met synchroniseren'. Klik op OK. Open Drive voor desktop op je computer Drive File Stream.

Je kunt bestanden op je computer synchroniseren met Google Drive en back-ups maken in Google Foto's.

1. Open Google Drive op je computer Drive File Stream.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Voorkeuren.
  3. Klik aan de linkerkant op Mappen op je computer.
  4. Selecteer een optie:
    • Mappen synchroniseren met Drive: Bestanden die je wijzigt in de gesynchroniseerde map, worden getoond in Drive. Wijzigingen in Drive worden doorgevoerd op je computer. Gesynchroniseerde mappen staan onder Computers.
    • Een back-up maken van mappen in Google Foto's: Alleen foto's en video's worden geüpload. Foto's of video's die je op de ene plaats verwijdert, worden niet op een andere plaats verwijderd. Bewerkingen worden geüpload als nieuwe afbeeldingen. Je kunt je foto's en video's online op elk apparaat of in de mobiele Google Foto's-app vinden.

Een back-up maken van je macOS-fotobibliotheek

Belangrijk: Als je meerdere Apple-fotobibliotheken hebt, wordt alleen de systeemfotobibliotheek gesynchroniseerd met Google Foto's. Je kunt alle Apple-fotobibliotheken in Drive synchroniseren.

Als je een Apple-fotobibliotheek met Drive synchroniseert, wordt alles gesynchroniseerd.

We raden je af deze bestanden te wijzigen vanaf een andere computer of in de cloud, omdat je bibliotheek hierdoor beschadigd kan raken.

Je systeemfotobibliotheek is de enige bibliotheek die werkt met iCloud-foto's, Gedeelde albums en Mijn fotostream.

Als je maar één fotobibliotheek hebt, is dat de systeemfotobibliotheek. Anders is de eerste fotobibliotheek die je maakt of opent in Foto's je systeemfotobibliotheek.

Als je foto's en video's downloadt uit je iCloud en uploadt naar Google Foto's, wordt tijdelijk ruimte op de harde schijf gebruikt. Meer informatie over hoe je back-ups maakt van je foto's en video's

Je bestanden openen als ze zijn gesynchroniseerd
  1. Klik op je computer op je naam en dan Google Drive .
    • De getoonde mappen zijn afhankelijk van je Drive-gebruik:
      • Mijn Drive: Bevat je eigen persoonlijke bestanden en mappen.
      • Gedeelde Drives: Bevat bestanden en mappen die anderen met je delen.
      • Andere computers: Bevat bestanden die zijn gesynchroniseerd vanaf andere computers die aan je Google-account zijn gekoppeld.
    • Dubbelklik op het bestand dat je wilt openen.
      • Bestanden die zijn gemaakt in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties of Formulieren worden geopend in de webbrowser.
      • Andere bestanden, zoals Word-documenten of pdf-bestanden, worden in de standaardprogramma's op je computer geopend.

Tip: Als je Drive en de map Mijn Drive leeg zijn, worden Gedeelde Drives en Andere computers niet getoond.

Meer informatie over functies van Drive voor desktop

Instellingen van Drive voor desktop aanpassen
Verbeter Drive voor desktop met Geavanceerde instellingen. Je kunt het volgende doen:
  • Synchronisatievoorkeuren aanpassen.
  • Realtime aanwezigheid met Microsoft Office aan- of uitzetten.
  • Instellingen van Google Foto's aanpassen.
  • Pas algemene instellingen aan, zoals automatisch starten, sneltoetsen en proxyinstellingen.
Meer informatie over hoe je de instellingen van Drive voor desktop aanpast
Bestanden en mappen offline openen

Met Drive voor desktop kun je bestanden en mappen opslaan voor offline gebruik. Meer informatie over hoe je bestanden offline gebruikt met Drive voor desktop

Je Drive-bestanden zoeken

Zoek in Drive voor desktop om je bestanden in Drive te vinden. Door in Drive voor desktop te zoeken in plaats van Windows Zoeken of macOS Spotlight, zorg je dat alle bestanden van de Drive-streaminglocatie worden meegenomen in de zoekopdracht.

1. Open Drive voor desktop Drive File Stream op je computer.
  2. Klik op Zoeken Search.
  3. Voer je zoektermen in.
  4. Open het bestand. Als het bestand op je computer staat, wordt het geopend in de bijbehorende app. Anders wordt het geopend in Drive op het web.

Tip: Als je het zoekvenster wilt openen, kun je ook de sneltoets voor zoeken gebruiken.

Werken aan bestanden in Microsoft Office en Outlook

Je kunt in realtime werken aan Office-bestanden als je Drive voor desktop gebruikt. Windows-gebruikers met een werk- of schoolaccount kunnen ook bestanden sturen en opslaan met Microsoft Outlook. Meer informatie over hoe je Microsoft Office-bestanden gebruikt met Drive voor desktop

Drive voor desktop gebruiken met macOS
Mijn Drive spiegelen

Spiegelen en streamen zijn twee manieren om je bestanden te synchroniseren.

• Je kunt mappen op je computer alleen spiegelen.
  • Je kunt Gedeelde Drives en Andere computers alleen streamen.
  • Mijn Drive kun je spiegelen of streamen.
  • Als Drive voor desktop is geïnstalleerd, wordt de map Mijn Drive gestreamd. Je kunt je voorkeuren updaten en Mijn Drive na de installatie mirroren of streamen.

Meer informatie over opties voor streamen en spiegelen met Drive voor desktop

Fouten oplossen
In Drive voor desktop staat bij Activiteit de banner Er zijn fouten opgetreden. Je kunt de lijst met fouten op een van de volgende manieren weergeven:
  • Klik op de link in de banner.
  • Klik op Instellingen en dan Foutenlijst.

Meer informatie over fouten oplossen