Utilitzar Google Drive per a ordinadors

Per gestionar i compartir contingut fàcilment en tots els dispositius i el núvol, fes servir el client de sincronització per a ordinador de Google: Drive per a ordinadors.

Utilitza Drive per a ordinadors per cercar els fitxers i les carpetes de Drive al teu ordinador amb l'explorador de fitxers de Windows o amb Finder de macOS.

Si edites, suprimeixes o mous un fitxer al núvol, el mateix canvi es produirà a l'ordinador i als dispositius, i viceversa. D'aquesta manera, els fitxers estaran sempre actualitzats i s'hi podrà accedir des de qualsevol dispositiu.

Pots utilitzar Drive per a ordinadors per fer el següent:

• Obrir fitxers emmagatzemats al núvol directament a l'ordinador.
  • Visualitzar i organitzar els fitxers al sistema de fitxers de l'ordinador sense utilitzar espai d'emmagatzematge.
  • Sincronitzar les carpetes de l'ordinador a Google Drive.
    • Quan fas la sincronització, els fitxers es baixen del núvol i es pengen des de la unitat de disc dur de l'ordinador.
    • Després de la sincronització, els fitxers de l'ordinador coincideixen amb els que hi ha al núvol.
    • Els fitxers es mantenen actualitzats i són accessibles, i qualsevol canvi que hi fas s'aplica a tots els dispositius.
  • Desar fitxers i carpetes per utilitzar-los sense connexió. Això inclou els fitxers de les unitats compartides.
  • Col·laborar en fitxers de Microsoft Office en temps real.
  • Si utilitzes Outlook a Windows amb un compte de la feina o d'un centre educatiu, enviar i desar fitxers amb Microsoft Outlook.

Instal·lar i configurar Drive per a ordinadors

Baixar Drive per a ordinadors

Important: abans de començar, comprova que el teu sistema operatiu sigui compatible amb Drive per a ordinadors.

1. Baixa Drive per a ordinadors:

BAIXA PER A WINDOWS BAIXA PER A MAC

2. A l'ordinador, obre el fitxer següent:
    • Windows: GoogleDriveSetup.exe
    • Mac: GoogleDrive.dmg
  3. Segueix les instruccions en pantalla.

Consell: si fas servir un compte de la feina o d'un centre educatiu, és possible que no puguis fer servir Drive per a ordinadors o que l'organització l'hagi d'instal·lar en nom teu. Si tens cap dubte, parla'n amb l'administrador.

Obrir Drive per a ordinadors
Quan utilitzis Drive per a ordinadors, pots trobar el menú de Drive per a ordinadors Drive File Stream a la ubicació següent:
  • Windows: a la part inferior dreta, a la safata del sistema.
    • Consell: és possible que hagis de fer clic a la fletxa per mostrar les icones amagades.
  • Mac: a la part superior dreta, a la barra de menú.

Per fer que sigui més fàcil trobar Drive per a ordinadors quan està tancat, pots fixar-lo:

• Windows:
    • Per afegir Drive al menú Inici: al menú Inici, fes clic amb el botó dret a Drive i, a continuació, Fixa al menú Inici.
    • Per afegir Drive a la barra de tasques: al menú Inici, fes clic amb el botó dret a Drive i, a continuació, Fixa a la barra de tasques.
  • Mac:
    • Per afegir Drive al Dock: a la carpeta Aplicacions, arrossega l'aplicació Drive a la part esquerra de la línia que separa les aplicacions utilitzades recentment.

Començar a utilitzar Google Drive per a ordinadors

Iniciar la sessió a Drive per a ordinadors
Quan obris Drive per a ordinadors per primera vegada o després que s'hagi desconnectat el teu compte, segueix aquests passos per iniciar la sessió:
  1. A l'ordinador, obre Drive per a ordinadors Drive File Stream.
  2. Fes clic a Inicia la sessió amb el navegador.
  3. Inicia la sessió al Compte de Google que vols utilitzar amb Drive per a ordinadors.

Consell: pots utilitzar fins a 4 comptes alhora amb Drive per a ordinadors. Obtén informació sobre com pots utilitzar diversos comptes alhora.

Utilitzar els fitxers de Google Drive a Drive per a ordinadors

Quan instal·les Drive per a ordinadors, els fitxers es mostren a la ubicació de Google Drive a l'explorador de fitxers de Windows o a Finder de macOS. A l'ordinador, obre Drive per a ordinadors Drive File Stream.

1. Fes clic al teu nom i, a continuació, Google Drive .
    • En funció de l'ús que tu o la teva organització hàgiu fet anteriorment de Drive, també pots obrir el següent:
      • La meva unitat
      • Unitat compartida
      • Altres ordinadors
  2. A la carpeta, fes doble clic al fitxer.
    • Els fitxers creats amb Documents, Fulls de càlcul, Presentacions o Formularis de Google s'obren al navegador.
    • Els altres fitxers s'obren a les seves aplicacions normals a l'ordinador.

Consell: si no tens contingut a Drive:

• La carpeta La meva unitat és buida.
  • No es mostraran les visualitzacions Unitats compartides ni Altres ordinadors.

Sincronitzar els fitxers amb Google Drive o crear-ne una còpia de seguretat a Google Fotos

Sincronitzar una carpeta amb Google Drive o Google Fotos

Pots sincronitzar els fitxers de l'ordinador amb Google Drive i crear-ne una còpia de seguretat a Google Fotos.

1. A l'ordinador, obre Drive per a ordinadors Drive File Stream.
  2. Fes clic a Configuració Configuració i, a continuació, Preferències.
  3. A l'esquerra, fes clic a Carpetes de l'ordinador.
  4. Des d'aquest menú pots fer el següent:
    • Afegir carpetes per sincronitzar-les amb Drive.
    • Afegir carpetes a la còpia de seguretat de Fotos.
    • Editar les preferències de les carpetes ja configurades.

Si fas la sincronització amb Google Drive:

• Es replica tot el que hi ha a la carpeta. Els canvis se sincronitzen entre l'ordinador i Google Drive.
  • Pots fer servir els fitxers des de qualsevol dispositiu en línia o a l'aplicació mòbil Google Drive. Les carpetes sincronitzades es mostren a Ordinadors.
  • Si afegeixes, edites, mous o suprimeixes elements d'aquestes carpetes, els canvis també es reflectiran a l'ordinador.

Si crees una còpia de seguretat a Google Fotos:

• Només es penjaran les fotos i els vídeos.
  • Les fotos i els vídeos que suprimeixis a l'ordinador es conservaran a Google Fotos, i viceversa.
  • Els canvis es penjaran com a imatges noves. La imatge antiga es conservarà a Google Fotos.
  • Pots veure les fotos i els vídeos des de qualsevol dispositiu en línia o a l'aplicació mòbil Google Fotos.

Consell: si només emmagatzemes fotos i vídeos, et recomanem que en creïs una còpia de seguretat a Google Fotos. Si emmagatzemes els fitxers en tots dos llocs, les fotos i els vídeos es penjaran dues vegades, amb la qual cosa utilitzaràs més emmagatzematge de Google.

Crear una còpia de seguretat de la fototeca del sistema de macOS

Important: la fototeca del sistema és l'única biblioteca de fotos d'Apple que es pot sincronitzar amb Google Fotos. En canvi, totes les biblioteques de fotos d'Apple es poden sincronitzar amb Drive.

Si sincronitzes una biblioteca de fotos d'Apple amb Drive, se sincronitzarà tot el contingut, incloses les miniatures i altres metadades. No es recomana fer canvis en aquests fitxers des d'un altre ordinador o al núvol, ja que això podria malmetre la teva biblioteca.

La fototeca del sistema és l'única biblioteca que es pot utilitzar amb Fotos a l'iCloud, Àlbums compartits i En streaming. Si només tens una biblioteca de fotos, vol dir que és la fototeca del sistema. Si no, la primera biblioteca de fotos que creïs o obris a Fotos serà la fototeca del sistema.

L’espai de la unitat de disc dur s’utilitza temporalment per baixar fotos i vídeos del teu iCloud i penjar-los a Google Fotos. Obtén més informació sobre com pots crear còpies de seguretat de les fotos i dels vídeos.

Informació sobre les funcions de Drive per a ordinadors

Personalitzar la configuració de Drive per a ordinadors
Millora la teva experiència de Drive per a ordinadors amb la configuració avançada. Pots fer el següent:
  • Personalitzar les preferències de sincronització.
  • Activar o desactivar la presència en temps real amb Microsoft Office.
  • Personalitzar la configuració de Google Fotos.
  • Personalitzar la configuració general, com ara l'inici automàtic, les tecles de drecera i la configuració del servidor intermediari.
Obtén informació sobre com pots personalitzar la configuració de Drive per a ordinadors.
Obrir fitxers i carpetes sense connexió

Pots desar fitxers i carpetes per utilitzar-los sense connexió amb Drive per a ordinadors. Obtén informació sobre com pots utilitzar fitxers sense connexió amb Drive per a ordinadors.

Cercar els fitxers de Drive

Per trobar els teus fitxers a Drive, cerca'ls a Drive per a ordinadors. Quan fas una cerca a Drive per a ordinadors en lloc de fer-la a Windows Search o a macOS Spotlight, Drive garanteix que la cerca inclogui tots els fitxers de la ubicació de reproducció en continu de Drive.

1. A l'ordinador, obre Drive per a ordinadors Drive File Stream.
  2. Fes clic a Cerca Search.
  3. Introdueix els termes de cerca.
  4. Obre el fitxer. Si el fitxer és a l'ordinador, s'obrirà amb l'aplicació corresponent. Si no, s'obrirà a Drive al web.

Consell: per obrir la finestra de cerca, també pots utilitzar la combinació de tecles de drecera de cerca.

Treballar amb fitxers d'MS Outlook i d'Office

Quan fas servir Drive per a ordinadors, pots treballar en fitxers d'Office amb presència en temps real. Els usuaris de Windows que tenen un compte de la feina o d'un centre educatiu també poden enviar i desar fitxers amb Microsoft Outlook. Obtén informació sobre com pots utilitzar fitxers de Microsoft Office amb Drive per a ordinadors.

Utilitzar Drive per a ordinadors amb macOS
Replicar La meva unitat

La replicació i la reproducció en continu són dues maneres de sincronitzar els fitxers.

• Les carpetes de l'ordinador només es poden replicar.
  • Les unitats compartides i els altres ordinadors només es poden reproduir en continu.
  • La meva unitat es pot replicar o reproduir en continu.
  • Quan Drive per a ordinadors està instal·lat, la carpeta La meva unitat es reprodueix en continu. Pots actualitzar les teves preferències i decidir si vols replicar o reproduir en continu La meva unitat després de la instal·lació.

Obtén informació sobre les opcions de reproducció en continu i de replicació amb Drive per a ordinadors.

Resoldre problemes
A la secció Activitat de Drive per a ordinadors, es mostra el bàner "S'han produït alguns errors". Per mostrar la llista d'errors, pots fer el següent:
  • Fer clic a l'enllaç del bàner.
  • Fer clic a Configuració i, a continuació,Llista d'errors.

Obtén més informació sobre com pots corregir els errors.