Aanpassen wat je vindt op Google Nieuws

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd op je Google-account.

Je kunt Google Nieuws aanpassen, zodat je artikelen krijgt over specifieke onderwerpen, zoals sportteams, technologie of ruimteonderzoek. Updates van de interesses die je volgt, verschijnen in de contentfeed van het tabblad Volgend.

Het ontvangen van meer of minder gewenste artikelen doe je:

• Door het volgen of ontvolgen van een interesse, zoals een onderwerp, plaats of publicatie.
  • Door het liken of niet meer liken van vergelijkbare artikelen over een onderwerp of van een bron.
  • Door artikelen van een bron te verbergen.

Kiezen welke artikelen je wilt ontvangen

Een interesse volgen

1. Open Google Nieuws Google Nieuws-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Zoeken Search.
  3. Zoek naar een onderwerp, plaats of publicatie of tik op een vermelde interesse.
  4. Tik op Volgen Volgen.

Tip: Tik op Kiosk Kiosk om nieuwe onderwerpen, plaatsen en publicaties te verkennen.

Een interesse niet meer volgen

Als je geen updates of nieuws over een onderwerp, plaats of publicatie meer wilt ontvangen:

• Open het onderwerp, de plaats of de publicatie en tik op Je volgt Niet meer volgen.
  • Tik onderaan op Je volgt Je volgt en dan Alles bekijken en beherenen dan Meer Meer en dan Niet meer volgen Niet meer volgen.

Een artikel liken of niet meer liken

Belangrijk: Het kan zijn dat je een artikel niet kunt liken of disliken. Je kunt bijvoorbeeld artikelen met het label 'Koppen' in het gedeelte 'Overzicht' of een artikel in het tabblad 'Koppen' niet liken.

1. Tik onder een artikel dat je leuk vindt of niet leuk vindt op Meer Meer.
  2. Als je het volgende wilt aanpassen:
    • Als je meer artikelen zoals deze wilt ontvangen: Tik op Meer artikelen zoals deze Meer content zoals deze.
    • Als je minder artikelen zoals deze wilt ontvangen: Tik op Minder artikelen zoals deze Minder content zoals deze.

Artikelen van een bron verbergen

1. Zoek een artikel van de bron waarvan je geen updates meer wilt ontvangen.
  2. Als je geen artikelen van die bron meer wilt ontvangen, tik je op Meer Meer en dan Alle artikelen van [bron] verbergen Deze bron verbergen.

Hoe Google Nieuws je web- en app-activiteit gebruikt

Je Google-account slaat je zoekopdrachten en andere activiteiten rond Google-producten op in Mijn activiteit. Google Nieuws kan je nieuws personaliseren op basis van sommige van die activiteiten. Bekijk meer informatie over hoe je activiteit in je account kunt bekijken en beheren.