Sånn velges nyhetssaker i Google Nyheter

Viktig:

• Noen funksjoner er tilgjengelige hvis du er logget på Google-kontoen din.
  • Hvis du deler en nyhetssak som koster penger, kan det hende at andre ikke kan lese den før de betaler for den.

Dataalgoritmer bestemmer hva som vises på Google Nyheter. Algoritmene avgjør hvilke nyhetssaker, bilder og videoer som vises, samt rekkefølgen de vises i. I noen tilfeller velges nyhetssaker av mennesker, for eksempel utgivere og teamene for Google Nyheter.

Noe av innholdet på Google Nyheter vises på en personlig tilpasset måte. Med personlig tilpasning kan Google Nyheter vise nyhetssaker du er interessert i, på en rask og enkel måte.

Valgt av datamaskiner

Språket ditt og regionen din brukes av algoritmene for å velge emner til disse delene:

• Alt om emnet Alt om emnet
  • Kilder i Aviskiosk
  • Søkeresultater
  • Emnene dine
  • Lokalnyheter
  • Varsler om de viktigste nyhetssakene
  • Hovedoppslag, som vises slik:
    • i appen: under Overskrifter Overskrifter eller som «Overskrifter»-nyhetssaker i oppdateringen
    • Google Nyheter på datamaskin: «Toppsaker»-nyhetssaker i oppdateringen
    • Google Nyheter på mobil: «Overskrifter»-nyhetssaker i Toppsaker Overskrifter

I disse delene får personer som bruker samme språk og region, nyheter om de samme emnene.

Nyheter tilpasset deg

Nyhetsopplevelsen din blir personlig tilpasset av algoritmene basert på

• Google Nyheter-innstillingene: interessene og kildene dine
  • den tidligere aktiviteten din på Google: aktiviteten din på Google Søk og YouTube

Nyhetsopplevelsen din blir personlig tilpasset av algoritmene i disse delene:

• For deg For deg
  • Emner, kilder og steder i Følger Følger
  • «Spesielt for deg»-nyhetssaker i oppdateringen
  • Emnene dine
  • Lokalnyheter
  • Varsler

I disse delene får ulike personer nyhetssaker om ulike emner. Finn ut hvordan du endrer innstillingene og finner tidligere aktivitet.

Google Nyheter i fokus

Viktig: Denne funksjonen er tilgjengelig på enkelte språk og i enkelte land.

Når du leser nyhetssaker på Google Nyheter, kan det hende du finner innhold fra utgivere fra Google Nyheter i fokus. Nyhetssaker i I fokus-paneler velges ut av utgivere for å gi deg mer inngående kjennskap og mer kontekst. Du finner disse nyhetssakene i For deg-delen For deg. Disse nyhetssakene kan komme fra utgivere du ikke følger. Finn ut mer om funksjonen Google Nyheter i fokus.

• To follow suggested publishers: Click or tap Follow Følger
  • To unfollow publishers: Click or tap Follow Følger. You can also go to the Following Følger tab and click or tap Manage.
Tips: Utgivere kan velge hvilke nyhetssaker som vises i publikasjonene deres.