Hoe Google Nieuws-artikelen worden geselecteerd

Belangrijk:

• Sommige functies zijn beschikbaar als je bent ingelogd op je Google-account.
  • Als je een betaald artikel deelt, hebben anderen pas toegang tot het artikel als ze ervoor betalen.

Computeralgoritmen bepalen wat wordt weergegeven in Google Nieuws. De algoritmen bepalen welke artikelen, afbeeldingen en video's worden weergegeven en in welke volgorde. In sommige gevallen kiezen mensen zoals uitgevers en Google Nieuws-teams artikelen.

Bepaalde content wordt op een gepersonaliseerde manier weergegeven in Google Nieuws. Aan de hand van personalisatie kan Google Nieuws snel en gemakkelijk artikelen weergeven die je interessant vindt.

Door computers gekozen

Algoritmen selecteren onderwerpen op basis van je taal en regio voor de volgende gedeelten:

• Hele verhaal Hele verhaal
  • Bronnen in Kiosk
  • Zoekresultaten
  • Je interessegebieden
  • Lokaal nieuws
  • Meldingen over voorpaginanieuws
  • Het belangrijkste nieuws, dat wordt weergegeven als:
    • In je app: Koppen Voorpaginanieuws of artikelen onder Koppen in je overzicht.
    • In Google Nieuws op je desktop: artikelen onder Voorpaginanieuws in je overzicht.
    • In Google Nieuws op mobiel: artikelen onder Koppen in Voorpaginanieuws Voorpaginanieuws.

In deze gedeelten krijgen mensen met dezelfde taal en regio dezelfde nieuwsonderwerpen.

Jouw nieuws

Algoritmen personaliseren je nieuws op basis van je:

• Instellingen voor Google Nieuws: je interesses en bronnen.
  • Eerdere activiteit op Google: je activiteit op Google Zoeken en YouTube.

Algoritmen personaliseren jouw nieuws voor deze gedeelten:

• Voor jou Voor u
  • Interessegebieden, bronnen en locaties in Je volgt Je volgt
  • Artikelen onder Gekozen voor jou in je overzicht
  • Je interessegebieden
  • Lokaal nieuws
  • Meldingen

In deze gedeelten krijgen mensen artikelen over verschillende onderwerpen. Meer informatie over hoe je instellingen verandert en je eerdere activiteit vindt

Google Nieuws Showcase

Belangrijk: Deze functie is beschikbaar in bepaalde talen en landen.

Als je artikelen leest op Google Nieuws, kun je content vinden van uitgevers in de Google Nieuws Showcase. Artikelen in een Showcase-deelvenster worden beheerd door uitgevers zodat je meer inzicht en meer context krijgt. Je vindt deze artikelen in het gedeelte Voor jou Voor u. Deze artikelen zijn mogelijk afkomstig van uitgevers die je niet volgt. Meer informatie over de functie Google Nieuws Showcase

• To follow suggested publishers: Click or tap Follow Je volgt
  • To unfollow publishers: Click or tap Follow Je volgt. You can also go to the Following Je volgt tab and click or tap Manage.
Tip: Uitgevers kunnen de artikelen in hun publicaties selecteren.