Miten Google Uutisten jutut valitaan

Tietokonealgoritmit valitsevat Google Uutisissa näkemäsi sisällön, ellei toisin ole erikseen mainittu. Algoritmit valitsevat näytettävät jutut, kuvat ja videot sekä niiden järjestyksen.

Google Uutiset näyttää osan sisällöstä sinulle personoidussa muodossa. Kun personoit palvelua, saat itseäsi kiinnostavaa sisältöä näkyviin helpommin ja nopeammin.

Huom. Jotkin näistä ominaisuuksista ovat käytettävissä vain, jos olet kirjautuneena Google-tilillesi.

Tietokoneiden valitsemat

Suosituimmat uutiset kaikille

Algoritmit valitsevat näiden osioiden aiheet kielen ja alueen perusteella:

• Muut artikkelit aiheesta Muut jutut aiheesta
  • Hakutulokset
  • Pääotsikot
    • Sovelluksen Otsikot Otsikot
    • Otsikot sovelluksen tietopaketissa
    • Otsikot Google Uutisten Pääuutisissa Pääuutiset

Näiden osioiden aiheet ovat samat käyttäjille, jotka ovat valinneet saman kielen ja alueen.

Sinulle personoidut uutiset

Algoritmit valitsevat näiden osioiden aiheet ottaen huomioon asetuksesi ja aiemman toimintasi Googlessa:

• Sinulle Sinulle
  • Aiheet, lähteet ja sijainnit Suosikeissa Seurataan
  • Kaikki muut jutut ja ilmoitukset, ellei niiden kohdalla mainita toisin

Eri käyttäjät näkevät näissä osioissa eri aiheita.

Huom. Algoritminen personointi perustuu Google Uutisten asetuksiisi, esim. kiinnostuksen kohteisiin ja lähteisiin. Huomioon otetaan myös aiempi toimintasi Google-palveluissa, esim. Google Haussa tai YouTubessa.

Katso, miten voit muuttaa asetuksia ja nähdä aiemman toiminnan.

Ihmisten valitsemat

Julkaisija valitsee julkaisun sisällä näkyvät jutut.

Google Uutisten myynninedistämistiimi valitsee Lehtikioskin Lehtikioski Suositukset-osion julkaisut.

Google Uutisten tuotetiimi voi valita väliaikaisia aiheita tärkeiden tapahtumien aikana. Niitä voivat olla esimerkiksi vaalit tai olympialaiset. Algoritmit näyttävät aiheiden suosituimpia tarinoita.

Tietyissä Google Uutisten aiheissa voi olla linkkejä asiaan liittyviin Google Haun tuloksiin. Esimerkiksi vaaliaiheen yhteydessä voidaan näyttää ohjeet äänestäjäksi rekisteröitymiseen. Tuotetiimi päättää näistä hauista.