Kontrollera eller ändra inställningarna för Google Nyheter

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig om du är inloggad på Google-kontot.

Du kan ändra inställningarna för Google Nyheter, till exempel:

• Språk och region
  • Textstorlek
  • Färgschema
  • Alternativ för videouppspelning

Ändra inställningar i appen

1. Öppna Google Nyheter-appen Appen Google Nyheter.
  2. Tryck på Google-kontots profilbild eller initial upp till höger följt av Inställningar för Nyheter .
  3. Tryck på inställningen som du vill ändra.

Inställningar som du kan ändra

Vilka inställningar du kan ändra beror på vilken enhet och vilken version av appen du har.

• Språk och regioner du är intresserad av
    Hitta nyheter på upp till två kombinationer av språk och region.
  • Temperaturenheter
    Välj mellan Celsius och Fahrenheit.
  • Spela upp videor automatiskt
    Välj när videor ska spelas upp automatiskt: alltid, aldrig eller bara när du är ansluten till Wi-Fi.
  • Textstorlek för artiklar
    Ange om textstorleken ska vara liten, normal eller stor.
  • Källor och ämnen som det visas mindre av
    Om du har valt att dölja en publikation kan du välja att visa den igen.
  • Standardappar
    Välj vilken webbläsare, e-postapp och kartapp som ska användas som standard.
  • Aviseringar
    Hantera hur ofta du får aviseringar och av vilken typ. Läs mer om hur du hanterar aviseringsinställningarna för Nyheter.

Vissa inställningar gör du i enhetens inställningsapp, t.ex. mörkt tema.

Hitta och styra webb- och appaktivitet

1. Öppna Google Nyheter-appen.
  2. Tryck på Google-kontots profilbild eller initial uppe till höger följt av Min aktivitet.

Läs mer om hur du ställer in Webb- och appaktivitet.

Anpassa innehållet i Google Nyheter

Du kan anpassa Google Nyheter så att du ser fler artiklar om det du gillar och färre om det du inte är intresserad av. Läs mer om hur du förbättrar vilket innehåll som visas för dig i Nyheter.

Spara artiklar och läsa dem senare

Om du vill läsa nyhetsartiklar senare kan du spara dem. Läs om hur du sparar artiklar.