Je Google Nieuws-instellingen checken of veranderen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd op je Google-account.

Je kunt je Google Nieuws-instellingen veranderen, zoals:

• Taal en regio
  • Tekstgrootte
  • Kleurenschema
  • Opties voor het afspelen van video's

Instellingen wijzigen via de app

1. Open de Google Nieuws-app Google Nieuws-app.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto van je Google-account of je initiaal en dan Instellingen voor Nieuws .
  3. Tik op de instelling die je wilt wijzigen.

Instellingen die je kunt wijzigen

De instellingen die je kunt wijzigen, zijn afhankelijk van je apparaat en app-versie.

• Talen en regio's waarin je bent geïnteresseerd
    Vind nieuws voor maximaal twee taal-/regio-paren waarin je bent geïnteresseerd.
  • Temperatuureenheden
    Kies tussen Fahrenheit of Celsius.
  • Video's automatisch afspelen
    Bepaal of video's altijd, nooit of alleen via wifi moeten worden afgespeeld.
  • Tekstgrootte voor artikelen
    Maak woorden klein, normaal of groot.
  • Bronnen en interessegebieden waar je minder van ontvangt
    Als je een publicatie eerder niet wilde ontvangen, kun je ervoor kiezen deze opnieuw te ontvangen.
  • Standaard-apps
    Kies je standaard browser-app, e-mail-app en kaarten-app.
  • Meldingen
    Beheer de frequentie en het type meldingen. Meer informatie over hoe je meldingsinstellingen voor Google Nieuws beheert.

Je kunt sommige instellingen wijzigen in de instellingen-app van je apparaat, zoals het donkere thema.

Je 'Web- en app-activiteit' vinden en beheren

1. Open de Google Nieuws-app.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto van je Google-account of je initiaal en dan Mijn activiteit.

Meer informatie over hoe je web- en app-activiteit kunt beheren.

Je Google Nieuws-content personaliseren

Je kunt Google Nieuws meer artikelen laten weergeven die je leuk vindt en minder artikelen die je waarschijnlijk niet leuk vindt. Meer informatie over hoe je kunt verbeteren wat wordt weergegeven in Nieuws.

Artikelen opslaan om later te lezen

Als je nieuwsartikelen later wilt lezen, kun je ze opslaan. Meer informatie over het opslaan van artikelen.