Je Google Nieuws-instellingen checken of veranderen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd op je Google-account.

Je kunt je Google Nieuws-instellingen veranderen, zoals:

• Taal en regio
  • Tekstgrootte
  • Kleurenschema
  • Opties voor het afspelen van video's

Sommige instellingen kun je wijzigen via de website. Je kunt meer instellingen wijzigen in de Google Nieuws-app, zoals meldingen.

Je taal en regio wijzigen

1. Ga naar Google Nieuws.
  2. Klik op Instellingen  en dan Taal en regio.
  3. Selecteer je taal.

Je kleurenschema wijzigen

Met het donkere thema kun je de schittering van je scherm verminderen en Google Nieuws gebruiken met een donkere achtergrond.

1. Ga naar Google Nieuws.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Kies naast Donker thema uit de volgende opties:
    • Systeemstandaard (indien beschikbaar): Het kleurenschema van Google Nieuws is licht of donker op basis van het systeemthema van je apparaat. De beschikbaarheid van deze functie hangt af je browser.
    • Altijd: Het kleurenschema van Google Nieuws is altijd donker.
    • Nooit: Het kleurenschema van Google Nieuws is nooit donker.

Je Google Nieuws-content personaliseren

Je kunt Google Nieuws meer artikelen laten weergeven die je leuk vindt en minder artikelen die je waarschijnlijk niet leuk vindt.

Meer informatie over hoe je kunt verbeteren wat je te zien krijgt.

Je Google-activiteit bekijken en aanpassen welke gegevens worden opgeslagen

In Mijn activiteit kun je jouw zoekopdrachten en andere activiteiten bekijken die zijn opgeslagen in je Google-account. Google Nieuws kan worden gepersonaliseerd op basis van sommige van die activiteiten.

Lees meer informatie over het bekijken en beheren van activiteiten in je account.