Je Google Nieuws-instellingen checken of veranderen

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar als je bent ingelogd op je Google-account.

Je kunt je Google Nieuws-instellingen veranderen, zoals:

• Taal en regio
  • Tekstgrootte
  • Kleurenschema
  • Opties voor het afspelen van video's

Instellingen veranderen via de app

1. Open de Google Nieuws-app Google Nieuws-app.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Nieuwsinstellingen .
  3. Tik op de instelling die je wilt veranderen.

De weergave-instellingen voor artikelen veranderen

Je kunt de instellingen wijzigen om meer koppen tegelijk weer te geven en de miniaturen voor artikelen kleiner te maken.

1. Open de Google Nieuws-app Google Nieuws-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Nieuwsinstellingen .
  3. Schakel Minikaarten in.

Beschikbare algemene instellingen

Afhankelijk van je apparaat en app-versie kun je het volgende instellen:

• Talen en regio's waarin je bent geïnteresseerd: Kies maximaal twee talen en plaatsen waarin je bent geïnteresseerd.
  • Donker thema: Gebruik donkere kleuren in plaats van lichte kleuren. Schakel dit in of uit in de apparaatinstellingen. Meer informatie over het gebruik van een donker kleurenschema.
  • Minikaarten: Geef de lijst met artikelen weer met kleinere afbeeldingen en woorden.
  • Bronnen en interessegebieden waarvan je minder ontvangt: Als je een publicatie eerder niet wilde ontvangen, kun je ervoor kiezen deze opnieuw te ontvangen.
  • Modus databesparing: Kies wanneer je mobiele data wilt besparen.
  • Video's automatisch afspelen: Bepaal of video's altijd, nooit of alleen via wifi moeten worden afgespeeld.
  • Temperatuureenheden: Kies tussen Fahrenheit, Celsius en Kelvin.
  • Locatie: Meer informatie over hoe je je locatie kunt updaten op Google Voor Google Nieuws en andere apps kun je kiezen welke apps de locatie van je Android-telefoon gebruiken.

Je Web- en app-activiteit vinden en beheren

1. Open de Google Nieuws-app Google Nieuws-app.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Mijn activiteit.

Meer informatie over hoe je je 'Web- en app-activiteit' kunt bekijken en beheren

Beschikbare instellingen voor meldingen

Je kunt de meldingen en e-mails voor dagelijkse overzichten van je Google Nieuws-app beheren. Meer informatie over meldingen van Google Nieuws.

Artikelen opslaan om later te lezen

Als je nieuwsartikelen later wilt lezen, kun je ze opslaan. Meer informatie over het opslaan van artikelen.

Je Google Nieuws-content personaliseren

Je kunt Google Nieuws meer artikelen laten weergeven die je leuk vindt en minder artikelen die je waarschijnlijk niet leuk vindt. Meer informatie over hoe je kunt verbeteren wat je te zien krijgt.