To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk feilkodene TD003, TD004, TD009, TD018, TD023, TD027, TD028 eller TD030 for Nest-termostaten

Du kan få en feil av typen TD003, TD004, TD009, TD018, TD023 eller TD030 når du legger til en Google Nest-termostat i kontoen din i Nest-appen.

Du får beskjed i Nest-appen hvis det oppstår et problem under konfigureringen av Nest-termostaten. Du ser et nummer som viser hva det spesifikke problemet er. Du kan trykke på Finn ut mer-knappen på skjermen for å få grunnleggende råd om feilsøking.

Tips: Før du begynner, må du sørge for at du har den nyeste versjonen av Nest-appen på telefonen eller nettbrettet. Du kan laste den ned fra Apple App Store eller Google Play.

Fremgangsmåte for feilsøking

TD003
TD003-feilen (0,25) kan oppstå når du ikke har konfigurert språk og utstyr på termostaten. For å løse denne feilen, bruk termostatskjermen til å fortsette konfigureringen.
TD004

TD004-feilen kan oppstå når termostaten går i hvilemodus før du er ferdig med å legge den til i kontoen din i Nest-appen. Følg feilsøkingstrinnene nedenfor.

1. På termostatskjermen velger du Finn ut mer etterfulgt av Tilbakestill enheten.
    Merk: Dette fører ikke til at enheten tilbakestilles til fabrikkstandard. Det er bare kontoinformasjonen på termostaten som tilbakestilles.

2. Når termostaten har startet på nytt, kan du fortsette konfigureringen i Nest-appen.
    Tips: For å holde termostaten våken mens du legger den til i kontoen din, trykk på skjermen hvert 20. sekund.

TD009

TD009-feilen kan oppstå i løpet av det siste trinnet av prosessen for å legge til Nest-termostaten i Nest-appen. Følg feilsøkingstrinnene nedenfor.

1. Sjekk statusen for Nest-tjenesten

Sjekk først nettstedet for brukerstøtten for Nest for å se om det har oppstått et tjenesteavbrudd. Hvis det har oppstått et problem, venter du til tjenesten er tilbake til normal drift før du legger til Nest-termostaten i Nest-appen.

2. Tilbakestill termostaten, og start Nest-appen på nytt

Hvis det ikke finnes noe tjenesteavbrudd, kan du følge disse trinnene for å starte Nest-termostaten og Nest-appen på nytt.

1. På termostatskjermen velger du Finn ut mer etterfulgt av Tilbakestill enheten.
    Merk: Dette fører ikke til at enheten tilbakestilles til fabrikkstandard. Det er bare kontoinformasjonen på termostaten som tilbakestilles.

2. Avslutt Nest-appen og start den på nytt på mobilenheten din.

• På iOS-enheter følger du denne veiledningen.

• På Android-enheter trykker du på sist brukt-knappen og sveiper deretter på ikonet for Nest-appen til det forsvinner. Fremgangsmåten for Android-enheter kan variere, så ta en titt på produsentens nettsted eller i brukerhåndboken for å få finne riktig veiledning.

3. Start termostatkonfigureringen på nytt i Nest-appen.

4. Hvis trinnene ovenfor ikke fungerer, må du kanskje starte telefonen eller nettbrettet på nytt.

TD018

TD018-feilen kan oppstå når hjelpeenheten termostaten bruker til å kommunisere i et Thread-nettverk, er for langt unna. Følg feilsøkingstrinnene nedenfor.

1. TD018-feilen vises kanskje på telefonskjermen. Trykk på Ferdig for å avslutte konfigureringen i Nest-appen.

2. På termostatskjermen kan det hende at du ser en melding om at termostaten ikke kunne legges til i kontoen din. Velg Finn ut mer etterfulgt av Tilbakestill enheten.
    Merk: Dette fører ikke til at enheten tilbakestilles til fabrikkstandard. Det er bare kontoinformasjonen på termostaten som tilbakestilles.

3. Avslutt Nest-appen og start den på nytt på telefonen.

4. Når termostaten er startet på nytt, velger du Nest-appen på skjermen for å fortsette.

5. Åpne Nest-appen igjen, og start prosessen med å legge til Nest-termostaten på nytt. Nest-appen viser et bilde av hjelpeenheten under konfigureringen.

6. Skann QR-koden for termostaten.

7. Når adgangskoden vises på termostatskjermen, må du slå av strømmen til HVAC-systemet.

8. Ta enhetsskjermen av festeplaten.

9. Flytt skjermen nærmere hjelpeenheten.

10. Trykk på Neste i Nest-appen for å fortsette.

11. Når enheten er lagt til i kontoen din i Nest-appen, kan du sette skjermen på festeplaten igjen og slå på strømtilførselen til HVAC-systemet.

TD023

TD023-feilen kan oppstå når termostaten ikke kan koble til telefonen eller nettbrettet via Bluetooth Low Energy (BLE). Dette kan skje av følgende årsaker:

• Termostaten er ikke slått på.

• Termostaten er utenfor Bluetooth-rekkevidde.

• Termostaten er allerede lagt til i en annen konto.

Følg feilsøkingstrinnene nedenfor.

1. Sørg for at termostaten er slått på.

2. Flytt telefonen nærmere termostaten.

3. Tilbakestill kontotilkoblingen på termostatenMerk: Hvordan du tilbakestiller kontotilkoblingen varierer avhengig av termostatmodellen. Pass på at du tilbakestiller tilkoblingen og ikke tilbakestiller enheten til fabrikkstandard.

TD027 og TD028

Du ser kanskje disse kodene når det har skjedd en endring i wifi-nettverket.

1. Sjekk at termostaten er aktiv, ved å trykke på ringen på termostaten.

2. Kjør en omstart på eventuelle andre Google Nest-enheter som er konfigurert i hjemmet.

TD030

TD030-feilen kan oppstå fordi

• hjelpeenheten termostaten bruker til å kommunisere i et Thread-nettverk, er slått av
  • telefonen og hjelpeenheten er koblet til to forskjellige wifi-nettverk

For å sjekke at hjelpeenheten fungerer som den skal, følg feilsøkingstrinnene nedenfor.

1. Sørg for at hjelpeenheten er slått på. Hvis den ikke er det, må du lade den eller koble den til en fungerende strømkilde.
  2. Hvis ikke hjelpeenheten er i bruk, bør du fjerne den fra Nest-appen.
  3. Hvis du har mer enn ett wifi-nettverk, må du kanskje flytte telefonen til det samme nettverket som hjelpeenheten bruker.

Avanserte feilsøkingstrinn

1. Sjekk ruterens Multicast-innstillinger og -dokumentasjon

Hvis ruteren støttes av Nest-termostaten, bør du sjekke ruterkonfigurasjonen for å sikre at Multicast er aktivert for alle enhetene på nettverket.

Hvis Multicast er aktivert fullstendig, kan du gå gjennom dokumentasjonen for ruteren for å sjekke om den støtter Multicast på interne nettverk, noe som kreves for Nest-termostater. De fleste nye rutere støtter Multicast for eksterne tilkoblinger til internett, men noen støtter kanskje ikke Multicast mellom enheter på hjemmenettverket. Hvis ikke kan du prøve en alternativ ruter med full Multicast-støtte for å se om dette løser problemet med tilkoblingen til Nest-termostaten.

2. Sjekk fastvareversjonen til wifi-ruteren din

Sjekk fastvareversjonen til ruteren, og sammenlign den med den nyeste fastvaren som er lagt ut på produsentens nettsted. Hvis den ikke er oppdatert, må du laste ned den nyeste versjonen og følge installasjonsveiledningen. Ruteren kan også ha en funksjon for automatisk oppdatering. Sjekk dokumentasjonen som fulgte med ruteren, for å sjekke om denne funksjonen er tilgjengelig. Hvis den er det, bør du aktivere den for å sikre at du alltid har den nyeste fastvaren.

3. Fjern og erstatt fastvare med åpen kildekode

Fastvare fra tredjeparter eller med åpen kildekode, for eksempel DD-WRT, OpenWRT og Tomato, kan installeres for å slå på ekstra funksjoner på bestemte rutere. Men fastvare med åpen kildekode støttes ikke av Nest-termostaten. Selv om noen versjoner kan fungere, kan kompatibiliteten variere fra utgave til utgave.

Hvis du bruker fastvare fra en tredjepart, anbefaler vi at du avinstallerer den og oppdaterer til den nyeste fastvaren som er tilgjengelig direkte fra produsenten. Vi anbefaler at du finner spesifikk veiledning fra fastvarekilden for avinstallering, og at du henviser til brukerhåndboken for tilgangspunktet for å finne ut hvordan du installerer og oppdaterer den opprinnelige fastvaren.

4. Tilbakestill Nest-termostaten til standardinnstillingene

Hvis ingenting annet fungerer, kan du som en siste utvei tilbakestille Nest-termostaten og starte konfigureringen på nytt fra begynnelsen. Når du tilbakestiller Nest-termostaten, slettes alle innstillinger og all informasjon som er lagret.

Tilbakestill Nest-termostaten og slett alle de personlige innstillingene dine