Problemen oplossen met een TD003-, TD004-, TD009-, TD018-, TD023- of TD030-foutcode voor de Nest-thermostaat

Soms krijg je een TD003-, TD004-, TD009-, TD018-, TD023- of TD030-fout te zien terwijl je een Google Nest-thermostaat aan de Nest-app toevoegt.

De Nest-app informeert je over eventuele problemen tijdens het instellen van de Nest-thermostaat. Je krijgt een nummer te zien dat aangeeft om wat voor probleem het gaat. Je kunt op de knop 'Meer informatie' tikken voor basisinfo waarmee je het probleem kunt oplossen.

Hieronder vind je gedetailleerdere stappen voor het oplossen van de problemen.

Tip: Zorg dat je de laatste versie van de Nest-app op je telefoon of tablet hebt voordat je begint. Je kunt de Nest-app downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play.

Stappen voor probleemoplossing

TD003
De TD003-fout (0.25) kan optreden als je de taal en de apparatuur van de thermostaat nog niet volledig hebt ingesteld. Ga verder met het instellen op het scherm van de thermostaat om deze fout op te lossen.
TD004

De TD004-fout kan optreden als de slaapmodus van de thermostaat wordt geactiveerd voordat je hem in de Nest-app aan je account hebt toegevoegd. Volg de stappen voor probleemoplossing hieronder.

1. Op het scherm van de thermostaat selecteer je MEER INFORMATIE > APPARAAT RESETTEN.

Opmerking: De fabrieksinstellingen van het apparaat worden zo niet hersteld. Je reset alleen de accountgegevens op de thermostaat.

1. Zodra de thermostaat opnieuw is opgestart, ga je verder met instellen in de Nest-app.

Tip: Als je niet wilt dat de slaapstand van de thermostaat wordt geactiveerd, druk je het scherm elke twintig seconden in.

TD009

De TD009-fout kan optreden tijdens de laatste stap wanneer je de Nest-thermostaat aan de Nest-app toevoegt. Volg de stappen voor probleemoplossing hieronder.

1. Controleer de status van de Nest-service

Controleer eerst de Nest-ondersteuningswebsite om te zien of de service is onderbroken. Is er sprake van een probleem, dan wacht je tot de service weer actief is en voeg je de Nest-thermostaat aan de Nest-app toe.

2. Reset de thermostaat en start de Nest-app opnieuw op

Is de service niet onderbroken, dan volg je deze stappen om de Nest-thermostaat opnieuw aan de Nest-app toe te voegen.

1. Op het scherm van de thermostaat selecteer je MEER INFORMATIE > APPARAAT RESETTEN.

Opmerking: De fabrieksinstellingen van het apparaat worden zo niet hersteld. Je reset alleen de accountgegevens op de thermostaat.

1. Sluit de Nest-app op je mobiele apparaat en open deze weer.

• Volg deze instructies als je een iOS-apparaat hebt.

• Tik op een Android-apparaat op de knop Recente apps en veeg het pictogram van de Nest-app vervolgens opzij tot dit verdwijnt. De specifieke stappen voor je Android-apparaat kunnen verschillen. Raadpleeg daarom de website of de handleiding van de fabrikant voor instructies.

2. Stel je thermostaat opnieuw in via de Nest-app.

3. Als de vorige stappen niet werken, moet je je telefoon of tablet wellicht opnieuw opstarten.

TD018

De TD018-fout kan optreden als het ondersteunende apparaat dat door de thermostaat wordt gebruikt voor communicatie binnen een threadnetwerk te ver verwijderd is. Volg de stappen voor probleemoplossing hieronder.

1. Op het scherm van de telefoon zou 'Wanneer je de TD018-fout ziet' moeten staan. Tik op Gereed om het instellen in de Nest-app af te sluiten.

2. Op het scherm van de thermostaat zou je nu 'De thermostaat kan niet worden toegevoegd aan je account' moeten zien. Selecteer MEER INFORMATIE > APPARAAT RESETTEN.

Opmerking: De fabrieksinstellingen van het apparaat worden zo niet hersteld. Je reset alleen de accountgegevens op de thermostaat.

1. Sluit de Nest-app op je telefoon af en open deze weer.

2.  Zodra de thermostaat opnieuw is opgestart, selecteer je Nest-app op het scherm om door te gaan.

3. Open de Nest-app weer en begin opnieuw met het toevoegen van de Nest-thermostaat. In de Nest-app zie je een foto van het ondersteunende apparaat tijdens het instellen.

4. Scan de QR-code van de thermostaat.

5. Zodra de toegangscode op het scherm van de thermostaat wordt weergegeven, moet je de stroomverbinding met het HVAC-systeem verbreken.

6. Haal het scherm van het apparaat van de montagesteun af.

7. Houd het losgekoppelde scherm in de buurt van het ondersteunende apparaat.

8. Druk op Volgende in de Nest-app om door te gaan.

9. Nadat het apparaat aan je account in de Nest-app is toegevoegd, kun je het scherm opnieuw bevestigen en het HVAC-systeem weer aansluiten op de stroomtoevoer.

TD023

De TD023-fout kan optreden als de thermostaat geen verbinding met je telefoon of tablet kan maken via Bluetooth Low Energy (BLE). Dit zijn mogelijke oorzaken:

• De thermostaat is niet ingeschakeld.

• De thermostaat bevindt zich buiten het bereik van Bluetooth.

• De thermostaat is al aan een ander account toegevoegd.

Volg de stappen voor probleemoplossing hieronder.

1. Controleer of de thermostaat is ingeschakeld.

2. Houd je telefoon dichter bij de thermostaat.

3. Reset de accountverbinding op de thermostaat:

1. Op het scherm van de thermostaat ga je naar INSTELLINGEN > RESETTEN > Accountverbinding. Zodra je de accountverbinding bevestigt, wordt de thermostaat opnieuw opgestart.

2. Nadat de thermostaat opnieuw is opgestart, ga je naar INSTELLINGEN > NEST-APP. Je zou 'Geen' moeten zien als de eerdere accountgegevens zijn verwijderd van de thermostaat.

3. Druk op de thermostaat en selecteer de optie QR-code. Nu kun je de thermostaat aan je account toevoegen.

TD030

De TD030-fout kan optreden omdat:

• Het ondersteunende apparaat dat door de thermostaat wordt gebruikt voor communicatie binnen een threadnetwerk uitgeschakeld is.

• De telefoon en het ondersteunende apparaat twee verschillende wifi-netwerken gebruiken.

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing om te zien of het ondersteunende apparaat goed werkt.

1. Controleer of het ondersteunende apparaat is ingeschakeld. Is dat niet het geval, laad het dan op of sluit het aan op een werkend stopcontact.

2. Als het ondersteunende apparaat niet wordt gebruikt, verwijder je het uit de Nest-app.

3. Heb je meer dan één wifi-netwerk, dan moet je misschien je telefoon verbinden met hetzelfde netwerk als het ondersteunende apparaat.

Geavanceerde stappen voor probleemoplossing

1. Controleer de Multicast-instellingen en -documentatie van je router

Als je router door de Nest-thermostaat wordt ondersteund, moet je de configuratie van je router controleren om te zorgen dat Multicast voor alle apparaten in je netwerk is ingeschakeld.

Als Multicast volledig is ingeschakeld, raadpleeg je de documentatie van je router om te zien of deze Multicast voor interne netwerken ondersteunt. Dit is nodig voor de Nest-thermostaat. Hoewel de meeste recente routers Multicast ondersteunen voor externe verbindingen met internet, ondersteunen sommige geen Multicast tussen apparaten in je thuisnetwerk. Probeer in dat geval een andere router met volledige Multicast-ondersteuning om na te gaan of het verbindingsprobleem van de Nest-thermostaat hiermee is opgelost.

2. Controleer de firmwareversie van je wifi-router

Controleer de firmwareversie van je router en vergelijk deze met de recentste firmware op de website van de fabrikant. Als de firmware niet up-to-date is, download je de nieuwste versie en volg je de installatie-instructies. Je router heeft wellicht een functie voor automatische updates. Raadpleeg de documentatie van je router om te zien of deze optie beschikbaar is. Als dit zo is, raden we je aan deze optie in te schakelen zodat je altijd over de nieuwste firmware beschikt.

3. Verwijder en vervang opensource-firmware

Opensource-firmware of firmware van derden zoals DD-WRT, OpenWRT en Tomato, kan worden geïnstalleerd om extra functies op bepaalde routers in te schakelen. Opensource-firmware wordt echter niet ondersteund door de Nest-thermostaat. Hoewel sommige versies wellicht werken, kan de compatibiliteit per release verschillen.

Als je firmware van derden gebruikt, raden we je aan deze te verwijderen en de firmware rechtstreeks via de fabrikant te updaten naar de nieuwste versie. Vraag specifieke instructies op bij de firmwarebron om deze te verwijderen. Raadpleeg de handleiding van je toegangspunt voor instructies over het installeren en updaten van de originele firmware.

4. Reset de standaardwaarde van de Nest-thermostaat

Als het probleem nog steeds niet is verholpen, kun je als laatste optie je Nest-thermostaat resetten en de configuratie vanaf het begin starten. Als je de Nest-thermostaat reset, worden alle opgeslagen instellingen en informatie verwijderd.

De Nest-thermostaat resetten en alle persoonlijke instellingen wissen