To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Problemen oplossen met de foutcode TD003, TD004, TD009, TD018, TD023, TD027, TD028 of TD030 voor de Nest-thermostaat

Je kunt de fout TD003, TD004, TD009, TD018, TD023 of TD030 krijgen als je een Google Nest-thermostaat toevoegt aan je account in de Nest-app.

De Nest-app informeert je over eventuele problemen tijdens het instellen van de Nest-thermostaat. Je krijgt een nummer dat aangeeft om wat voor probleem het gaat. Je kunt op de knop Meer informatie tikken voor basisinfo waarmee je het probleem kunt oplossen.

Tip: Zorg dat je de nieuwste versie van de Nest-app op je telefoon of tablet hebt voordat je begint. Je kunt de Nest-app downloaden vanuit de Apple App Store of Google Play.

Stappen voor probleemoplossing

TD003
Fout TD003 (0.25) kan optreden als je de taal en de apparatuur van de thermostaat nog niet volledig hebt ingesteld. Ga op het thermostaatscherm verder met instellen om deze fout op te lossen.
TD004

Fout TD004 kan optreden als de slaapstand van de thermostaat wordt geactiveerd voordat je deze in de Nest-app aan je account hebt toegevoegd. Volg de stappen voor probleemoplossing hieronder.

1. Op het scherm van de thermostaat selecteer je Meer informatie en dan Apparaat resetten.
    Opmerking: Het apparaat wordt zo niet teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Je reset alleen de accountgegevens op de thermostaat.

2. Zodra de thermostaat opnieuw is opgestart, ga je verder met instellen in de Nest-app.
    Tip: Als je niet wilt dat de slaapstand van de thermostaat wordt geactiveerd, druk je elke 20 seconden op het scherm.

TD009

Fout TD009 kan optreden tijdens de laatste stap wanneer je de Nest-thermostaat aan de Nest-app toevoegt. Volg de stappen voor probleemoplossing hieronder.

1. Controleer de status van de Nest-service

Check eerst de Nest-supportwebsite om te weten of de service is onderbroken. Is er sprake van een probleem, dan wacht je tot de service weer actief is voordat je de Nest-thermostaat toevoegt aan de Nest-app.

2. Reset de thermostaat en start de Nest-app opnieuw op

Is de service niet onderbroken, dan volg je deze stappen om de Nest-thermostaat opnieuw aan de Nest-app toe te voegen.

1. Op het scherm van de thermostaat selecteer je Meer informatie en dan Apparaat resetten.
    Opmerking: Het apparaat wordt zo niet teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Je reset alleen de accountgegevens op de thermostaat.

2. Sluit de Nest-app op je mobiele apparaat en start deze opnieuw op.

• Volg deze instructies als je een iOS-apparaat hebt.

• Tik op een Android-apparaat op de knop Recente apps en swipe het icoon van de Nest-app opzij tot dit verdwijnt. De specifieke stappen voor je Android-apparaat kunnen verschillen. Controleer daarom de website of de handleiding van de fabrikant voor instructies.

3. Start opnieuw met de instelling van de thermostaat in de Nest-app.

4. Als de vorige stappen niet werken, moet je je telefoon of tablet misschien opnieuw opstarten.

TD018

Fout TD018 kan optreden als het ondersteunende apparaat dat door de thermostaat wordt gebruikt voor communicatie binnen een threadnetwerk, te ver verwijderd is. Volg de stappen voor probleemoplossing hieronder.

1. Op het scherm van je telefoon kan de TD018-fout verschijnen. Tik op Klaar om het instellen in de Nest-app af te sluiten.

2. Op het scherm van de thermostaat kan het volgende verschijnen: 'De thermostaat kan niet worden toegevoegd aan je account.' Selecteer Meer informatie en dan Apparaat resetten.
    Opmerking: Het apparaat wordt zo niet teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Je reset alleen de accountgegevens op de thermostaat.

3. Sluit op je telefoon de Nest-app af en start deze opnieuw op.

4. Zodra de thermostaat opnieuw is opgestart, selecteer je Nest-app op het scherm om door te gaan.

5. Open de Nest-app weer en begin opnieuw met het toevoegen van de Nest-thermostaat. In de Nest-app krijg je tijdens het instellen een foto van het ondersteunende apparaat.

6. Scan de QR-code van de thermostaat.

7. Zodra de toegangscode op het scherm van de thermostaat verschijnt, moet je de stroomverbinding met het HVAC-systeem verbreken.

8. Haal het scherm van het apparaat van de montagesteun af.

9. Houd het losgekoppelde scherm in de buurt van het ondersteunende apparaat.

10. Druk op Volgende in de Nest-app om door te gaan.

11. Nadat het apparaat aan je account in de Nest-app is toegevoegd, kun je het scherm opnieuw bevestigen op de montagesteun en het HVAC-systeem weer aansluiten op de stroomtoevoer.

TD023

Fout TD023 kan optreden als de thermostaat geen verbinding met je telefoon of tablet kan maken via Bluetooth Low Energy (BLE). Dit zijn mogelijke oorzaken:

• De thermostaat staat niet aan.

• De thermostaat is buiten het bereik van bluetooth.

• De thermostaat is al aan een ander account toegevoegd.

Volg de stappen voor probleemoplossing hieronder.

1. Zorg dat de thermostaat aanstaat.

2. Houd je telefoon dichter bij de thermostaat.

3. Reset de accountkoppeling op de thermostaatOpmerking: Het resetten van de accountkoppeling verschilt per thermostaatmodel. Zorg dat je de koppeling reset en het apparaat niet terugzet naar de fabrieksinstellingen.

TD027 en TD028

Je ziet deze codes misschien als er iets is veranderd in je wifi-netwerk.

1. Check of je thermostaat actief is door op de thermostaatring te drukken.

2. Start alle andere Google Nest-apparaten in je huis opnieuw op.

TD030

Fout TD030 kan de volgende oorzaken hebben:

• Het ondersteunende apparaat dat door de thermostaat wordt gebruikt voor communicatie binnen een threadnetwerk, staat uit.
  • De telefoon en het ondersteunende apparaat gebruiken twee verschillende wifi-netwerken.

Volg de onderstaande stappen voor probleemoplossing om te zien of het ondersteunende apparaat goed werkt.

1. Zorg dat het ondersteunende apparaat aanstaat. Is dat niet het geval, laad het dan op of sluit het aan op een werkende voedingsbron.
  2. Als het ondersteunende apparaat niet wordt gebruikt, verwijder je het uit de Nest-app.
  3. Heb je meer dan één wifi-netwerk, dan moet je misschien je telefoon verbinden met hetzelfde netwerk als het ondersteunende apparaat.

Geavanceerde stappen voor probleemoplossing

1. Controleer de multicast-instellingen en -documentatie van je router

Als je router door de Nest-thermostaat wordt ondersteund, moet je de configuratie van je router checken om te zorgen dat multicasting aanstaat voor alle apparaten in je netwerk.

Als multicasting volledig aanstaat, raadpleeg je de documentatie van je router om te controleren of deze multicasting voor interne netwerken ondersteunt. Dit is nodig voor de Nest-thermostaat. Hoewel de meeste moderne routers multicasting ondersteunen voor externe verbindingen met internet, ondersteunen sommige geen multicasting tussen apparaten in je thuisnetwerk. Probeer in dat geval een andere router die multicasting volledig ondersteunt om na te gaan of het verbindingsprobleem van de Nest-thermostaat hiermee is opgelost.

2. Check de firmwareversie van je wifi-router

Controleer de firmwareversie van je router en vergelijk deze met de recentste firmware op de website van de fabrikant. Als de firmware niet up-to-date is, download je de nieuwste versie en volg je de installatie-instructies. Je router heeft misschien een functie voor automatische updates. Raadpleeg de documentatie van je router om na te gaan of deze functie beschikbaar is. Als dit het geval is, moet je deze functie aanzetten zodat je altijd over de nieuwste firmware beschikt.

3. Verwijder en vervang opensource-firmware

Opensource-firmware of firmware van derden zoals DD-WRT, OpenWRT en Tomato, kan worden geïnstalleerd om extra functies op bepaalde routers aan te zetten. Opensource-firmware wordt echter niet ondersteund door de Nest-thermostaat. Hoewel sommige versies misschien werken, kan de compatibiliteit per release verschillen.

Als je firmware van derden gebruikt, raden we je aan deze te verwijderen en te updaten naar de nieuwste firmware die rechtstreeks bij de fabrikant beschikbaar is. Vraag om specifieke instructies bij de bron van de firmware om deze te verwijderen. Raadpleeg de handleiding van je toegangspunt voor instructies voor het installeren en updaten van de oorspronkelijke firmware.

4. Zet de Nest-thermostaat terug op de standaardwaarden

Als het probleem nog steeds niet is verholpen, kun je als laatste optie je Nest-thermostaat resetten en de configuratie opnieuw starten vanaf het begin. Als je de Nest-thermostaat reset, worden alle opgeslagen instellingen en informatie gewist.

De Nest-thermostaat resetten en al je persoonlijke instellingen wissen