To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Felsöka problem med att ansluta en Nest-termostat till Nest-appen eller wifi-nätverket (andra TD-felkoder)

Om Nest-termostaten har problem med att ansluta till Nest-appen eller wifi-nätverket kan något av följande visas:

• TD-fel i Nest-appen, till exempel TD008 eller TD013
  • M15-fel på termostatens skärm

Nedan beskrivs några åtgärder du kan vidta om du precis har installerat Google Nest-termostaten eller har bytt ut den och inte kan lägga till den i ditt konto eller ansluta den till internet.

Felkoder

Om någon av dessa felkoder visas väljer du felkoden för att se specifika felsökningsmetoder.

TD003

TD004

TD009

TD018

TD023

TD030

Om något av dessa felmeddelanden visas eller om det inte visas något felmeddelande alls, hittar du anvisningar om hur du lägger till Nest-termostaten i Nest-appen nedan.

TD001

TD003

TD004

TD005

TD006

TD007

TD008

TD010

TD011

TD012

TD013

TD014

TD015

TD016

TD017

TD019

TD020

TD021

TD022

TD023

TD030

Allmänna felsökningsmetoder

1. Kontrollera versionen av Nest-appen

Se till att du använder den senaste versionen av Nest-appen på telefonen eller surfplattan. Du kan ladda ned den från Apple App Store eller Google Play. För att kontrollera att du har den senaste versionen av appen kan du avinstallera appen och sedan installera den på nytt.

2. Kontrollera statusen för Nest-tjänsten

Kontrollera statusen för Nest-tjänsten.

Om Nest-tjänsten ligger nere väntar du tills den återupptas och kontrollerar sedan om du kan lägga till termostaten i Nest-appen.

Om tjänsten ligger nere kan du även få följande meddelande i Nest-appen: The Nest service can’t be reached right now (Det går inte att nå Nest-tjänsten just nu).

3. Kontrollera att wifi-anslutningen i hemmet fungerar

Eftersom termostaten använder wifi-nätverket i hemmet bör du kontrollera att det går att ansluta till internet med en annan enhet i hemmet. Besök nest.com för att kontrollera om anslutningen fungerar. Om du använder en mobiltelefon måste du se till att du inte använder mobildata för att testa anslutningen.

Tips! Du kan försäkra dig om att du inte råkar använda mobildata genom att först aktivera flygplansläget och sedan aktivera wifi.

Om det inte går att ansluta testar du igen på en annan enhet för säkerhets skull. Om det inte går att ansluta med någon enhet kontaktar du internetleverantören och frågar om statusen för tjänsten i ditt område.

4. Kom närmare routern

Kontrollera att den mobila enheten är nära routern när du försöker lägga till termostaten i Nest-appen.

Om termostaten är monterad på Nest-stativet kan du även flytta termostaten närmare routern.

5. Starta om routern

När du startar om routern återställs internetanslutningen. Du bör också starta om eventuella wifi-extenders eller -repeaters som du använder för att utöka räckvidden.

1. Koppla ur modemets och routerns strömsladdar. Du kanske har en kombinerad enhet med modem och router, eller så är det separata enheter. Alla lampor på modemet och routern ska vara släckta.
  2. Vänta i 30 sekunder och koppla sedan in modemet och routern igen.
  3. Modemet och routern bör starta om. Vänta några minuter eller tills lamporna för strömmen och anslutningen lyser med ett fast sken. Du kan även se ett snabbt blinkande sken.

Obs! Alla routrar är olika. Du kanske behöver titta i användarhandboken för routern för specifika anvisningar om hur du startar om den.

När routern har startats om testar du wifi-anslutningen på en dator eller telefon (se till att mobildata är inaktiverat). Testa sedan att lägga till Nest-termostaten i Nest-appen igen.

6. Återställ termostaten och den mobila enheten

Återställ termostaten till standardinställningarna. Läs mer om hur du startar om eller återställer en Nest-termostat.

Du bör även starta om telefonen eller surfplattan och öppna Nest-appen på nytt.

Viktigt! Kontrollera att du har aktiverat Bluetooth och wifi på telefonen eller surfplattan innan du försöker lägga till termostaten på nytt.

Dubbelkolla att du använder rätt SSID och lösenord för wifi-nätverket när du konfigurerar termostaten.

Konfigurera Nest-termostaten med Nest-appen

7. Kontrollera inställningarna på din wifi-router eller åtkomstpunkt

Kolla routerns användarhandbok för anvisningar om hur du hittar och ändrar följande inställningar vid behov:

Aktivera IPv6 eller multicast

Om du vill ansluta en Nest-termostat måste du kontrollera att routern har stöd för IPv6.

När du lägger till ytterligare Nest-enheter kontrollerar du att routern har stöd för multicast och att den är påslagen. Nest-enheter använder multicast för att kommunicera och konfigurera anslutningar till andra Nest-produkter.

Kontrollera om inställningarna för trådlös isolering är aktiverade på routern. Om så är fallet kan inte enheter i nätverket ansluta till andra enheter i hemmet. Nest-produkterna kommunicerar inbördes under parkopplingen, vid konfigureringen och vid normal användning, så de fungerar kanske inte korrekt när dessa inställningar är aktiverade.

Aktivera 2,4 GHz

Om du använder en router med dubbla band och både 2,4 GHz och 5 GHz ska du kontrollera att de har olika namn. Nest-termostater kan inte ansluta till ett 5 GHz-nätverk och kan eventuellt inte skilja mellan dina nätverk.

Föräldrakontroller eller brandväggsskydd

Ett starkt brandväggsskydd eller föräldrakontroller kan blockera kommunikationen med Nests servrar. Du kan tillfälligt skala tillbaka dessa inställningar medan du ansluter termostaten till nätverket och sedan ändra tillbaka när termostaten väl är ansluten.