To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Feilsøk problemer med å koble en Nest-termostat til Nest-appen eller wifi-nettverk (andre TD-feilkoder)

Hvis Nest-termostaten har problemer med å koble seg til Nest-appen eller wifi-nettverket, kan du få en av eller begge disse feilene:

• En TD-feil i Nest-appen, for eksempel TD008 eller TD013
  • m15-feilen på termostatskjermen

Nedenfor ser du noen trinn du kan prøve hvis du nettopp har montert Google Nest-termostaten eller har byttet ut en du hadde fra før, og ikke får lagt den til i kontoen din eller koblet den til nettet.

Feilkoder

Hvis du får en av disse feilkodene, kan du velge den for å se spesifikke feilsøkingstrinn.

TD003

TD004

TD009

TD018

TD023

TD030

Hvis du får en av disse feilene eller ingen feil i det hele tatt, kan du følge trinnene nedenfor for å legge til Nest-termostaten i Nest-appen.

TD001

TD003

TD004

TD005

TD006

TD007

TD008

TD010

TD011

TD012

TD013

TD014

TD015

TD016

TD017

TD019

TD020

TD021

TD022

TD023

TD030

Generelle feilsøkingstrinn

1. Sjekk hvilken versjon av Nest-appen du har

Sørg for at du har den nyeste versjonen av Nest-appen på telefonen eller nettbrettet. Du kan laste den ned fra Apple App Store eller Google Play. For å være sikker på at du har den nyeste versjonen av appen, kan du avinstallere og reinstallere den.

2. Sjekk statusen for Nest-tjenesten

Sjekk statusen for Nest-tjenesten.

Hvis Nest-tjenesten er nede, bør du vente til den er oppe igjen og så sjekke om du kan legge til termostaten i Nest-appen.

Når tjenesten er nede, ser du kanskje en feilmelding om at Nest-tjenesten ikke kan nås for øyeblikket, i Nest-appen.

3. Sjekk at wifi-nettverket i hjemmet ditt fungerer

Siden termostaten bruker wifi-nettverket i hjemmet ditt, må du sjekke at du kan bruke nettet med en annen enhet i hjemmet. Du kan gå til nest.com for å sjekke om tilkoblingen fungerer. Hvis du bruker mobiltelefon, må du passe på at du ikke bruker mobildata til å teste tilkoblingen.

Tips: Slå på flymodus og deretter wifi for å sikre at du ikke bruker mobildata.

Hvis du ikke kan koble til, kan du dobbeltsjekke med en annen enhet. Hvis du ikke kan koble til med noen enhet, bør du kontakte internettleverandøren din for å sjekke tjenestestatusen i området ditt.

4. Flytt enhetene nærmere ruteren

Sørg for at mobilenheten er i nærheten av ruteren når du prøver å legge til termostaten i Nest-appen.

Hvis termostaten er montert på et Nest-stativ, kan du også flytte termostaten nærmere ruteren.

5. Start ruteren på nytt

Når du starter ruteren på nytt, tilbakestilles internettilkoblingen. Hvis du har wifi-forlengere, bør du starte disse på nytt også.

1. Koble modemet og ruteren fra strømmen. Ruteren og modemet kan være kombinert i én enhet eller to forskjellige enheter. Alle lysene på modemet og ruteren skal være av.
  2. Vent i 30 sekunder før du kobler modemet og ruteren til igjen.
  3. Modemet og ruteren starter på nytt. Vent i et par minutter eller til strøm- og tilkoblingslysene lyser jevnt. Du ser kanskje også et datalys som blinker raskt.

Merk: Alle rutere er ulike. Det kan hende du må sjekke bruksanvisningen for ruteren din for å se hvordan du starter den på nytt.

Når ruteren har startet på nytt, tester du wifi-tilkoblingen med en datamaskin eller telefon (sørg for at mobildata er slått av). Prøv deretter å legge til Nest-termostaten i Nest-appen igjen.

6. Tilbakestill termostaten og mobilenheten

Tilbakestill termostaten til standardinnstillingene. Finn ut hvordan du tilbakestiller Nest-termostaten eller starter den på nytt.

Du bør også starte telefonen eller nettbrettet på nytt og så åpne Nest-appen på nytt.

Viktig: Sørg for at du har slått på Bluetooth og wifi på enheten før du prøver å legge til termostaten på nytt.

Dobbeltsjekk at du bruker riktig SSID og passord for wifi-nettverket ditt når du konfigurerer termostaten.

Konfigurer Nest-termostaten med Nest-appen

7. Sjekk innstillingene på wifi-ruteren eller -tilgangspunktet

Les bruksanvisningen for ruteren for å se hvordan du finner og endrer disse innstillingene om nødvendig:

Slå på IPv6 eller Multicast

Hvis du vil koble til en Nest-termostat, må du sørge for at ruteren din støtter IPv6.

Når du legger til flere Nest-enheter, må du sørge for at ruteren er på, og at den støtter Multicast. Nest-enheter bruker Multicast til å kommunisere og konfigurere tilkoblinger med andre Nest-produkter.

Sjekk om ruterinnstillingene for trådløs isolering er slått på. Disse innstillingene hindrer enheter på nettverket ditt i å koble til andre enheter i hjemmet. Siden Nest-produkter snakker med hverandre under tilkobling, konfigurering og daglig bruk, kan det hende at de ikke fungerer skikkelig når disse innstillingene er slått på.

Slå på 2,4 GHz

Hvis du har en tobåndsruter som bruker både 2,4 GHz- og 5 GHz-bånd, bør du sørge for at de to nettverkene har ulike navn. Nest-termostater kan ikke koble til 5 GHz-nettverk og klarer ikke alltid å skille mellom nettverkene.

Blokkeringer fra foreldrekontroll eller brannmur

Strenge innstillinger for foreldrekontroll eller brannmur kan blokkere kommunikasjonen med Nest-tjenerne. Du kan lempe på disse innstillingene midlertidig mens du kobler termostaten til nettverket. Deretter kan du stille dem tilbake igjen når enheten er koblet til.