To get the most out of Google Home, choose your Help Center: U.S. Help Center, U.K. Help Center, Canada Help Center, Australia Help Center.

Google-apparaten verwijderen uit de Google Home-app

Je kunt de koppeling tussen je Google-account en Google-apparaten en -services op verschillende manieren verwijderen:

• Specifieke apparaten uit een huis verwijderen: hiermee blijft je huis ingesteld met je andere apparaten en services, maar wordt het gewenste apparaat verwijderd.
  • Jezelf of anderen uit een huis verwijderen: hiermee ontkoppel je de geselecteerde accounts van je huis en apparaten.
  • Een huis verwijderen: hiermee wordt niet alleen het huis zelf verwijderd, maar ook de apparaten, services en gegevens die aan dat huis zijn gekoppeld.

Opmerking: Het kan 5 minuten duren voordat wijzigingen van rechten zijn doorgevoerd in Google Home, zoals gebruikers toevoegen aan of verwijderen uit een huis.

Google-apparaten uit een huis verwijderen

Dit is wat er gebeurt als je een apparaat uit een huis verwijdert in de Google Home-app:

• Het apparaat wordt ontkoppeld van alle leden in het huis in de Google Home-app.
  • De link van het apparaat met je Google-account wordt verwijderd.
  • Gegevens die aan dit apparaat zijn gekoppeld, zoals de videogeschiedenis, worden verwijderd. Opmerking: Bepaalde basisgegevens van het apparaat blijven mogelijk wel gekoppeld aan het huis.
  1. Open de Google Home-app .
  2. Houd je vinger op de tegel van je apparaat.
  3. Tik op Instellingen  Apparaat verwijderen Verwijderen.

Opmerking:

Jezelf uit een huis verwijderen

Als je jezelf uit een huis verwijdert, gebeurt het volgende:

• Je hebt geen toegang meer tot het huis en de apparaten en services die aan dat huis zijn gekoppeld.
  • Andere leden hebben nog steeds toegang tot het huis.
  • Andere leden hebben geen toegang meer tot de apparaten of services die jij hebt ingesteld, waaronder Nest-thermostaten, -melders, -sloten of -camera's. Als je een Nest Cam hebt ingesteld met je Nest Hub Max, is de Nest Hub Max ook niet meer beschikbaar.

Uitzonderingen: Google Nest Wifi, Google Wifi, speakers en schermen met de Assistent en Chromecast-apparaten zijn nog steeds beschikbaar voor andere leden van het huis, ook als je jezelf uit het huis verwijdert.
  • Je hebt geen toegang meer tot de Nest Aware-functies, waaronder de videogeschiedenis.
  • Andere leden hebben nog steeds toegang tot de Nest Aware-functies.
  • Je Google TV-account wordt niet uit dit huis verwijderd. Je moet uitloggen van dit account op de Google TV's van dit huis of via account.google.com.
  • Als je het enige lid van het huis bent, wordt het huis verwijderd, inclusief gegevens over je huis, zoals beeldmateriaal van je videogeschiedenis en instellingen van je thermostaat.

Zo verwijder je jezelf:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Schakel over naar het huis dat je wilt bewerken.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Tik onder de naam van het huis op de profieliconen van de leden van het huis.
  5. Selecteer je profielicoon.
  6. Tik rechtsboven op Verwijderen  en dan Huis verlaten.
Andere leden uit een huis verwijderen

Als je leden uit een huis verwijdert, gebeurt het volgende:

• Ze krijgen een melding dat ze uit het huis zijn verwijderd.
  • Ze hebben geen toegang meer tot de apparaten of services in het huis en hun account is niet meer gekoppeld aan de apparaten.
  • Assistent-apparaten zoals speakers en schermen blijven in je huis, ook als ze zijn ingesteld door het lid dat is verwijderd. Deze apparaten zijn niet meer gekoppeld aan het lid dat je hebt verwijderd.

Uitzondering: De Nest Hub Max en het beeldmateriaal van de videogeschiedenis kunnen wel worden verwijderd.
  • Het lid heeft geen toegang meer tot de Nest Aware-functies, waaronder de videogeschiedenis.
  • Je Google TV-account wordt niet uit dit huis verwijderd. Je moet uitloggen van dit account op de Google TV's van dit huis of via account.google.com.
  • Als het lid dat je uit het huis verwijdert, het eigen Nest-account en de eigen Nest-apparaten (zoals camera's en thermostaten) naar een Google-account heeft overgezet, kunnen die apparaten worden verwijderd uit het huis. Gegevens die aan hun Nest-apparaten en het huis zijn gekoppeld, kunnen permanent worden verwijderd, waaronder beeldmateriaal van de videogeschiedenis en instellingen voor de thermostaat.

Zo verwijder je andere leden:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Schakel over naar het huis dat je wilt bewerken.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Tik onder de naam van het huis op de profieliconen van de leden van het huis.
  5. Selecteer het profielicoon van het lid dat je uit het huis wilt verwijderen.
  6. Tik rechtsboven op Verwijderen  Verwijderen.

Een huis verwijderen

Je kunt een huis uit de Home-app verwijderen als jij het enige lid van het huis bent.

Als je niet het enige lid van een huis bent, moet je eerst via de Google Home-app alle andere leden verwijderen uit het huis. Anders kun je alleen jezelf uit het huis verwijderen en houden de resterende leden toegang tot het huis en de apparaten.

Als je een huis verwijdert, gebeurt er het volgende:

• Het huis wordt uit je Google-account verwijderd.
  • Je kunt apparaten die je hebt toegevoegd aan dit huis (zoals lampen, schermen, speakers, camera's, thermostaten en sloten) niet meer bedienen met de Google Home-app, tenzij je die apparaten opnieuw instelt in een nieuw huis.
  • Gegevens die aan het huis zijn gekoppeld, zoals de videogeschiedenis van je Nest-camera's of de instellingen van je thermostaat, worden verwijderd. Opmerking: Gegevens die aan je Google-account zijn gekoppeld, worden niet verwijderd als je je huis verwijdert. Lees meer over hoe je gegevens verwijdert die aan je account zijn gekoppeld.

Zo verwijder je een huis:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Als je meer dan één huis hebt, tik je op Favorieten . Tik bovenaan op de pijl-omlaag  selecteer het huis dat je wilt bewerken.
  3. Tik op Instellingen .
  4. Scroll omlaag  Dit huis verwijderen.
  5. Tik op Huis verwijderen om te bevestigen.

Voice Match of Face Match van je apparaten verwijderen

Voice Match herkent je stem zodat alleen jij toegang hebt tot onder andere je agenda, contacten en herinneringen. Met Face Match kan de Google Assistent je proactief herkennen en je gepersonaliseerde en nuttige content laten zien zonder dat je daarom hoeft te vragen.

Opmerking: Als je Voice Match uitzet voor afzonderlijke apparaten in een huis, zijn je stem en gezichtspatronen nog steeds beschikbaar in het huis. Je kunt Voice Match en Face Match ook automatisch laten aanzetten op nieuwe speakers en schermen.

Als je de audioclips of foto's wilt openen of verwijderen die je tijdens het instellen van Voice Match en Face Match hebt gemaakt, ga je naar https://myactivity.google.com/ of volg je de onderstaande stappen.

Volg deze stappen om Voice Match of Face Match van je apparaat of huis te verwijderen:

1. Open de Google Home-app .
  2. Tik op Instellingen   Google Assistent.
  3. Tik op Voice Match of Face Match.
  4. Je kunt het selectievakje voor een apparaat uitvinken om Voice Match of Face Match van een specifiek apparaat te verwijderen of Voice Match of Face Match helemaal uit het huis te verwijderen.

Zo verwijder je de registratieopnamen van Voice Match en Face Match:

1. Ga op je telefoon of tablet naar Mijn activiteit.
  2. Tik op Menu Menu Andere activiteit.
  3. Scroll omlaag naar Inschrijving voor Voice en Face Match. Tik op Gegevens bekijken.
  4. Tik op Alle inschrijvingen verwijderen Verwijderen.